Brisk Svecice
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
Alexa hvala na podeljenom iskustvu
Cuo sam pozitivne kritike vezane za te svecke,hvale ih ljudi...
- alexa
Pa da,hvale ih ljudi,cuo sam pozitivnih komentara.Ja sam bio malo skeptican,prvi put sam cuo za njih i video ih kod drugara u radnji i uzeo na njegov predlog.Nisam imao nesto para tada,a 164 mi je nesto trokirala(ispostavilo se da nije do toga bilo) tada su bile mislim oko 250 din. x8 kom.,slagacu te,mozda sam ih dobio i po nabavnoj,nebitno je..Ali nisam se pokajao,radile su lepo i onako sam te Denso vec trebao da menjam..
Prave i kablove i grejace,mislim da su pod Beru-om trenutno..
Prave i kablove i grejace,mislim da su pod Beru-om trenutno..
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Recite mi koju oznaku moraju imati svjećice a u pitanju je AR 166 114kW. 2.0TS
Inače u Banjaluci sam kupovao BERU za BMW i posljednjih 3 godine su užas. Svaki put sam morao promijeniti i kupiti nove na max 7-8000!
Inače u Banjaluci sam kupovao BERU za BMW i posljednjih 3 godine su užas. Svaki put sam morao promijeniti i kupiti nove na max 7-8000!
- alexa
http://www.eyquem.com/
Evo njihov sajt,tu imas taj e katalog pa nadjes po modelu,motoru..
Evo njihov sajt,tu imas taj e katalog pa nadjes po modelu,motoru..
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- alexa
Da evo sad i ja vidim,nema 147,156.. Ali zato ima pod 155 2.0 16v,a 166 samo v6 turbo 2.0..
Ali ima pod novostima pise od 2007.god. 147,156,159..
Ali ima pod novostima pise od 2007.god. 147,156,159..
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
Pisem odgovor do veceras,znam da mala svecica za 155 1.8 16v nosi oznaku a199,cena joj je oko 800 kinti mislim...
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
I zaboravis na njih 100k sve ostalo je u Srbiji
Re: Brisk Svecice
http://www.ebay.co.uk/itm/8x-NGK-PLATIN ... 2282wt_952icemilos napisao:Recite mi koju oznaku moraju imati svjećice a u pitanju je AR 166 114kW. 2.0TS
I zaboravis na njih 100k sve ostalo je u Srbiji
busso trsi Sline
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ja imam Championove svjecice,prije njih bile NGK.Nikakve razlike nema.
2.0 16v ts.
2.0 16v ts.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Ja sam imao Championove i sluzile su me odlicno (auto je uvezen sa njima ,nisu kupljene kod nas) , sada su opet tu umesto usranog boscha dok ne stignu NGK i rade bez greske (sreca pa sam ih sacuvao ) 
busso trsi Sline
- ilija92
Stavio sam na Multiplu brisk silver svecice i nemam nikakvih problema,1600din 4 kom.
Pomenuto pucanje svećica nastaje uglavnom zbog preteranog stezanja istih. Pogotovo tanke svećice moraju pažljivo da se stežu.
Što se tiče svećica od platine i iridijuma, njih na plinu ne bi trebalo voziti više od 50-60.000km (koliko proizvođač garantuje), jer može doći do pucanja izolatora, koji u trenutku upadanja u komoru za sagorevanje može napraviti oštećenja.
Kada se svećice menjaju u propisanom intervalu, ne bi trebalo biti problema, a varnica bi trebala da bude istog kvaliteta... Jedini problem kod nas je taj što je gorivo loše, a ono je bitniji faktor koji utiče na interval zamene, zatim loše podešena smeša (uglavnom siromašna), loš motor, struja...
Što se tiče svećica od platine i iridijuma, njih na plinu ne bi trebalo voziti više od 50-60.000km (koliko proizvođač garantuje), jer može doći do pucanja izolatora, koji u trenutku upadanja u komoru za sagorevanje može napraviti oštećenja.
