Problem sa datumom na Alfi 156
- Dule gti
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2
Remaped by Safe-chip tuning - Lokacija: Novi Sad
Primetio sam da mi se posle Nove godine pomerio onaj odnos dana i datuma...Npr. danas je 3.3. (subota) ,a meni na displeju pise da je nedelja...Pomislio sam da je to do ovog pomeranja datuma zbog 29 februara,ali evo,i to sam docekao, a meni i dalje isto..Da li neko ima ideju kako bi to mogao da resim i da li je neko imao slican problem???? Jeste sitnica,ali mene malo nervira,posto je sve ispravno na autu...A i ja volim da je sve cakum-pakum...Pokusavao sam i sa onim resetovanjima(skidao klemnu sa akumulatora i slicno) ali opet isto...
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
E vidis dobro si me podsetio, i ja sam to imao (mozda jos imam, nisam obracao paznju) taj problem, i ko da je 8-10H zurio dan napred...znaci kad je 16H njemu je vec 00H tj drugi dan..i sl ...
Nisam puno istrazivao, jel zna neko u cemu je caka?
Nisam puno istrazivao, jel zna neko u cemu je caka?
- Deki
- Garaža: Alfa 156 1.9JTD SW 2005
Udji u meni i podesi godinu. Ako je u podesavanjima 2011 god recimo za 3.02. ce pokazivati sredu a ti znas da je 3.02. cetvrtak pa ti laze za jedan dan za isti datum. Godinu ne pokazuje na BC sto ne znaci da je podesena na 2012. Stavis 24h mode pa podesis i vreme da ne zuri tih 10ak ili ce pre biti 12 sati kad menja dan. Mozda je tako nesto?
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Kod mene je godina dobro podesena, a sat prikazuje u evropskom 24H formatu, tako da je nije 04H vec 16H
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Imao sam i ja taj problem, zasto nemam pojma, reseno tako sto sam skinuo klemu na par minuta i vratio nazad.
- Trapavko
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2003.
Bilo je problema i kod mene do 29.02.
A onda se ispravilo samo od sebe.
Nešto je pobrljavilo zbog prestupne godine.
A onda se ispravilo samo od sebe.
Nešto je pobrljavilo zbog prestupne godine.
- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)