Pitanje za gume
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Huce? I kod mene isto M+S, cuju se bas...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
-
Ka
- Drug Član
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Inace sam ih i ja hteo uzeti kad mi dodje vreme zamene guma posto ce biti obavezno koriscenje zimskih guma, ne vidim razlog zasto da se onda leti mucim sa obicnim letnjim gumama kada moze bolje
Ali na zalost nisam nasao nigde da ima u dimenzijama koje meni trebaju...
Re: Pitanje za gume
Ne znam koliko ce pomoci, ali naleteo sam vise puta na razne testove i price raznih ljudi i po testovima su prilicno dobre gume, mozda nisu u vrhu tj najbolje u nekim kategorijama ali kad se uzme prosek, ispadnu medju najboljima a i cene su koliko sam ja primetio obicno nize od drugih proizvodjaca a predpostavljam da zato upravo i kod nas za drag koriste upravo TOYO... Probao sam naci neke od tih testova sto sam ja video ali bezuspesno, ja to tako ponekad naidjem slucajno i nikad nezapamtim gdeSasha napisao:Momci, malo ste promašili temu, ja hoću polu slikove zato me i zanima cena-kvalitet Toyo vs. premium proizvodjači u rangu polu slikova.

Inace sam ih i ja hteo uzeti kad mi dodje vreme zamene guma posto ce biti obavezno koriscenje zimskih guma, ne vidim razlog zasto da se onda leti mucim sa obicnim letnjim gumama kada moze bolje

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Još malo off...
YUgisa nije valjda da i ti planiraš zimske gume??? Koliko se sećam baš si bio vatreni protivnik te ideje
YUgisa nije valjda da i ti planiraš zimske gume??? Koliko se sećam baš si bio vatreni protivnik te ideje

- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Nisam ja nikad bio protivnik zimskih guma, nego protiv razmisljanja i mogucnosti u nasoj drzavi sto ce na duze staze samo smanjiti ukupnu bezbednost...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Danas stavio napred Dunlop WS 3D kod Miquea...preporodio sam se.
Cini mi se da su u Planeti guma najbolje cene.
Cini mi se da su u Planeti guma najbolje cene.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Ja sa protektiranim Rigdonkama danas izlazim gde pomislim. Ceo dan se vozam a pokazale su se odlicno i na Zlatiboru. Problem je sto su prebucne po suvom i lose po kisi. Prava "zimska" smesha 
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
A kakve su zimske Sava gume, vidim da su najeftinije za dimenziju koja meni treba a posto po snegu predjem jedva 100km tako bi nesto uzeo, jer mi se nesto skuplje ne isplati za moju upotrebu.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
za te pare su vise nego ok... mada medju tim jeftinjim ja mislim da je Barum Polaris ponajbolja guma...
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Ja ih koristim. Ni na jednoj neočišćenoj uzbrdici / nizbrdici nisam imao problema. Prešao sam danas cirka 100km po gradu. Sve pohvale.Bug napisao:A kakve su zimske Sava gume, vidim da su najeftinije za dimenziju koja meni treba a posto po snegu predjem jedva 100km tako bi nesto uzeo, jer mi se nesto skuplje ne isplati za moju upotrebu.
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
koji , ima ih vise i ne zna koji je gori .DjomlaN napisao:za te pare su vise nego ok... mada medju tim jeftinjim ja mislim da je Barum Polaris ponajbolja guma...

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Momci moram da pohvalim Klebber kristal HP2, juce sam vozio po ovom snegu ceo dan, od BG-a do Novog Pazara, a potom i do na vrh golije, doduse stavio sam lane u noko doba na goliji, obzirom da sam putovao negde posle 19h, pa vise iz predostroznosti.
Uglavnom, za sneg su bile zaista odlicne, sve pohvale
Uglavnom, za sneg su bile zaista odlicne, sve pohvale

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
vintera je super guma ali za 15 cola nemaju bas neki izbor profila tako da sada vozim savu eskimo i nisu lose ali je sara mozda manja za 1mm i ne vidim drasticnu razliku jedino kada se rastopi sneg i postane voden hoce da klizaju dok kod vintere mi se to nije desavalo ...e sada koliko ce trajati videce mo..zna se sta je guma michelin,fulda,goodyear nekada je semperit bio pojam itd. Trayal ni u kom slucaju bio i ostao najgora guma,cak nije ni za zidarska kolica...za biciklu..ok!
bi je pojela dok trepnes,odma bi izbacila klobuk!

