Ucimo italijanski :)

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ucimo italijanski :)

Čet Jan 21, 2010 2:21 pm

jel ima neko na zajam neku CD/DVD interaktivnu ediciju* za ucenje italijanskog? :blush: malo da obogatim fond reci, da ne bude u Milanu "vota mistejka to mejka" hahahaha
bez zezanja, cuo sam da velika vecina italijana ne zna engleski (koji dobro znam)...

hvala unapred! :wave: :arflag

*nesto kao "Tell Me More - italian" ili slicno...
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Re: Ucimo italijanski :)

Čet Jan 21, 2010 2:36 pm

Cafe Italia, extra DVD sa knjigom. Daću ti i knjigu da fotokopiraš.
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Čet Jan 21, 2010 3:00 pm

Ma idi na google translate kad ti nesto zatreba,ja mislim da je to najbolja metoda.
Gde ces sam iz knjige,ja mislim da od toga nema nista.
http://translate.google.com/#
:wave:
Slika
Korisnikov avatar
Stefan Zailac
Garaža: Nešto strano i privremeno...
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:33 am

Čet Jan 21, 2010 3:41 pm

Ja trenutno radim pod ugovorom za jednu Srpsko-Italijansku firmu. Oko mene se više čeje Italijanski nego Srpski, a ja baš ništa nerazumem. :rolleyes:
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Jan 21, 2010 5:11 pm

italijani i ne znaju a i nece da koriste engleski jezik, jako je tesko naterati nekog italijana da progovori engleski, bar iz mog iskustva, jedva da sam sa par italijana uspeo da se sporazumem na engleskom(doduse nisam ni ja ne znam kakav znalac engleskog ali znam dovoljno za takve neke situacije tj da se sporazumem sa ljudima kad treba) na primorju tj u turistickim krajevima je malo bolje stanje cini mi se :rolleyes:

slazem se za google translator da moze da pomogne ali tesko da odatle moze da se uci, on je dobar za neke prevode, mada i tu dosta gresi, ali bitno je da se razume sustina a za detalje i strucne stvari vec mora neki ozbiljniji recnik ili translator :rolleyes:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Čet Jan 21, 2010 5:30 pm

Znaju ali nece, isto kao Rusi. :)
SHQ
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 3:36 am

Čet Jan 21, 2010 6:00 pm

Ne znaju veruj mi. Ziveo sam godinu dana u Italiji i sticajem okolnosti relativno cesto idem u Italiju i zaista ne znaju. Imam gomilu dogodovstina kako sam se tamo sporazumevao. Imao sam neko znanje italijanskog, imam ga i sada, tako da sam na neki nacin uvek mogao da se snadjem, ali engleski mnogo bolje govorim od italijanskog.

Oni u skoli uce obicno francuski, zavisi od regiona do regiona i da li je skola drzavna ili privatna, ali obicno je francuski primarni jezik, a sekundarni engleski.

Mladja populacija jos donekle i zna engleski, ali stariji pojma nemaju, mada i oni koji znaju imaju veoma cudan naglasak i akcenat, tako da nama mogu biti veoma nerazumljivi i obicno ce za nas pomisliti da smo ameri :) zbog toga sto mi imamo mnogo cistiji engleski od njih, oni bas imaju onaj italijanski naglasak i kad pricaju engleski.

Ako imate neko pitanje, slobodno postavite. Veoma dobro poznajem Milano i deo od Genove prema Francuskoj, posto sam tamo ziveo.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 21, 2010 6:13 pm

gile: :drink cujemo se

SHQ: bicu slobodan da te konsultujem u vezi s Milanom... :wave: na italijanskom. hahaha salim se... :grin: hvala ti javicu ti se uskoro.
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Čet Jan 21, 2010 7:07 pm

Za one koji bi htjeli malo da se testiraju ili da nauce italijanski, ili bilo koji drugi jezik, mislim da bi im ovaj sajt dosta pomogao:

www.livemocha.com
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Jan 21, 2010 7:24 pm

boka napisao:Ma idi na google translate kad ti nesto zatreba,ja mislim da je to najbolja metoda.
Gde ces sam iz knjige,ja mislim da od toga nema nista.
http://translate.google.com/#
:wave:
Kakvu sam ja igranku imao sa google translate-om hahahaha
Odem ja na Poljski Alfa forum, registrujem se uz muke i pomoc caleta (kod njega u firmu dolaze Poljaci, Cesi) pa je u fazonu :rotfl:. Predstavim auto, ubijem se na engleskom da im ispisem sve, jos cimam drugaricu da prevodi tamo nesto - svasta. I onda oktrijem google translate i udarim po njemu na Poljskom. Ljudi me uctivo zamolili da im pisem na Engleskom jer me na Poljskom ne razumeju nista. Naravno, ja nastrasnije ispljujem google translate i kazem kako je to njesra od programa i kako je dobar samo za neke proste reci/recenice hahahaha hahaha. Jos se oni kao slazu sa tim :lol:
Cirkus hahaha
Izvinjavam se za off :blush:
p.s. Avantiii populiiii, avanti cosaaaa, bandiera rossaa bandiera rossa hahahaha.
Tako me deda zezao kad me pita sta sam dobio na kontrolnom iz matematike :blush: hahahaha
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Jan 21, 2010 7:34 pm