Kada se svećice menjaju u propisanom intervalu, ne bi trebalo biti problema, a varnica bi trebala da bude istog kvaliteta... Jedini problem kod nas je taj što je gorivo loše, a ono je bitniji faktor koji utiče na interval zamene, zatim loše podešena smeša (uglavnom siromašna), loš motor, struja...
Ova svećica je od iridijuma i konstruisana je isključivo za gas. Interval zamene je max 60.000 km! Obična iridijumska ne može da pređe više od 40.000-50.000 km.
Problem više nije u elektrodi već u keramici. Sve preko 60.000 km je isuviše opasno, može doći do pucanja keramike, upadanja u komoru i izazivanja teške havarije. Kada se tako nešto desi korisnik istih će reći da je proizvođač kriv, a popravka motora će biti daleko skuplja od novog seta svećica...
Priča od 100.000km na plinu je dokaz koliko ljudi nisu informisani...Duke Nukem napisao:Pa brate onda bi ti bolje bilo da si dao 12000 za ngk ako se nadas da ce brisk da ti izgura 15-20k. NGK traju 100k km, a mozda i vise

Ova svećica je od iridijuma i konstruisana je isključivo za gas. Interval zamene je max 60.000 km! Obična iridijumska ne može da pređe više od 40.000-50.000 km.
Problem više nije u elektrodi već u keramici. Sve preko 60.000 km je isuviše opasno, može doći do pucanja keramike, upadanja u komoru i izazivanja teške havarije. Kada se tako nešto desi korisnik istih će reći da je proizvođač kriv, a popravka motora će biti daleko skuplja od novog seta svećica...
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Ja cu i tebe i sve druge da informisem da moje svecice nisam pogledao 88kkm. Vozim na plin uglavnom, landirenzo LCS. svecice sam vec pisao koje su i to u ovoj temi ali nije zgoreg da ponovim, u pitanju su laser premium platinum ngk. ove:

http://www.ebay.de/itm/8x-NGK-4259-2513 ... 5d33a184e4
zamenicu ih istim takvim na tacno 100kkm (eto tako, a mozda i ne moram) a stare cu da ocistim u sacuvam.
nemam nista protiv drugih proizvodjaca i modela svecica niti reklamiram ngk, samo prenosim licno iskustvo iza koga stojim 100%, a sve to pisem da bih stao na put daljem sirenju informacija i cinjenica koje se ponekad ne slazu sa iskustvom.
edit: nisam uspeo da pronadjem svecice za tng (lpg) za 16V twin spark, postoje za obican TS 8V i za ostale motore - turbo i V6...
http://www.ebay.de/itm/8x-NGK-4259-2513 ... 5d33a184e4
zamenicu ih istim takvim na tacno 100kkm (eto tako, a mozda i ne moram) a stare cu da ocistim u sacuvam.
nemam nista protiv drugih proizvodjaca i modela svecica niti reklamiram ngk, samo prenosim licno iskustvo iza koga stojim 100%, a sve to pisem da bih stao na put daljem sirenju informacija i cinjenica koje se ponekad ne slazu sa iskustvom.
edit: nisam uspeo da pronadjem svecice za tng (lpg) za 16V twin spark, postoje za obican TS 8V i za ostale motore - turbo i V6...
Što se nas tiče Vi ih menjajte i na 300.000 km ako hoćete, a ja sam u prethodnom postu okačio specifikaciju svećica i interval zamene za koji garantuje proizvođač (u ovom slučaju NGK). Takođe sam objasnio i šta je problem kada se voze preko 60.000 km, da nije problem u elektrodi i varnici već keramici. Kada bude pukla keramika i uletela u komoru za sagorevanje, havarija na motoru će koštati daleko više nego jedan nov set svećica, a korsnik istih će tada reći da su svećice krive...
