Odmah da naglasim da sam uradio "search" i da nije bilo rezultata koji bi pomogli...
Na podu ALfe GT ne mogu da fiksiram patosnice i to novi tip, sa čičkom po celoj donjoj površini. Na podu ne postoje nikakve kopče, a materijal poda je izlizan (kratkodlak), pa ne 'vata ni dodatna čičak traka...
Ima li ideja?
Kako da fiksiram patosnice?
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Poslednja izmena od dusanGT u Uto Jan 03, 2012 4:11 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Hajde da lupim ja prvo sto mi pada na pamet, ne zameri. 
Jeste glupo i ruzno mozda ali se nece videti, mozes da zalepis cicak traku na mestima do kojih se "protezu" patnosnice. One su samolepljive i samo je zalepis za pod i drugi deo za krajeve patosnica. Nece se videti a mislim da ce i drzati, kada budes pozeleo da ih skines samo ih odlepis, ne lepe se one onim locktidom henkel kvalitetom.
A imas da kupis i one zabice za tipske patosnice koje se lako montiraju, ako su ti patosnice iste.

Jeste glupo i ruzno mozda ali se nece videti, mozes da zalepis cicak traku na mestima do kojih se "protezu" patnosnice. One su samolepljive i samo je zalepis za pod i drugi deo za krajeve patosnica. Nece se videti a mislim da ce i drzati, kada budes pozeleo da ih skines samo ih odlepis, ne lepe se one onim locktidom henkel kvalitetom.

A imas da kupis i one zabice za tipske patosnice koje se lako montiraju, ako su ti patosnice iste.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Pa da, mozes da kupis i cupavi deo cicak trake.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- dusanGT
Čak i da je glupo ne bih zamerio (jer je pokušaj da se pomogne), a nije ni glupo, već je izgleda jedino rešenje - gde mogu da se nabave samolepljive čičak trake? Ili da lepim na njih obostrano lepljivu traku? Imam neku koja služi za lepljenje registarskih tablica
S obzirom da u podu nema nikakvih kopči, žabica i slično, kao mogu da ugradim neke kopče? Obično u pod idu "muške", a u patosnicu "ženske" kopče...

S obzirom da u podu nema nikakvih kopči, žabica i slično, kao mogu da ugradim neke kopče? Obično u pod idu "muške", a u patosnicu "ženske" kopče...
- Crni
- Drug Član
Te cicak trake imas i na metar mislim, trebalo bi da ih ima u krojackim radnjama u radnjama sa stofovima.
Eto obostrana lepljiva traka bi definitivno resila problem, zalepis onaj bodljikavi na pod a cupavi na patosnicama i to je to, stavis, zgasis i gotovo. 
A za umetke one, verovatno je tesko naci jer je specifican "deo". najjednostavnije je uzeti sa nekog otpada ili pak i nove. Uz nove bi trebao ici neki mehanizam za busenje. Ako ne izrezes sam malu liniju ili cak plusic, mozda bi se onda lakse izvukao sa plusicem. Ubacis musku unutra i to je to.
Samo probusi gde najvise valja, da ne busis vise puta.
Definitivno bih oprobao prvo resenje jer je najbrze, najjeftinije (cicak traka kosta 100 dinara recimo) i najbezbolnije bez ikakvih posledica. 

A za umetke one, verovatno je tesko naci jer je specifican "deo". najjednostavnije je uzeti sa nekog otpada ili pak i nove. Uz nove bi trebao ici neki mehanizam za busenje. Ako ne izrezes sam malu liniju ili cak plusic, mozda bi se onda lakse izvukao sa plusicem. Ubacis musku unutra i to je to.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Imas u AP Sport-u zabice koje se lako nakace i nije potrebno busiti ni tepih ni patosicu, oko 250 dinara kosta za jednu patosnicu komplet
- dusanGT
A bre Crni, ti znaš znanje - upravo sam našao muške i ženske elemente kopče, kupljene pre dve godine, za 147cu (i neiskorišćene za suvozačevu patosnicu)... Muški deo (ima "svrdlo" u obliku "¾" kružne pločice sa oštrim ivicama) i uvrne se u "-" ili "+" rasečeni donji tepih...
@alfa&omega - kako se kače, ako se ništa ne buši?
Baš se razvila tema
i drugari sa alfisti.hr poslali link
http://alfisti.hr/forum/index.php/topic ... #msg946995
edit: A evo ovih iz AP Sporta... hvala alfa&omega...
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=43636" onclick="window.open(this.href);return false;
@alfa&omega - kako se kače, ako se ništa ne buši?
Baš se razvila tema

