Pozdrav svima,pitao bih za savet
Na ovom mrazu kada palim treba mi 4-5 sekundi da ugasi lampicu za ulje
inace mi je trenutno 5-40 a vidim da vodece firme preporucuju 0-40
da vas ne podsecam da na haubi pise 10-40.U cemu se tu radi nikako mi nije jasno
Hvala unapred na pomoci
Tomazy
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Mnogo je to 4-5 sekunde. Kod mene je racing i gasi sijalicu odmah, a trebalo bi, nezavisno od mraza i kod tebe.
A koji auto? Koje ulje 5-40?
Što si tako tajanstven? Da nisi bio dešifrant u vojske pa da ti to ostalo kao profesionalna deformacija?!
A koji auto? Koje ulje 5-40?
Što si tako tajanstven? Da nisi bio dešifrant u vojske pa da ti to ostalo kao profesionalna deformacija?!
potpis
-
alfa1al
- Drug Član

Izvinjavam se Alfa 146 1.4 ts .
Sad sam sipao Star 5-40 leti sam drzao 20k nesto mi i zuji kad podigne ulje pri paljenju
pa prestane posle par minuta. Prvi put mi se desilo to sada kad je udario mraz.
Pozdrav
Sad sam sipao Star 5-40 leti sam drzao 20k nesto mi i zuji kad podigne ulje pri paljenju
pa prestane posle par minuta. Prvi put mi se desilo to sada kad je udario mraz.
Pozdrav
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Pa bolje onda idi do nekog mehaničara da pogleda. Možda je u pitanju pumpa za ulje,a sa podmazivanjem motora nema zezanja. Meni tako riknuo motor na 33-ci jer nije imao dovoljan pritisak ulja zbog gluposti predhodnog vlasnika. 
potpis
-
alfa1al
- Drug Član

Ako ima neko kome se ovo desavalo ili cuo za tako nesto
dajte pomozite
dajte pomozite
- alexa
Idi kod nekog majstora koji ima manometar i izmeri da budes siguran.Meni je na bivsoj 164 brljao davac(ona ima 3 davaca za ulje,pa me zezao onaj sto meri pritisak-gore stoji,budzasti)Merio sam tako sto sam nabavio manometar,a imao sam ludacku srecu da sam imao i neko kociono crevo kom je odgovarao navoj i na manometru i na bloku i glavi navoj je 10x1 kod mene bio pa sam merio i gore i dole,isto je-pritisak je konstantan gde god da imas mogucnost da zavrnes manometar..Sigurna metoda..