Zdravo svima koliko vas ima! Dosta dugo nisam posecivao forum ali evo me. Imam jedan problemcic sa Alfom pa nikako ne mogu da ustanovim o cemu se radi. Auto radi besprekorno i na benzin i na plin ali u nekom trenutku se jednostavno ugasi i toliko. Cackajuci po motoru ustanovio sam da kada se to desi uopste ne dolazi struja od bobine do razvodne kape. Majstor je proveravao bobinu i kaze da je ona u redu. On sumnja u tri stvari: komutator, razvodnik, protokomer. Jedini je problem sto kada je on u blizini auta sve radi kako treba.
Da li je neko mozda imao slican problem?
Hvala unapred na savetima.
Porvereno. Osigurac dobro drzi i kontakti su cisti. Proverio sam i konektor na komutatoru i on je ok. U pocetku mi se javljao problem povremeno. A sada ne moze da se vozi koliko zeza. Pokusao sam da propratim kada se desava ali nema pravila. Gasi se i kada je motor hladan i kada je zagrejan.
zeza te struja a koja?to mozemo samo da nagadjamo ovako ..samo na licu mesta moze da se utvrdi ako nemas dobrog majstora tamo ima ovamo specijalista za alfe u svilajncu pa dodji!
Problemcic resen! Nestrpljiv da cekam majstora da dodje, kupio sam novi komutator i namontirao ga. Probna voznja pokazala da je to to. Jos da prestelujem paljenje kako treba i na konju sam.
Najjednostavniji problem si resio sto je dobro da je tako!Da si podrobnije objasnio rekli bi smo ti odmah ali svako polazi od predpostavke da ti je dobar akumulator.Hoce oni cudno da se ponasaju kao drze struju pa samo odjednom se isprazne prespoji neka celija!Drago mi je da ti je ispalo jednostavno resenje pozz..