Izvinjavam se ako postoji negde ova tema, nisam je mogao naci.
Hvala unapred ljubitelji najboljih automobila!

Pogrešno si razumeo ili sam ja tako napisao. Imao sam iste simptome kao on dok nisam promenio sondu. Sad je sve u redu. Auto posle zamene radi normalno.Dora napisao:I nije crkla, proćićeš kao Cirko, kupićeš sondu a kvar će ti ostati za uspomenu.
Mora neko sa dijagnostikom da pogleda malo bolje...
takodje i menicirko83 napisao:Pogrešno si razumeo ili sam ja tako napisao. Imao sam iste simptome kao on dok nisam promenio sondu. Sad je sve u redu. Auto posle zamene radi normalno.Dora napisao:I nije crkla, proćićeš kao Cirko, kupićeš sondu a kvar će ti ostati za uspomenu.
Mora neko sa dijagnostikom da pogleda malo bolje...
i kad dostigne 90 stepeni sve je u redu? ako je tako onda je definitivno sonda ali ipak idi na dijagnostiku, nista napametBojan90 napisao:Kad smo kod lambde, izgleda da cu i ja morati da je menjam. Od skoro je nesto poceo da zeza, ali ne uvek. Npr stisnem gas do pola, i odredjeni vremenski interval se nista ne desava, recimo da je to 1 sec, pa onda povuce, pa posle nekog intervala, prestane da vuce, pa povuce. Uzasno nervira kad krene tako da radi. Desava se kad je motor hladan i kad tako zabaguje reaguje na drukanje.
Mrzi me da pišem jedno isto pa ću biti kratak... Temepraturni senzor ne radi kako treba, ECU tovari benzin jer mu javlja da je hladno, sonda uredno beleži da ima viška benzina i ako to potraje ECU uredno zabeleži oksigen senzor bank xxx siromašan ili bogat svejedno.ivdzabg napisao:i kad dostigne 90 stepeni sve je u redu? ako je tako onda je definitivno sonda ali ipak idi na dijagnostiku, nista napametBojan90 napisao:Kad smo kod lambde, izgleda da cu i ja morati da je menjam. Od skoro je nesto poceo da zeza, ali ne uvek. Npr stisnem gas do pola, i odredjeni vremenski interval se nista ne desava, recimo da je to 1 sec, pa onda povuce, pa posle nekog intervala, prestane da vuce, pa povuce. Uzasno nervira kad krene tako da radi. Desava se kad je motor hladan i kad tako zabaguje reaguje na drukanje.
Ok, samo sto je ovde problem s majstorima, slabo se oni snalaze s kompjuterom niti imaju volje da nauce. Vecini je dijagnostika obicno iscitavanje greseka. Znaci, majstor treba da uzme sve sto utice na paljenje (MAF, dizne, bobine, svecice, kablove, i raznorazne senzore) kao potencijalni uzrok problema.Dora napisao:Ne znam, to je jedan čest primer zašto se menja ispravna lambda sonda za novu ispravnu lambda sondu a onda majstor smućka objašnjenje da je trebali i ono zameniti i ono pa sad radi itd...
Pomoć preko foruma bez osnovnih dijagnostičkih parametara je prevazidjena stvar i većinom je odmoć...
Treba da odeš negde da neko utvrdi šta treba menjati.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”