http://alfisti.hr/forum/index.php/topic ... #msg946995
edit: A evo ovih iz AP Sporta... hvala alfa&omega...
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=43636" onclick="window.open(this.href);return false;
- Crni
- Drug Član
Drago mi je da sam barem malo pomogao velikim strucnjacima.
Hajde baci sliku tih patosnica kada odradis, ja trazim neke priblizno originalu ali mi se stvarno ne daje 8000 dinara za originalne. 

- dusanGT
Ove (dve prednje velike i dve zadnje manje) su pravljene za 2150din. Radi firma u NS (ako nije protiv pravila foruma mogu da dam naziv firme i adresu). Slikaću sutra kad stavimo (sad već slavne) kopče...
- Crni
- Drug Član
Vazi, stos e tice firme mozes mi baciti na PM, da li siju i logotip itd.
I da, lupi samo - da stoji cvrsce. 

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Koga zanimaju gumene bas za 147, ima u radnji blizu mene - 3500 dinara. Ja sam ih kasno ugledao, vec sam kupio.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- misar
- Garaža: Fiat Bravo 1.8 GT
Ja sam na mom autu stavio čičak traku, onaj deo sa kukicama. Zalepio sam ga cijanofiksom, superlepkom, na patosnicu. Isekao sam čičak traku na dužinu od 10-15mm i takve komade lepio na patosnicu preko "sisice" sa donje strane patosnice. Zalepio sam ih jedno 7-8 komada pazeći da se ne poklope sa plastificiranim delom tepiha već da budu naspram krpenog dela.
Uradio sam to pre 7-8 godina i funkcioniše. Bez bušenja bilo čega znači nema curenja vode niti oštećivanja originalnog tepiha.
Čičak traku sam kupio na najlonu.
Uradio sam to pre 7-8 godina i funkcioniše. Bez bušenja bilo čega znači nema curenja vode niti oštećivanja originalnog tepiha.
Čičak traku sam kupio na najlonu.
- dusanGT
@misar
Inače, kopče su montirane, a zatim i patosnice - vlasnici radnje su slikali sve, pa kad mi pošalju, stavljam ovde na uvid...dusanGT napisao:... materijal poda je izlizan (kratkodlak), pa ne 'vata ni dodatna čičak traka...
- dusanGT
Ja dobio GT sa glatkim ravnim tepihom i nikakvih "bolcni" (kao kod 147ce) nema... Ili je išlo na čičak ili na neki drugi sistem...
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
uh...
evo juce mi se desilo, da sam se nesto zezao, potopio gas do patosa, i zaglavila mi se papucica iza patosnice. Ne znam ni sam kako je otisla tako visoko.
Pritisnuo sam kvacilo, i dok sam stao sa strane, i oslobodio papucicu, radio mi je skoro 10 sec u visokim obrtajima.
evo juce mi se desilo, da sam se nesto zezao, potopio gas do patosa, i zaglavila mi se papucica iza patosnice. Ne znam ni sam kako je otisla tako visoko.
Pritisnuo sam kvacilo, i dok sam stao sa strane, i oslobodio papucicu, radio mi je skoro 10 sec u visokim obrtajima.
- propeler
Ja sam to resio tako sto sam na patosnice zalepio odozdo obostrano samolepljivu traku namensku za itisone i tepihe. Ima da se kupi u galeriji podova ili sl.
Dovoljno drzi da se ne pomera, moze da se odlepi i zalepi par puta prema potrebi a ukoliko popusti skine se i zalepi novi komad.
Ja nisam ni lepio celim obimom nego samo duz stranica upravnih na sediste i pedale, da se patosnice ne zavlace ispod pedala.
Dovoljno drzi da se ne pomera, moze da se odlepi i zalepi par puta prema potrebi a ukoliko popusti skine se i zalepi novi komad.
Ja nisam ni lepio celim obimom nego samo duz stranica upravnih na sediste i pedale, da se patosnice ne zavlace ispod pedala.