Drzac za bajs - iskustva i preporuke

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
Igor
Garaža: Alfa 156 1.8TS 2002.god interior restyle
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 2:31 am

Drzac za bajs - iskustva i preporuke

Pon Maj 07, 2012 8:13 pm

Palo mi je na pamet da malo ljubimicom obidjem neke lepe predele za voznju bajsa po srbiji a mozda i sire, pa me muci nosac za bicikl.

Nikakvih iskustava nemam po ovom pitanju, a znam da ima svega i svacega.
Kakva su vasa iskustva, ima li neko neki konkretan savet ili preporuku za model?

Jedino sta znam je da zelim drzac za peta vrata, nekako mi deluje sigurnije od krovnog, a i mislim da je veca zahebancija stalno penjati bicikle na krov. A i ne znam koliko je Alfin tanak lim zahvalan za eventualne krovne egzibicije :D

Znaci uslovi su kvalitetna izrada i mogucnosrt nosenja dva bajsa, sve ostalo mi je manje bitno...

:drink
Korisnikov avatar
rekesidim
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 8:09 am

Re: Drzac za bajs - iskustva i preporuke

Pon Maj 07, 2012 8:30 pm

Imas raznih nosaca,konkrentno nosac za peta vrata nosi max.tri bicikle,mozes da pogledas na sajtu http://www.planetbike.rs/ ili ako ti je blizu 61.blok svrati do http://www.pilot.rs/ pa cu ti pomoci kako sa nosacem tako i oko saveta za voznju....
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Pon Maj 07, 2012 8:40 pm

Slika

kupljen u planet bike prosao test u toku nedelje sa 180kmh :wave:
Korisnikov avatar
Ducero
Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Pridružio se: Uto Sep 21, 2010 11:43 am

Pon Maj 07, 2012 9:25 pm

Sibine i ja imam takav.Kod njih je problem vezivanje,jako je lose odradjeno.Tako da nemam bas poverenja u njega.

Ja bih preporucio krovni nosac,jeste da se smanjuje aerodimamika i da je bike na direktnom udaru vazduha.Nekako mi je krovni sigurniji,izbegavaj nosac za gepek koji kosta oko 2900-3xxx?
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
Korisnikov avatar
rekesidim
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 8:09 am

Pon Maj 07, 2012 9:31 pm

:shock: 180 samo da znas ne preporucuje se brze od 120.
Korisnikov avatar
sibin

Pon Maj 07, 2012 9:35 pm

bio je skuplji ako se nevaram oko 5000-6000 vezivanje mi deluje mi pouzdano., sta znam mani lepsi ovaj za gepek nego krov. nosi do 3 bicikla.
Korisnikov avatar
Igor
Garaža: Alfa 156 1.8TS 2002.god interior restyle
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 2:31 am

Pon Maj 07, 2012 9:50 pm

E sad tek nisam pametan :scratch:

Za krovni sam procitao da shebe onu gumu na vratima tamo gde hvata, ali verujem da je sama konstrukcija pouzdanija. Jedino sto ne znam koliko je zgodno skidati i vracati bajs na krovni nosac, mislim da je sansa da se nesto izguli i shebe veca nego pozadi... mislim i na bajs i na farbu nase ljubimice :)

A opet, i ovi za peta vrata imaju ove kukice koje sigurno ostave neke tragove na farbi posle par meseci koriscenja. Ne bih voleo da mi se izguli zastitna guma izmedju gepeka i stakla, pa da prodire kisica.

Joooj, muke zive. :)
Na kraju bih najradije montirao neku demontaznu kuku, da se ne vidi kada mi ne treba nosac. Idem sada da izgooglam da li je tako nesto moguce, ipak ne bih ruzio auto kukom samo zbog nosenja bajsa, za drugo mi ne treba... Gliser nikako da stignem da uzmem :whistle:

@sibin: jel to ovaj model poseidon za oko 5600 dindzi? Nemaju sada na stanju kako vidim, otici cu da pogledam kada bude... Hvala ti za slicicu, tako nesto bas i imam u glavi!
Korisnikov avatar
Ducero
Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Pridružio se: Uto Sep 21, 2010 11:43 am

Pon Maj 07, 2012 9:54 pm

Sibine,tak sam sad pogledao sliku lepo.Tvoj ima drugacije vezivanje,tako da je on savim ok.Ja sam nazalost kupio taj nepouzdani,jer nisam znao da ima i bolje od toga :banghead: .Sad kad kacim bicikle stavlja 10 dodatnih kanapa :glare:,eto toliko je siguran.Mislim da se proizvodjac zove Herkules :scratch:
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
Korisnikov avatar
sibin

Pon Maj 07, 2012 10:03 pm

jeste poseidon, sta znam ja sam relativno zadovoljan :wave:
zzz
Garaža: AR 156 1.8ts
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 9:38 am

Pon Maj 07, 2012 10:17 pm

Ja imam Thule krovni nosac, i sama montaza bicikla nije nimalo problematicna, cak se brze montira nego na nosac za 5 vrata (ranije imao auto sa 5 vrata, i odgovarajuci nosac).
Veci problem je sama montaza krovnih nosaca, pa onda nosaca bicikala na njih, ako ne koristis cesto nosace, pa da ostavis krovne stalno na kolima, a nosace bicikala kacis po potrebi, onda nemoj ni gledati krovne.

Inace, nista ne stete, ne grebu, odlicno se drze bicikli, i manje ostecenja imam i na kolima i na biciklima nego sto sam imao sa Thule nosacem za peta vrata.
Korisnikov avatar
ilija156
Garaža: alfa GT
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:07 pm

Uto Maj 08, 2012 2:08 pm

Ja imam taj za peta vrata i najbolje je komletan obloziti i zalepiti odgovarajucom penastom cevi radi grebanja.One standardne gume il se pomere il spadnu dok se postavlja nosac.
Slika

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”