- Djo83
a jbg od vise ljudi sam cuo da je Polaris dobra guma i da je bolja od Wintere... cak i od jednog vulkanizera... Ja vozim Wintere, nisu nove pa ne mogu bas da dajem pouzdan sud o kvalitetu... ali npr sa Barum Bravuris 2 sam prezadovoljan bio, 2 glave bolja guma od Hitrisa npr..Mique napisao:koji , ima ih vise i ne zna koji je gori .DjomlaN napisao:za te pare su vise nego ok... mada medju tim jeftinjim ja mislim da je Barum Polaris ponajbolja guma...Za tu plastiku Tigar je guma !!
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
i ja samo da pohvalim Klebber kristal HP2,stvarno su me pozitivno iznenadile....
- Mique
Kleber Krisalp Hp2 - za taj novac best buy u gotovo svakoj dimenziji. Od kada je Michelin preuzeo Tigar kod nas konkurise odlicnom cenom i dobrim kvalitetom . Po suvom zna biti malo bucnija i nije za ostriju voznju.
-Tigar Winter 1 - za ovakav sneg odlicna stavise jedna od najboljih, za suvo i za kisu losa guma. Precenjena kod nas.Kvalitet dosta slabiji nego ranijih godina (poslovna politika Michelina). Pocela je i ona da se trosi po toplom vremenu.
-Sava Eskimo S3 + - Odlicno izbalansirana guma, ponekad previse mekana. Zbog manje carine iz godinu u godinu sve povoljnija. Glavni rival Kleberu. Najveca mana - ne trpi toplotu.
-Dunlop Sp Winter Sport 3D - Najdominantniji pneumatik u zadnjih nekoliko sezona , najvise prisutan kao prva ugradnja na novim vozilima premium segmenta. Revolucionarne 3D lamele su glavna prednost u odnosu na rivale.
- BF Goodrich G-Force Winter GO - Identicna cena kao i Kleberu, kvalitetna guma koja dosta ubedljivija po ledu , bljuzgavici , suvom , hladnom i kisnom vremenu nego po dubokom snegu. U 4x4 programu su u rangu kvaliteta Michelina.
Good Year Ultra Grip 7+ - Guma sa najduzom tradicijom u putnickom programu , koja je 2011. godine dobila jos uspesnijeg naslednika UG8. Sto se tice UG smatra se najuravnotezenijom zimskom gumom dosada. Iako je Michelin izbacio cetvrtu generaciju iz Alpin serije , nije se pokazala kao kvalitetniji pneumatik.Odlicne ocene na svim testovima i isto tako izuzetan nivo trajnosti i kvaliteta.
Michelin Alpin A4 - Dosla je kao guma koja puno obecava , i ipak je ispunila ocekivanja ali tek u drugoj godini zivota. Da li traje duze od drugih pokazace vreme ali da ima neverovatan grip to je tacno . Jedina mana jeste sto ne trpi los trap , jer zna da se cesto neravnomerno i brzo istrosi po sredini gaznog dela gume. Nesto veca nabavna cena ponekad nije toliko opravdana , jer se za manje novca cesto moze doci do bolje gume.
Ovo sam napisao onako stihijski i iz glave , cisto kao mali uvod u kupovinu pneumatika , nadam se da ce biti od pomoci drugima. I jos nesto letnji i zimski program nekog proizvodjaca su neverovatno razliciti imate dosta brendova koji su toliko dobri u letnjim a skoro toliko losiji u zimskom , kao Pireli npr.
A sto se Baruma tice , da se osvrnemo na to. Imali smo dosta dugo u maloprodajama onaj uzasni Brillantis sto je isao na Logan. I posle taj mucni Polaris , koje je pola plastika pola smola. Neki imaju lepo iskustvo sa njim ali to je otprilike kao i sa Black Horse akum.
Letnji program je za nijasnu bolji .
-Tigar Winter 1 - za ovakav sneg odlicna stavise jedna od najboljih, za suvo i za kisu losa guma. Precenjena kod nas.Kvalitet dosta slabiji nego ranijih godina (poslovna politika Michelina). Pocela je i ona da se trosi po toplom vremenu.
-Sava Eskimo S3 + - Odlicno izbalansirana guma, ponekad previse mekana. Zbog manje carine iz godinu u godinu sve povoljnija. Glavni rival Kleberu. Najveca mana - ne trpi toplotu.
-Dunlop Sp Winter Sport 3D - Najdominantniji pneumatik u zadnjih nekoliko sezona , najvise prisutan kao prva ugradnja na novim vozilima premium segmenta. Revolucionarne 3D lamele su glavna prednost u odnosu na rivale.
- BF Goodrich G-Force Winter GO - Identicna cena kao i Kleberu, kvalitetna guma koja dosta ubedljivija po ledu , bljuzgavici , suvom , hladnom i kisnom vremenu nego po dubokom snegu. U 4x4 programu su u rangu kvaliteta Michelina.
Good Year Ultra Grip 7+ - Guma sa najduzom tradicijom u putnickom programu , koja je 2011. godine dobila jos uspesnijeg naslednika UG8. Sto se tice UG smatra se najuravnotezenijom zimskom gumom dosada. Iako je Michelin izbacio cetvrtu generaciju iz Alpin serije , nije se pokazala kao kvalitetniji pneumatik.Odlicne ocene na svim testovima i isto tako izuzetan nivo trajnosti i kvaliteta.
Michelin Alpin A4 - Dosla je kao guma koja puno obecava , i ipak je ispunila ocekivanja ali tek u drugoj godini zivota. Da li traje duze od drugih pokazace vreme ali da ima neverovatan grip to je tacno . Jedina mana jeste sto ne trpi los trap , jer zna da se cesto neravnomerno i brzo istrosi po sredini gaznog dela gume. Nesto veca nabavna cena ponekad nije toliko opravdana , jer se za manje novca cesto moze doci do bolje gume.
Ovo sam napisao onako stihijski i iz glave , cisto kao mali uvod u kupovinu pneumatika , nadam se da ce biti od pomoci drugima. I jos nesto letnji i zimski program nekog proizvodjaca su neverovatno razliciti imate dosta brendova koji su toliko dobri u letnjim a skoro toliko losiji u zimskom , kao Pireli npr.
A sto se Baruma tice , da se osvrnemo na to. Imali smo dosta dugo u maloprodajama onaj uzasni Brillantis sto je isao na Logan. I posle taj mucni Polaris , koje je pola plastika pola smola. Neki imaju lepo iskustvo sa njim ali to je otprilike kao i sa Black Horse akum.
Letnji program je za nijasnu bolji .
- Purke
- Garaža: AR 147 1.9 JTD R.I.P.
AR 156 1.8 16V - Lokacija: Beograd
Ovih dana sam se i uverio da treba imati sve 4 zimske gume !!! Napred imam GY UG 8 a pozadi letnje GY NCT 5, ma ljudi zanosi pozadi katastrofa...i poludim i istog dana odem do prvog servisa...nisam bas imao para, pa nakacim pozadi Sava Eskimo S3. Ne znam sta sam dobio ovom kombinacijom GY napred, Sava pozadi ali videcemo, javicu iskustva...auto mi malo zatrpan pa kad ga oslobodim. Pozdrav svima!!!
Purke
Purke
- Djo83
@Mique: hvala za komentar i pregled razlicitih modela, svakako da vise vjerujem tebi koji se time bavis i imas dosta iskustva nego nekim drugim ljudima... 

