Naime,od malo pre kada auto vozim na plinu osecao sam seckanje u voznji,a kad je na benzinu radi super.E sad,kad stanem na semafor auto se ugasi na plinu,ne uvek ali se ugasi.Evo sad sam ga pustio da radi i opet se ugasi na plinu.Izbacuje mi na bordu "Engine oil pressure low" i izbaci nacrtan akumulator i "battery charge low" svaki put kad se ugasi.A ja sam mu bas juce dolio ulje malo preko maksimuma posto uvek drzim na maksimumu zbog varijatora....
Imate li predstavu sta moze biti ?
Problem sa mojom alfom 147 !
- alexa
Verovatno ti je problem do plina,ako na benzinu radi kako treba..A to za slab pritisak ulja ispisuje uvek kada ti se auto ugasi iz nekog razloga a nije na kljuc ugasen..Recimo ako ti se ugasi pri polasku na kvacilu itd..
- darkocar
- Garaža: Alfa 147,1.6,120ks
Pa trebalo bi da je do plina nesto.Od jednom je samo u voznji pocelo da seca i kasnije i gasi na plinu...U ponedeljak idem da vidim sta je nego sam hteo cisto da se informisem na forumu sta bi moglo da bude...
- darkocar
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Još uvek nije usavršena daljinska dijagonostika preko interneta
Ako secka na plin a radi dobro na benzin onda je najverovatnije nešto do plinske instalacije ali može da bude i struja. Plin je daleko osetljiviji na loše kablove, svećice, bobine...U svakom slučaju kod plinadžije pa onda ako nije do njega kod električara da pregleda struju.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- darkocar
Trebalo bi da odem kod majstora za plin da vidimo sta je,po meni je mozda neka dizna ili filter,mada moguce i da je neki kabl.Samo od jednom u voznji je poceo da zeza i sve vise i vise i evo danas nece ni da radi na plin kad se zagreje
.Ovih dana ga vozim na benzin, malo da mu procistim dizne
Re: Problem sa mojom alfom 147 !
- darkocar
Evo danas izbaci Monitor control system failure(check engine lampica) i ja vozio tako na plin bez problema...
U sredu cu da ga stavim na dijagnostiku,da vidim sta je, pa cu tek posle kod plindzije
Ako neko nesto slucajno zna nek pomene,bice od koristi!
U sredu cu da ga stavim na dijagnostiku,da vidim sta je, pa cu tek posle kod plindzije
Ako neko nesto slucajno zna nek pomene,bice od koristi!
- darkocar
Motor control system failure izbaca a ne monitor 
Citao sam nesto po stranim forumima i zamislite mnogi su problem resili zamenom akumulatora
Citao sam nesto po stranim forumima i zamislite mnogi su problem resili zamenom akumulatora
- darkocar
Danas bio kod majstora na dijagnostici i pokazalo da je lambda sonda mulo...
Tj. napon na njoj je 0.46 i ne varira nego stoji 0.46...Zato se palila lampica.
A na plinu auto radi super ,ali ipak oteracu auto sutra da mi provere za svaki slucaj i da mi odrade servis plina...
Sto se mene tice tema moze pod lock...
Tj. napon na njoj je 0.46 i ne varira nego stoji 0.46...Zato se palila lampica.
A na plinu auto radi super ,ali ipak oteracu auto sutra da mi provere za svaki slucaj i da mi odrade servis plina...
Sto se mene tice tema moze pod lock...
- Diego
- Drug Član

- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Ne mora da znaci da si resio problem. Kamo srece da je tako jednostavno. Ja MSCF upozerenje dobijem jednom u dva-tri meseca (odokativno, na nekih 3-4k km). Uvek istog trenutka odem u servis i svaki put je nesto drugo. Prvi put je bio slab akumulator i zbog toga mi je sistem potpuno pobenavio (izbacivao gresku katalizatora?!), onda nekoliko puta losa smesa na plinu, a poslednji put (u subotu) mi je prijavio da sam sipao bas krs plin (u pitanju je Petrol na Cukarickoj padini).
Navikni se da ces dobijati redovna MSCF upozorenja. Stos je samo sto pre videti u cemu je trik.
Srecno!
Navikni se da ces dobijati redovna MSCF upozorenja. Stos je samo sto pre videti u cemu je trik.
Srecno!
- sibin
- Garaža: 5,4L
zato ja imam neku igracku za citanje gresaka u fioci u autu, cim vidim da je smesa u pitanju brisem sam

- darkocar
Bas bzvz sto ti pali grsku na svaka 3k-4k km.
Meni se ovo prvi put upalilo od kad sam ga kupio...Videcu vec sta ce biti.Sutra cu lepo odraditi servis plina,pa uskoro ide mali servis i tada cu zameniti L.sondu pa cu videti kolko cu biti miran
Meni se ovo prvi put upalilo od kad sam ga kupio...Videcu vec sta ce biti.Sutra cu lepo odraditi servis plina,pa uskoro ide mali servis i tada cu zameniti L.sondu pa cu videti kolko cu biti miran