Nisam nasao slican problem na forumu a samim tim ni resenje pa reko da postavim novu temu!
U pitanju je digitalna klima. Na njoj postoje 2 lampice za polozaj klapne za recirkulaciju. Desna koja pokazuje da je aktiviran mod koji sam podesava polozaj klapne po automatici i leva koja pokazuje trenutni polozaj klapne. Ta leva lampica bi trebala da bude ugasena kad je otvoren protok vazduha od spolja a upaljena kad se vrti unutrasnji vazduh. Problem je sto je kod mene to obrnuto!!! To sam zakljucio zimus kad sam se ubijao da odmaglim stakla ubedjen da je aktiviran spoljni vazduh(uputstvo kaze da lampica treba da bude ugasena). Onda sam pri brzini od 100-tinak na sat jedanput sa upaljenom lampicom a bez ventilatora shavtio da tad struji spoljasnji vazduh prirodnim putem! Dakle dokazano da je obrnuto!!! Takodje potvrdjeno slusanjem spolja, kad je upaljena lampica cuje se uvlacenje spoljnjeg vazduha!
E sad,neko ce reci,samo zapamti da treba lampica da bude u suprotnom i to je to,medjutim problem nastaje aktiviranjem automatskog odmrzavanja ili automatskog moda za podesavanje temperature, automatika po logici gasi lampicu i podesava mi klapnu na recirkulaciju unutrasnjeg vazduha misleci da je time aktiviran spoljni vazduh a u stavri konstanto ide u pogresan smer! Drugim recima,borim se sa klimatizacijom kao sa divljim konjem!
Neko mi rece da bih mozda resetovanjem kompjutera tj skidanja kleme doveo stanje u nulti polozaj!?
Uh al ispisah 5000 slova zbog jedne lampice
Jel imate ideju kako da resim problem?
Pozdrav!
Nikola