- Mique
nema na cemu , ovo je otprilike neko opste misljenje i iskustvo. naravno da se ne moze svako sloziti sa onim sto pisem jer 100 ljudi 100 cudi. Ne dozivljava svako sve isto.

nema na cemu , ovo je otprilike neko opste misljenje i iskustvo. naravno da se ne moze svako sloziti sa onim sto pisem jer 100 ljudi 100 cudi. Ne dozivljava svako sve isto.
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
tigar winter 1, DOT4606.
5. zima sara 6mm. vozene samo zimi, ravnomerno su potrosene. ne smem da preskocim detalj - uz redovnu zamenu pozicije na kojoj rade - pred ovu sezonu sam ih cak prepakovao i levo-desno (na sva 4 tocka okrenute gume za 180 stepeni). po snegu su zaista odlicne. kad me uhvati temp. preko 15C - uzasne su.
generalno, nisu za kola od preko 100KS po toni - na prednjim tockovima. spram AlpinA3 proklizavaju 3-4 puta cesce.
suma sumarum, zao mi je sto cujem da su pogorsale kvalitet. svejedno, iako su matore, jos uvek su zaista besprekorne i rade posao, ocena 4-. moje sledece bice UG8, ako se ne pojave jos neke bolje u medjuvremenu. imam srece pa 185/60-14 generalno nisu skupe cak i najbolje da biram...
5. zima sara 6mm. vozene samo zimi, ravnomerno su potrosene. ne smem da preskocim detalj - uz redovnu zamenu pozicije na kojoj rade - pred ovu sezonu sam ih cak prepakovao i levo-desno (na sva 4 tocka okrenute gume za 180 stepeni). po snegu su zaista odlicne. kad me uhvati temp. preko 15C - uzasne su.
generalno, nisu za kola od preko 100KS po toni - na prednjim tockovima. spram AlpinA3 proklizavaju 3-4 puta cesce.
suma sumarum, zao mi je sto cujem da su pogorsale kvalitet. svejedno, iako su matore, jos uvek su zaista besprekorne i rade posao, ocena 4-. moje sledece bice UG8, ako se ne pojave jos neke bolje u medjuvremenu. imam srece pa 185/60-14 generalno nisu skupe cak i najbolje da biram...

- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
naleteh na ovaj link
http://www.exeros-technologies.com/mita ... E.facebook
http://www.exeros-technologies.com/mita ... E.facebook
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Slažem se za oštru vožnju i buku, a i na mokrom nije ništa bolja. Imam ih napred i nisam preterano zadovoljan, mada je sve u svemu dobra, a glavni adut je istrajnost. Pozadi su UG 7 i to polovne, a bolje se ponašaju od klebera jer je umetnost zabaciti zadnjicu po snegu sa njima bez ručne, a umem to baš fino da radim.Mique napisao:Kleber Krisalp Hp2 - za taj novac best buy u gotovo svakoj dimenziji. Od kada je Michelin preuzeo Tigar kod nas konkurise odlicnom cenom i dobrim kvalitetom . Po suvom zna biti malo bucnija i nije za ostriju voznju.
potpis
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Mada bi mi odlicno doslo danas na putu za bg gde je bilo i snega i leda, samo ceste nigde nema.
Za nase uslove jeste malo skuplje, a i sada je udarila nesto jaca zima pa tek za koju godinu.dusan 145 kv napisao:naleteh na ovaj link
http://www.exeros-technologies.com/mita ... E.facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.