Paljene 2.0 ts
- Struja33
- Garaža: Alfa Romeo 164 Rosso 2.0 TS
Dali neko zna kako da okrenem paljenje u ranije na 164 2.0 8v stari tip razvodnika? Dali idu oba razvodnika u istom smeru ili drugacije??
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Levi se okrece na desno, desni na levo, verovatno oba treba da se pomere ali da ne lupam recice neko ko je u to siguran.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Nemoj da se zamaraš , okretanjem razvodnika ne šteluješ paljenje
jer paljenje određuje ECU kad dobije signal sa radilice
jer paljenje određuje ECU kad dobije signal sa radilice

- Struja33
Ugradjujem plin,a znam da venturi inace trazi malo ranije paljenje pa sam zato hteo da malo vratim,zbog detonacija i slicno... Znaci nista ne dobijam ako vrtim razvodnike...
U tom slucaju neka mi je bog u pomoci
Re: Paljene 2.0 ts

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Ako je lepo ugrađen ne sikiraj se detonacija
moja je imala venturi i da se pohvalim ni jednom nije opalila

moja je imala venturi i da se pohvalim ni jednom nije opalila

- srdjan_pop
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Dobra struja, svecice, kablovi, razvodne ruke i kape i nema razloga da se brines... Ja vise nemam ni sigurnosnu klapnu a skoro 70.000km sa venturi sistemom bez incidenta.
Video sam i ja da je na nekom sajtu bas za 164 neko lupio da odlicno radi na plin kad se zavrne paljenje 20 stepeni (?!?).Struja33 napisao:Ugradjujem plin,a znam da venturi inace trazi malo ranije paljenje pa sam zato hteo da malo vratim,zbog detonacija i slicno... Znaci nista ne dobijam ako vrtim razvodnike...
U tom slucaju neka mi je bog u pomoci
![]()
Dobra struja, svecice, kablovi, razvodne ruke i kape i nema razloga da se brines... Ja vise nemam ni sigurnosnu klapnu a skoro 70.000km sa venturi sistemom bez incidenta.
- Struja33
Jel vam svako paljenje na benzinu pa na obrtaje prebaci na plin ili palite direktno na plin?? Posto jos nisam povezao prekidac,razmisljam koje je bolje resenje... 

- srdjan_pop
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Inace moguce je i paljenje na plin, naravno bez posledica, znam zato sto sam tako povezao da se vozim par dana dok mi je benzinska pumpa bila na remontu...
Zbogradi zdravlja benzinskih dizni i membrana u isparivacu svako paljenje na benzin. Na prekidacu nastelujes potreban broj obrtaja za prebacivanje (recimo 2000+ rpm) i...to je to. Ja ga cak uvek i ostavljam na benzinu sve dok ne dodje temperatura antifriza do 60-ak stepeni...Struja33 napisao:Jel vam svako paljenje na benzinu pa na obrtaje prebaci na plin ili palite direktno na plin?? Posto jos nisam povezao prekidac,razmisljam koje je bolje resenje...
Inace moguce je i paljenje na plin, naravno bez posledica, znam zato sto sam tako povezao da se vozim par dana dok mi je benzinska pumpa bila na remontu...
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
palim na benzin, kad dođe temp na 50 stepeni prebacim na plin. na plinu palim samo kad je vruć motor.
- Struja33
Sinoc palo prvo paljenje,i bilo prvo pa musko
detonirao mi je jer je bio previse odvijen,isterao mi je gumu usisne grane na 4 tom cilindru,sva sreca nije ostetio protokomer... Posle toga sam ga lepo nastelovao i nadam se da vise nece biti problema,inace radi kao sat...