pa ko te terao da predstavljas auto po stranim saitovima :D
kao sto rekoh google translator dosta gresi i obicni je bolji za pravod sa strango na naš nego obrnuto pa ga u te svrhe i treba koristiti više ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 21, 2010 8:00 pm

translate.google.com je odlican u svojim okvirima, i sa/na engleski jezik. kad ga koristite za srpski, katastrofa. meni sluzi super da prevodim sa svih jezika na engleski, ukratko.
naravno, translate.google.com mi nicemu nece biti od koristi u Italiji, nikako da podvucete crtu ljudi, dosta o njemu.

Danilu sam instalirao engleski "Tell Me More" i odlican je. prica sa vama, slusa vas izgovor i koriguje vas ;)
jedina mana je sto nema pomoci na srpskom, a kad se prijavite kao neko ko poznaje engleski da ucite engleski... :( kapirate? nema puno napretka ako uopste ne znate jezik koji ste odlucili da naucite.

*skidam polako "Tell Me More Italian" pa cu ovaj put kao englez da ucim italijanski. ako je losa ova verzija (nadam se da nije) vracam se giletu pa polako sa knjigom.
SHQ
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 3:36 am

Pet Jan 22, 2010 2:12 pm

nije losa stvar ni Facebook za ucenje stranog jezika :) ali ozbiljan sam, imam nekoliko italijanki u friend listi, neke znam, a neke su me ovako ubacile, al upoznacemo se Boze zdravlja ;) , tako da... veoma lep nacin za praksu... naravno za momke koji su single
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Sub Jan 23, 2010 1:52 am

Shto vishe idesh ka jugu Italije, manje su shanse da cesh se sporazumeti na bilo kom jeziku osim italijanskog ili jezikom znakova i gestikulacije-kreveljenja... Milano je u tom smislu ono djene-djene, ali generalno jako mali broj italijana govori engleski... Takodje, ako pokushate sa bukvalnim prevodima tipa google translator, rizikujete da prodjete u maniru - "Can I translate you to the other page of the street"... Pre jedno XY godina, kada sam poslednji put bio u Italiji, pokushao sam malo da udjem u materiju, ali ispostavilo se da nije bash tako jednostavno kao shto u prvi mah izgleda... pa sam batalio... stvarno mi se u prvi mah uchinio jezik prilichno jednostavnim, narochito u odnosu na Engleski i Nemachki, ali jbg, nije bash tako...
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Sub Jan 23, 2010 6:09 pm

Bogdan156 napisao:Znaju ali nece, isto kao Rusi. :)
QQQQ....Ne pominji mi Ruse,ljudi to je najgori i najnekulturniji narod koji sam u zivotu sreo.Kao telad,ne umiju rec Dobar Dan kad negdje udju,makar i na ruskom,cisto da se javi..pi..debili..
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Anjamen
Garaža: 156 1.9 JTD
Pridružio se: Čet Sep 03, 2009 12:52 pm

Pet Feb 05, 2010 9:47 pm

http://www.bbc.co.uk/languages/italian/

Prilično dobra školica za prvu pomoć a i više od toga.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Feb 06, 2010 10:38 pm

:good: svaka cast! :beerchug:
Anjamen
Garaža: 156 1.9 JTD
Pridružio se: Čet Sep 03, 2009 12:52 pm

Uto Feb 09, 2010 7:43 pm

Sada samo da učiš ali i da ne zaboraviš da je zvanični italijanski zapravo toskanski te ćeš i pored ovih kurseva za sporazumevanje na jugu (ako svratiš da se bućneš) morati da progovoriš i npr. sićilijanski :)
brbr
rookie
Garaža: Najbolja:)
Pridružio se: Pon Mar 12, 2012 6:33 pm

Pon Mar 12, 2012 7:11 pm

Na sledecem sajtu ima dosta linkova za ucenje italijanskog preko neta:
http://italijanskionline.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu je prikazan i dobar kurs italijanskog koji je uradjen na srpskom:
http://italijanskionline.wordpress.com/ ... lijanskog/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pored italijanskog tu se mogu uciti i drugi jezici: engleski, nemacki, spanski, ruski, kineski i francuski.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sub Mar 17, 2012 9:52 am

Za ucenje preporucujem Rosetta Stone. Program radi kako na PC tako i na OSX platformama i interaktivnog je karaktera sto znaci da program izgovori i pokaze ti sliku a ti ako ne ponovis dobro ne pusti te dalje. Ima SVE jezike! Ja sam probao Italijanski i odlicno je. Moja devojka je ucila Švedski sa njim u pocetku, pre nego sto je krenula u skolu.

Ima da se skine sa sajtova "sumnjivih morala" a mogu i ja da ti donesem na USB-u ako je jos uvek aktuelno (predpostavljam da nije jer ste u Milanu vec bili ;))

:drink
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”