Pozdrav momci ,imam problem sa pritiskom u rezervoaru,kad otvorim cep pojavi se pritisak,a i primetio sam u zadnje vreme i da losije vuce,vise dimi.
skinuo sam cep i vozio ga bez cepa,auto je zivnuo,,rasturio sam cep u delove ,izvadio potisni ventil ,sklopio i sad ga tako vozim,pitanje glasi ,ima li netko iskustva u tom problemu,i da li sad ovako uvek otvoren cep pravi problem ,povecava potrosnju ,da li rezervoar mora biti pod nekim pritiskom,
nadam se da ce se naci netko ko ima neko iskustvo ili znanje u vezi mog problema,hvala na razumevanju pozdrav
ALFA 147 JTD PROBLEM SA PRITISKOM U REZERVOARU
- impossibleman
- Garaža: alfa 147 jtd
- delic
- Garaža: 156 SS
Re: ALFA 147 JTD PROBLEM SA PRITISKOM U REZERVOARU
Nemam na alfi to sto ti se desava verovatno nije pritisak nego vakum i zanaci da ti je odusak rezervoara zapusen.Proveri nalivno grlo(gde sipas gorivo) skini tapacir i vidi imas li na njemu creva koja sluze za reg.pritiska u rezervoaru jedno bi trebalo da bude odvedeno van auta i da bude otvoreno,nije vece od 6-8mm.Ovo ti je uopsteno pa se igraj.
- Danpil
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD
E i meni se to desava u 70% slucajeva kad otvorim rezervoar, ali nisam smatrao da je to neki kvar...Aj sledeceg petka idem u Alfa servis da sredjujem kvacilo pa cu da pitam i za to, pa ako ti nije kasno javljam ti.
Ako ti nije problem kazi sta si uradio i sta su ti rekli u servisu posto imam slican problem.
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Meni se isto dešava samo kad sam na rezervi, a kad ima više goriva ništa se ne čuje
potpis
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
meni isto. dal je moguce da taj vakum utice na tok goriva i na to kako auto ide. ja nisam primetio. jel moze neko malo bolje da objasni gde je taj propustni ventil.cirko83 napisao:Meni se isto dešava samo kad sam na rezervi, a kad ima više goriva ništa se ne čuje
- impossibleman
- Garaža: alfa 147 jtd
imao sam dosta problema i na kraju resio da rasturim cep ,posto u njemu ima neki ventil,sve lepo rasturio oprao i sastavio i isti problem,onda sam otisao na otpad i kupio drugi,stavio i neverovatno,auto vuce kao lud i nema vise kad otvorim cep ,da pisti vazduh,eto toliko problem resen