problem sa kod ključem
- MUNDJA
- Garaža: AR 156SW 1.9JTD
pre nekog vremena sam video da ima ova tema ali je nemogu nikako pronaći. naime video sam da nas mnogo ima problem sa ključe , tj imamo samo jedan ključ i nemamo kod karticu. Verujte ovaj mali problem me jako nervira pa sam se malo raspitivao : u auto servisu Stojanov možete da naručite karticu i ključ iz fabrike i to košta: kartica 5700,00din ključ 28210,00din . Za naručiti je potrebno da odete lično , ponesete saobraćajnu dozvolu kako bi se uverili da je ALFA vaša , platite ceo iznos odma i čekate 10-15 dana da vam stigne naručeno . Ključ i kartica se poručuju po broju šasije.
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Ne znam koje ti je godiste Alfa, moja je 2001 - vo i uspeo sam "iz kopije" da resim kljuc...prijatelj mi je to uradio u Subotici, ne znam da li mu je trebala kartica, koju sam mu odneo. Dobio sam plavi kljuc onaj kao sto imaju FIAT vozila, ali za prvu pomoc je odlican....cena ne verujem da bi presla 100 eura, nisam siguran jer ja nisam platio nego je bila neka kompenzacija.....raspitaj se, do nedavno si mogao samo u ovlascenom servisu da napravis, sada vec moze i kod malo savremenijeg kljucara.........imas servis "Beg Andrija" u Jevrejskoj u Novom Sadu, pa otidji tamo da pitas, ja nisam bio i ne znam ljude ali sam cuo da rade to......
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Upravo tako, ljudi to rade, očitaju kod i ako ne poseduješ kod karticu, tako da rešenje uvek postoji...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- MUNDJA
Moja Alfa je 2003g pitao sam kod par ključara i oni rade takav ključ sa daljinskim za centralnu za oko 150 jura i moraš otići kod nnjega sa autom , ali nije to problem već negde sam pročitao , ako ne baš na ovom forumu , da ti on onda iskluči kod pa kod prve zamene akumulatora ključ više nevredi. Ja se baš i nerazumem u tu elektroniku pa poverujem u ono što pročitam.
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Nema veze sa akumulatorom, jedino ako ti cacka kod imobilajzera pa ti sakrije kod negde u auto a nareze obican kljuc....ali prevazisli su to i sada imaju cip da ti narezu redovan kljuc iz kopije, ne znam da li imaju skakavac ja sam dobio obican plavi FIAT i radi i posle zamene akumulatora 

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Gore spomenuti servis u Novom Sadu radi posao stručno i profesionalno, tako da tu nema brige oko tehnikalija.
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- MUNDJA