Trebam pomoc :D

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
dzeno1234
Garaža: Nema
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 3:37 pm

Trebam pomoc :D

Pon Apr 16, 2012 3:43 pm

Poz svima :D
Kupio sam sebi Alfu 145 tspark 1.4 B 2000 godiste
I imam problema s potrosnjom ulja,u pitanju su karike. Majstor kod kojeg sam bio kaze da su one slabe pa zbog toga mi trosi ulje.A sad mene zanima koliko bi me to kostalo da to sredim da bude normalno :D
I koje ulje treba sipat u motor i koliko kolicinski ?
Posto nemam pojma o ovim vozilima ali mi se svidjaju :D
:arflag

Hvola :D
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Re: Trebam pomoc :D

Pon Apr 16, 2012 7:07 pm

Kako ste došli do toga da su karike?
dzeno1234

Uto Apr 17, 2012 6:35 am

Brate nemam pojma,bila mi je otisla servo pumpa pa sam menjao to kod njega i on je prikopcavao na neke uredjaje i kaze da je motor slab i da bi se trebala uradit generalka i da ima slabu kompresiju i da potrosnja ulja je zbog slabih karika :S (inace i malo slabiju vucu ima) tako on kaze ja se ne razumeme znaci nemam pojma on meni moze pricat sta hoce ja cu mislit da je tako pa zato i pitam dal je to to :D
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sre Apr 18, 2012 7:27 am

Ima li plavog dima na auspuhu?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Slaven
Garaža: Alfa Romeo 145 1.6TS
Pridružio se: Pon Okt 05, 2009 2:26 pm

Sre Apr 18, 2012 8:01 am

podji josh do nekog majstora za svaki sl.

cisto da ne ispane da hoce majstor da te odere za generalnu ... neka ti neko llijepo izmjeri kompresiju i vrlo je moguce da su ti posle gumice ventila pa trosi ulje
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Owner
Garaža: Ex. Alfa Romeo 145 1.6 TS 16v
Alfa Romeo 147 1.6 TS 16v
Pridružio se: Sub Jan 21, 2012 5:00 pm

Sre Apr 18, 2012 9:51 am

Zanimljiva tema, nazalost nmg pomoci, ali mogu pitati :D, jel moguce da curi ulje na dihtung poklopca motora, ako nije dovoljno stegnut ? ? ?
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Sre Apr 18, 2012 10:59 am

Šta da ti rečem ako već skidaš glavu zbog gumica i vođica onda nije ni neka velika parada da se zamene karike i ležajevi.
A jesi imo plin na kola?
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Sre Apr 18, 2012 11:05 am

Owner napisao:Zanimljiva tema, nazalost nmg pomoci, ali mogu pitati :D, jel moguce da curi ulje na dihtung poklopca motora, ako nije dovoljno stegnut ? ? ?
pa zamei dihtung, nisu neke pare. pogotovo ako je stari mazan silikonom i sl. neki majstori baš ne štede silikon i kad se deo stegne on istera silikon napolje, kako ga istera sa spoljne strane tako i sa unutrašnje, vremenom taj višak otpadne i završi u ulju. zato ako nešto mažeš samo minimalno.
dzeno1234

Sre Apr 18, 2012 4:24 pm

Evo redom da krenem :D
sErGiO->ima starac tako nekako ali samo kada je vrijeme kisovito
Slaven->a brate u ovom mom mjestu slabo ima majstora da su radili alfe svaki kaze nisam upoznat tamo vamo a servisi su uzasno skupi :S
Owner->znaci ulje nigdje ne pusta ama bas nigdje gledo sam motor i ja sam mislio da curi ulje ali nigdje ne pusta :S
vojaalfa->a nisam imao plina
I znaci mozda na 500 k trosi nesto malo vise od pola litre ulja jel joj manjka ulja ona ne vuce a kada joj dolijem onda ima bolju vucu al za toliko kW to nije dovoljno :S
I znaci moglo bi bit da su otisle gumice ventila ?
I koje ulje da sipam u nju i koliko kolicinski ?
Korisnikov avatar
Santino
potenziato
potenziato
Garaža: 155 scary fast
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 11:47 am

Sre Apr 18, 2012 7:17 pm

Ja bi probao sa HPX-om, ulje je bas za potrosene motore, u sustini nista ne mozes da izgubis ako si planirao da ga zamenis, a i jeftino je...
Slika
dzeno1234

Sre Apr 18, 2012 10:33 pm

Neznam brate sta da ti kazem u njemu je ulje Castrol 10 40w kako ide vec 4L, ja mu to stavio posto nisam znao sta i kako to sam kupio i u motor -.-
Eh sad koje treba neznam msm koje je najbolje za njen motor i kolicinski koliko ide
Korisnikov avatar
sErGiO

