Na 147-ici (1.9JTD) mi varira temperatura motora. I kada digne na 90, dok poteram malo brze, krene da opada,.... Po svemu ovde recenom, a i mom iskustvu sa Stilom, rec je o termostatu.
Zanima me da li je i koliko komplikovano da ga sam zamenim?
Vidim da je sam termostat oko 4500din, zna li neko koliko je zamena u servisu?
Zamena termostata u domacoj reziji!?
- Kursulla
- Garaža: 147, 1.9 JTD, 2002
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
komplikovano je... majstorima treba oko 3h da ga promjene... cimanje jer se skida heat exchanger od turbine ispod kojeg je jedan sraf od termostata, plus jedan sraf koji je ispod EGR-a sa zadnje strane motora i jako je tesko do njega doci... mislim da naplacuju 3-4 hiljada za zamenu u prosjeku...
- Kursulla
- delic
- Garaža: 156 SS
Svako ko ti naplati vise od hiljadu dingera za zamenu termostata je skup,a mozes i sam samo lagano kako skines tako vratis i nemoj da zaboravis da ozracis sistem i da izgubis zaptivni lim na cevi od egr-a.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
kako je krenulo izgleda da cemo majstorima donositi shaku rize ili par krompira za mali servis jer bice i crvena uskoro mnogo... e srbijo tamnice naroda...
- delic
- Garaža: 156 SS
Vidi ja bih voleo da to moze da se naplati kao sto kazes ali ako je veliki servis oko 5000 ruke,termostat za 3-4 ne ide veruj mi.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Mislim da je 3-4 mnogo, ali ispod 2-2,5 hiljade nema sanse neko da ti menja termostat na JTD. U Bgd sigurno ne...ja sam slucajno nasao u Kraljevu momke koji ne rade Italijane, pa je covek pristao za 900 dinara jer je mislio da je to slicno kao na nekim drugim motorima. Mucila se njih dvojica dva sata. Posle me bilo sramota, pa sam im dao 1.500.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Kursulla
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Mozda je uslov ukoliko uzmes termostat kod njih?
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Kursulla
Da ide u paketu, pretpostavljam da bi znao.
Re: Zamena termostata u domacoj reziji!?
Mislim da nije, jer sam pitao koliko kosta termostat rekao je da nema pojma.Crni napisao:Mozda je uslov ukoliko uzmes termostat kod njih?
Da ide u paketu, pretpostavljam da bi znao.
- zzz
- Garaža: AR 156 1.8ts
Ja sam pre nekih 2, 3 meseca menjao u autoricambi-u, na Fiatu 1.9 jtd, i zamena je bila ako se dobro secam 2.000 dinara, a kod njih sam kupio termostat.
Sto se tice "uradi sam" varijante, nije neki veci problem, ali ima posla - ili skidati puno delova da bi se prislo drugom srafu, ili savijanje jednog podebelog lima pajserom.
Nadam se da sam nekom pomogao.
Sto se tice "uradi sam" varijante, nije neki veci problem, ali ima posla - ili skidati puno delova da bi se prislo drugom srafu, ili savijanje jednog podebelog lima pajserom.
Nadam se da sam nekom pomogao.