Takođe, pucanje keramike ne mora uvek da bude upadanje u komoru već može izazavati i druge probleme. Evo primera:
"To prevent other much more expensive problems, spark plugs must be replaced when they wear out. The best guide is the manufacturer’s mileage recommendation, though these are sometimes at the extreme end of service. Not replacing spark plugs in time can result in damaging ignition coils and other components.
Worn electrodes are NOT the only reason for replacing spark plugs. High resistance, tiny cracks in the ceramic and other things can cause a plug to “carbon track.” Carbon tracking is where the spark fires between the top of the plug and the base, across the ceramic shell. This leaves a characteristic carbon track on the insulator. It also causes the plug to misfire.
A misfiring spark plug is extremely damaging to an engine. When the spark plug fails to fire, the fuel in the cylinder is not burned. This unburned fuel enters the catalytic converter, where it drastically increases the temperature. One misfiring spark plug can destroy an expensive catalytic converter in a matter of minutes."
"To prevent other much more expensive problems, spark plugs must be replaced when they wear out. The best guide is the manufacturer’s mileage recommendation, though these are sometimes at the extreme end of service. Not replacing spark plugs in time can result in damaging ignition coils and other components.
Worn electrodes are NOT the only reason for replacing spark plugs. High resistance, tiny cracks in the ceramic and other things can cause a plug to “carbon track.” Carbon tracking is where the spark fires between the top of the plug and the base, across the ceramic shell. This leaves a characteristic carbon track on the insulator. It also causes the plug to misfire.
A misfiring spark plug is extremely damaging to an engine. When the spark plug fails to fire, the fuel in the cylinder is not burned. This unburned fuel enters the catalytic converter, where it drastically increases the temperature. One misfiring spark plug can destroy an expensive catalytic converter in a matter of minutes."
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Kolika je cena za komplet 4+4 uz sve moguce popuste za nas forumase?
Gde mogu da ih preuzmem i platim?
Dobro OK konkretno, treba ju mi svecice za moju 166 2.0 TS 2001 koju vozim na plin!dalibor brisk napisao:Što se nas tiče Vi ih menjajte i na 300.000 km ako hoćete, a ja sam u prethodnom postu okačio specifikaciju svećica i interval zamene za koji garantuje proizvođač (u ovom slučaju NGK). Takođe sam objasnio i šta je problem kada se voze preko 60.000 km, da nije problem u elektrodi i varnici već keramici. Kada bude pukla keramika i uletela u komoru za sagorevanje, havarija na motoru će koštati daleko više nego jedan nov set svećica, a korsnik istih će tada reći da su svećice krive...
Kolika je cena za komplet 4+4 uz sve moguce popuste za nas forumase?
Gde mogu da ih preuzmem i platim?
Da bi ostvartili popuste mi moramo imati potpisan ugovor sa klubom, a Vi morate biti član istog. Trenutno nemamo potpisan ugovor sa ARCS, ali se nadam da ćemo imati u budućnosti...
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
u svakom slucaju hvaladalibor brisk napisao:Nažalost ne mogu da pošaljem PP. Ukupna cena kompleta za TS je 7270din. Da imamo ugovor sa ARCS dobili bi 10% popusta.
- al.ro.147
- Garaža: 147 1.6 ts
159 1.8 mpi - Lokacija: Uzice
kolege, zna li neko koji cevasti ključ je nephodan za skidanje svećica na 147 1.6 bez varijatora? jeli to beše treba dugačka 14 -tica za obe svećice (i manju i veću) ili postoje dva različita? ovih dana bih prekontrolisao stanje, pa da znam kakav ključ da nabavim pošto znam da su svećice baš duboko postavljene 
- necromancer
- Garaža: Alfa romeo 156 2.0
- al.ro.147
- Garaža: 147 1.6 ts
159 1.8 mpi - Lokacija: Uzice
puno hvala kolega, sutra kupujem. dakle duboka 16-tica...necromancer napisao:16 duboka gedora ili cevasti, za male i velike.