Čet Apr 19, 2012 7:25 am

Kao što reče Santino sipaj Selena HPX 20W-50, trebalo bi da ga troši mnogo manje.
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Owner

Čet Apr 19, 2012 9:26 am

mali radojica napisao:
Owner napisao:Zanimljiva tema, nazalost nmg pomoci, ali mogu pitati :D, jel moguce da curi ulje na dihtung poklopca motora, ako nije dovoljno stegnut ? ? ?
pa zamei dihtung, nisu neke pare. pogotovo ako je stari mazan silikonom i sl. neki majstori baš ne štede silikon i kad se deo stegne on istera silikon napolje, kako ga istera sa spoljne strane tako i sa unutrašnje, vremenom taj višak otpadne i završi u ulju. zato ako nešto mažeš samo minimalno.
Dihtung je nov :D
dzeno1234

Čet Apr 19, 2012 3:42 pm

A koliko litara ?
Korisnikov avatar
Slaven

Pet Apr 20, 2012 8:59 am

Owner napisao:
mali radojica napisao:
Dihtung je nov :D
pogledaj da ti nisu proklizali sarafi pa ti ne stezu dovoljno dihtung. imao sam slican problem, kupio nov dihtung misleci da je do njega problem (radio sam sve jedno veliki servis pa sam i dao majstoru da zamijeni) majstor je zamijenio kad posle par dana opet ista stvar, Uzmem torex da provjerim sarafe kad oni proklizali(neko ko je to prije skidao mora da je prestegao) , drze ali ne jako (e onda sam ja licno uzeo ureznicu, osvjezio rupe, narezao dje je bio los navoj M7,stavio nove sarafe i rijesio napokon problem
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Korisnikov avatar
Slaven

Pet Apr 20, 2012 9:04 am

dzeno1234 napisao:A koliko litara ?
u taj motor ti staje 4.3-4.4L moze malo da varira u zavisnosti od velicine filtera ;)

sipash 10w/40 polusintetiku, e sad mozes probati kad je takva situacija sa ovim uljem sto su kolege Alfiti pomenuli a kad je sve ok, moja preporuka je da sipash Seleniu 20K (ili Selenia Gold) a ako maltretirash svoju alfu i volis visoke obrtaje onda Selenia Racing
Owner

Pet Apr 20, 2012 11:44 am

Ok slavene videcu za ovo sto si mi rekao...i precicu i ja na seleniu racing :D
dzeno1234

Pet Apr 20, 2012 6:35 pm

A zasto dimi bijel plavkast dim(kad je kisovito) ?
Jel to ok ili nesto nije uredu
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Pet Apr 20, 2012 8:26 pm

Dzeno da ti kazem par stvari.
1. Svi Twin Spark motori trose ulje fabricka deklaracija je oko 300ml-500ml na 1000 km, tako da se ne sekraj puno, vec dolivaj malo i prati, jer si koliko razumem tek kupio kola.
2. Dimi uvek kada je kisano zbog kondenzacije vodene pare iz izduvnog sistema, tako da ako dimi po kisnom vremenu da nije parametar da tij zveknuo motor, sacekaj suvo i toplo vreme da bi nesto vise znao...
za sada to ako se setim jos nesto pisacu, obrati paznju za pocetak na ove stvari :wave:
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Pet Apr 20, 2012 8:29 pm

P.S.
Je li te pitao majstor kakav ti je to cudan golf? hahaha
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
dzeno1234

Pet Apr 20, 2012 8:52 pm

hahahah brate dobra ti je ta al golfa mi ne spominji zbog njega me je mogla kostati glava tako da hwala na savijetima :hello:
Korisnikov avatar
sErGiO

Ned Apr 22, 2012 8:17 pm

dzeno1234 napisao:A zasto dimi bijel plavkast dim(kad je kisovito) ?
Ako je plavkast onda su verovatno karike pri kraju. Kad je hladno i kišovito onda izbacuje beo dim ali ne plavkast.
dzeno1234

Pon Apr 23, 2012 6:22 am

sErGiO napisao:
dzeno1234 napisao:A zasto dimi bijel plavkast dim(kad je kisovito) ?
Ako je plavkast onda su verovatno karike pri kraju. Kad je hladno i kišovito onda izbacuje beo dim ali ne plavkast.

A jel se mogu samo karikre mijenjat ili se uz to mora jos nesta radit ?
Korisnikov avatar
sErGiO

Pon Apr 23, 2012 7:40 am

Pa to je ozbiljan posao i potrebno je otvoriti motor a kad se to već radi onda tu obično treba uraditi još dosta drugih stvari. Bilo bi najbolje da ti tu tvoju mašinu odvezeš do nekog malo ozbiljnijeg majstora da se mi ovde ne igramo pogađanja.

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”