cirko83 napisao:Koji je interval zamene za Q8 F1 (10w50)?
ulje 2.0 ts
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Ja sam ga zamenio na 10k km jer nisam imao nimalo da dolijem... doduše,meni nije potrošilo ni litar na 10000 km... kažu da sintetiku treba menjati na 15k km jer se na 7-8 k km aktiviraju neki aditivi u njoj

- Macan
- Garaža: -Alfa Romeo 147 jtd ti-Alfa Romeo GT 1.8 ts
Ja sam na netu nasao BG adrsu neke firme koja je uvozila Q8 ulja ali mi rekose da zbog peripetija oko uvoza vise ga nemaju u prodaji! Da li neko zna gde konkretno moze da se kupi bas ovo ulje Q8 F1 10W50 u Bg ili okolini?cirko83 napisao:cirko83 napisao:Koji je interval zamene za Q8 F1 (10w50)?
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
viewtopic.php?f=13&t=51890

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
- Macan
Hvala ,zovem ih sutra!sErGiO napisao:http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=13&t=51890" onclick="window.open(this.href);return false;
- Macan
Stize u petak u radnju,cena 714.-din litar jedino sto ga prodaju u kanticama od 4lMacan napisao:Hvala ,zovem ih sutra!sErGiO napisao:http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=13&t=51890" onclick="window.open(this.href);return false;
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Kakav je generalno kvalitet Totalovih ulja i kako se slaže sa Alfinim twin sparkom? Prvenstveno mislim na Total Quartz 5w40 
potpis
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Total Quartz bi trebalo da je odlično ulje.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Vozio ga moj drug u Citroen Xantiji 2.0 turbo CT i u HDI motorima i kaže da je potrošnja u HDI minimalna dok mu u Citroenu malo troškario zbog turbine.
Razmišljam se da ga sipam kod mene, ali bi dobro došla pomoć iskusnijih.
Razmišljam se da ga sipam kod mene, ali bi dobro došla pomoć iskusnijih.
potpis
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Sipan Total Quartz 9000 5w40. Prvi utisci su odlični.
Varijator se čuje isto ili možda čak za nijansu manje pri paljenju u odnosu na Seleniu Racing, mada se ne čuje pri svakom paljenju.
Nakon pređenih 1000km ulje je na max. isto kao i kad je sipano.
Za sad je odlično
Varijator se čuje isto ili možda čak za nijansu manje pri paljenju u odnosu na Seleniu Racing, mada se ne čuje pri svakom paljenju.
Za sad je odlično
potpis
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Super, a koliko ti je trosio pre ovog ulja?
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Imam to ulje u PUG 407 2.0HDI,vrhunsko je ne trosi ni grama pored maltretiranja,a motor je prilicno tih...
Re: ulje 2.0 ts
cirko83 napisao:Sipan Total Quartz 9000 5w40. Prvi utisci su odlični.
Za sad je odlično
Imam to ulje u PUG 407 2.0HDI,vrhunsko je ne trosi ni grama pored maltretiranja,a motor je prilicno tih...
A Man's Got to Know His Limitations...
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Selenia racing - na 5k km sam dolio oko 400-500g. Znači prosečno oko 100g na 1000km. Pretpostavljam da će i sa Totalom biti isto s tim što na prvih 1000km nije potrošio ništa. Ulje mi nije baš na maximumu jer sam sipao tačno 4,4 ili 4,5L, ne sećam se. Bilo je malo manje od jednog centimetra ispod maximuma, a tu je i sadDragon napisao:Super, a koliko ti je trosio pre ovog ulja?
potpis
- Dragon
- Saradnik Uprave

ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Pa ti si super, meni trosi oko 300 grama Racinga na 1.000 km.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Ali Q8 F1 je zakon,meni na 1.8TS nije potrošio ni grama na evo već preko 2000km...
A Man's Got to Know His Limitations...
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ja sam koristio i Castrol RS i Racing,sa oba ulja potrosnja 0.Mijenja se na god.dana,a predje se od 5.5 do 8 hkm. 
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Boban204
- Garaža: AR 156 1.8 TS '02 rest.
Najsvežija je tema o ulju pa ću ovde....Selenia 20K sa i bez Alfinog znaka, koja je razlika, osim što na jednoj piše da je za Fiat i Lanciu,a na drugoj za AR...
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Neki kažu da je Selenia 20k sa Alfinim znakom pravljena specijalno za Alfu zbog varijatora, a drugi kažu da je ista kao ta druga. Ja bih ipak uzeo tu sa Alfinim znakom jer, ako ništa drugo, malo je lepša limenka

Euro 3 troši više ulja od Euro 2 motora tako da ja baš volim što je moj euro2, a i ima tri lambda sonde i ne može da se skine katalizator, a kod mene može, ali ja neću.Dragon napisao:Pa ti si super, meni trosi oko 300 grama Racinga na 1.000 km.
potpis
- Boban204
- Garaža: AR 156 1.8 TS '02 rest.
- Dragon
- Saradnik Uprave

ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Planirao sam da se vratim na Racing, ali, kao sto sam vec negde napisao, majstor iz Kraljeva, koji vozi Deltu 2.0 i vadi joj mast, preporucio mi je Total Rubia Polytrafic 10w40 polusintetiku. Njemu je Delta pila cak pola litra od KV do BG (njegove voznje
) i s tim uljem je drasticno popravio potrosnju.
Kako sam juce svratio do njega, zamenim ja ovaj Racer sa tim Totalom, pa nek bude sta bude. Neku razliku u radu motora nisam primetio. Po dolasku u Beograd Ibarskom (vozio oko 100-ke), ulje nije mrdnulo, sto je dobar znak. Racera je umelo da popije cak i na toj deonici. Rano je za zakljucke, ali videcemo.
Re: ulje 2.0 ts
Probao sam Petronas Syntium Racer 1 ulje i jako lose mi se pokazalo. Na otvorenom ga je trosila litar. U gradu nije bilo strasno, ali cim se dohvatim magistrale ili auto-puta, pocinje ozbiljno da srce.cirko83 napisao:Kakav je generalno kvalitet Totalovih ulja i kako se slaže sa Alfinim twin sparkom? Prvenstveno mislim na Total Quartz 5w40
Planirao sam da se vratim na Racing, ali, kao sto sam vec negde napisao, majstor iz Kraljeva, koji vozi Deltu 2.0 i vadi joj mast, preporucio mi je Total Rubia Polytrafic 10w40 polusintetiku. Njemu je Delta pila cak pola litra od KV do BG (njegove voznje
Kako sam juce svratio do njega, zamenim ja ovaj Racer sa tim Totalom, pa nek bude sta bude. Neku razliku u radu motora nisam primetio. Po dolasku u Beograd Ibarskom (vozio oko 100-ke), ulje nije mrdnulo, sto je dobar znak. Racera je umelo da popije cak i na toj deonici. Rano je za zakljucke, ali videcemo.
- alexa
Ma neeeeeeee...kakvi to,menjajjjjjj,za tvoj motor iskljucivo 10w60 i to selenia racing ili q8 f1...xaxaxax..