185 km i nece dalje
- zen
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
e sad ako nova 159ka ne moze da predje 200kmh sa fabrickim felnama i gumama onda bolje da sam kupio pasata 

There's nothing wrong that $100 won't fix.
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
Max brzina probana jednom cisto da se vidi.. pri povratku sa skupa u Kg i izmereno 210km/h.. Znam da smo kolega i ja koji ima JTD 8V uporedjivali obrtaje, al ne secam se na koliko se tada vrteo...mozda 3.800-4.000.. nem pojma, a nije ni bitno..
Remapovanom nisam merio max, al mislim da se nije drasticno krajnja brzina promenila.
E sad da ce da crkne, pa nece bas.. Prvo ne vozi se max svaki dan, a povremeno mu ne smeta, tj nebitan je max, vec malo ga voziti u 4. i 5oj na 3-3.500 rpm...
A sa druge strane ne razumem ni ljude koji vozikaju JTD (neko pisao na forumu) i ne prelazi 2.000rpm
Neki povremeni izleti u rasponu 2-4000 rpm mu nece sigurno zasmetati
A iskreno i tih 4000rpm je nista, ide dizlo super, al nekad najiskrenije pozelim benzinca
Remapovanom nisam merio max, al mislim da se nije drasticno krajnja brzina promenila.
E sad da ce da crkne, pa nece bas.. Prvo ne vozi se max svaki dan, a povremeno mu ne smeta, tj nebitan je max, vec malo ga voziti u 4. i 5oj na 3-3.500 rpm...
A sa druge strane ne razumem ni ljude koji vozikaju JTD (neko pisao na forumu) i ne prelazi 2.000rpm

Neki povremeni izleti u rasponu 2-4000 rpm mu nece sigurno zasmetati

A iskreno i tih 4000rpm je nista, ide dizlo super, al nekad najiskrenije pozelim benzinca

- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
Evo druže ja npr vozim moju 156 2.4jtd otprilike na 2000 obrtaja najčešće jer vozim kratke distance i motor bude ispod radne temperatura a neću da ga forsiram hladnog a nekad naravno kada postigne radnu temperaturu i preko 4000 kada obilazim ili slično.Koliko je optimalan broj obrtaja za jtd motor mislim na snagu i potrošnju?
-
Ka
- Drug Član
Koliko sam uspeo da provalim moja Milica se najlepše oseća izmedju 2500-3000 rpm 

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Bolje saltati u malo vecim obrtajima da bi se sistem koliko-toliko oslobodio djubreta iz naseg lepog goriva.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- zen
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Max obrtni momenat ti je već na 1800 - 2200 rpm, dok snaga kreće ozbiljno da se penje tek od 3000 i završava na 3800.
There's nothing wrong that $100 won't fix.
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
- alfica111
- Garaža: 156 1.9jtd
ljudi nasao sam razlog
kolega sa posla mi je predlozio da ispitam dizne
nije mi bilo mrsko pa ih skinem i odnesem kod majstoea na proveru
sve cetiri su van tolerancije a remont po dizni 100e
jel ima neko dobre polovne?

kolega sa posla mi je predlozio da ispitam dizne
nije mi bilo mrsko pa ih skinem i odnesem kod majstoea na proveru
sve cetiri su van tolerancije a remont po dizni 100e

jel ima neko dobre polovne?

- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Vozio sam svasta i smucili su mi se benzinci(sem opela) jer njihovi menjaci su dobri i imaju lepu krajnju brzinu na manjim obrtajima.Manjim mislim na one oko 3500 jer tad idu oko 150,sve ostalo je sranje,zato sam i uzeo dizela ali sa 6-tom brzinom da o obrtajima ne mislim.Svaki motor je povremeno potrebno da navucete na vise obrtaje da se ne ulenji ali sa nekom odredjenom granicom.Nervira me to sto kao benzinski motor je jako snazan i startan a kad izadjem na auto put i treba da vozim 1000-1500 km u cugu dere se kao konj na 4000rpm i ide 160,a o potrosnji tad i da ne govorim.

Uploaded with ImageShack.us
Zato samo ovo vozim u buduce

Uploaded with ImageShack.us
Zato samo ovo vozim u buduce

- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Ako ti zvuk benzinca u visokim obrtajima ne pricinjava nikakvo zadovoljstvo, vozis dizela i kraj price.
- elas
Nije da ne pricinjava zadovoljstvo,ali zamisli me u kolima vozim 800 km do Italije i ceo put se vrti blizu 5000 a idem 150 kmh,i to tako 3 puta za redom normalno je i bilo sto sam skidao glavu i menjao dihtung jer je pregoreo,takav motor ne moze bas dugo da izdrzi.Zato sam i uzeo dizela.

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Sale, a reci mi gde je ogranicenje 150km/h pa si vozio toliko brzo? 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Ako cesto prelazis tolike kilometraze svakako da je dizel bolji izbor, mada 166 TS ima 6 brzina.
Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Za tako česta i dugačka putovanja jeste dizel bolja i ekonomičnija varijanta, ali isto tako treba uzeti automobil tipa 166 jer je daleko udobniji i izolovaniji od npr 156.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- elas
Ogranicenje je 130 ali redovno se vozi malo brze,nisam do sad imao nekih problema jer 20-30 kmh preko ne pravi problem,bar ja nisam naleteo do sad.Mada sam jednom isao mnogo brzo jer smo morali stici u Francusku pre 7 uvece tad sam vozio 200 i malo vise ceo put,ali su na kolima bile tad table Monte carlo i to niko niti snima niti kontrolise izgleda.

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
bila je negde tabela. taj šestostepeni menjač je čak za nijansu sporiji od petostepenog.Dragon napisao:Ako cesto prelazis tolike kilometraze svakako da je dizel bolji izbor, mada 166 TS ima 6 brzina.
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Ne znam , ali znam da mi se zet hvali da mu kad ubaci u 6. trosi 7 litara benzina na 120 km/h. Ja mu bas ne verujem.

- elas
Jeste sporiji za nesto malo,ali zato se vrti nize pa je i potrosnja manja od petostepenog.

- sibin
- Garaža: 5,4L
meni naprotiv ne bi odgovarao dizel zvuk na dugim putovanjima. izgustirao sam to na kamionima na turama po 1600km 

- nidza
- Garaža: ex 159
Sem huka vetra i točkova nema nikakvih drugih zvukova kad se pegla muški autoput. Ja to teško vidim kao neku manu dizela, pogotovo kao neko ko je 1.5h (najmanje) svaki dan u kolima baš na autoputu. :-)
Tapatalk HD
Tapatalk HD
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”