Car stereo odeljenje
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Ja cu sonijeve komande da raskopusam i prevezem sa komandama na volanu...tako bi trebalo da moze...jos samo da nadjem dobar volan posto sam moj koji je bio kupljen za te svrhe prodao.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
@Coyote
I sam sam razmisljao o BOSE sistemu, zatim mi je pokazao slike i nije bas jednostavan proces.
Pogledaj ovde:
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... rt=525#top
I sam sam razmisljao o BOSE sistemu, zatim mi je pokazao slike i nije bas jednostavan proces.
Pogledaj ovde:
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... rt=525#top
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Po meni ovo nije nikakav problem.Ja sam sebi par puta provlacio komplet kablova
.Steta sto nisam sad tu,inace bi vam svima to spakovao da valja
I da,Bose je ok za nekog kome ne trebaju velike muzicke perfomanse.Ja sam uvek za jace i bolje

I da,Bose je ok za nekog kome ne trebaju velike muzicke perfomanse.Ja sam uvek za jace i bolje

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- CoyoteKG
meni je bitniji kvalitet zvuka nego snaga.
Pre godinu dana sam kupio par KEF zvucnika za kucu, i od tada gde god da pokusam da slusam muziku nekako mi je to samo brundanje...
Za Bose sam negde procitao da daju odlican zvuk.
A sa druge strane, ne bih da stavljam neki neoriginalni CD plejer, jer po mom misljenju narusava izgled ovog prelepog kokpita.
Pre godinu dana sam kupio par KEF zvucnika za kucu, i od tada gde god da pokusam da slusam muziku nekako mi je to samo brundanje...
Za Bose sam negde procitao da daju odlican zvuk.
A sa druge strane, ne bih da stavljam neki neoriginalni CD plejer, jer po mom misljenju narusava izgled ovog prelepog kokpita.
- Ducero
Sto bi menjao cd pleyer uopste? Cinimi se da on vec ima izlaze za pojacalo. Dakle ako hoces kvalitetan zvuk stavi napred u vrata Hertz zvucnike i pozadi elipse Hertz. Stavis kvaliteno cetvorokanalno pojacalo i to bude super
.Mozda moze da radi bez pojacala,ali ne znam koliko je to dobro po pleyer 

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Pa zato sto ovaj plejer u Alfi nije nista posebno. Od podesavanja imas bass i treble...plus nema mp3.
Moj stari Pioneer DEH 77 MP izuva u odnosu na ovaj Alfin, a o podesavanjima da ne govorim jer je u svoje vreme koriscen i kao takmicarski uredjaj.
Ja muziku u 156 nisam platio nesto mnogo - elipse 70, pojacalo 50, plejer je bio 100, woofer 40 + kablovi i ostalo...
Mislim, OK je Bose u smislu da ima woofer, pojacalo, changer, ali daleko od toga da zvuk moze da zadovolji nekoga ko kod kuce slusa muziku na KEF zvucicima i pojacalu slicnog kvaliteta.
Mada Dule dobro kaze, bolji zvucnici i pojacalo, pa posle vidis, ako ti to nije dovoljno kvalitetan zvuk, ides na neki plejer...
Moj stari Pioneer DEH 77 MP izuva u odnosu na ovaj Alfin, a o podesavanjima da ne govorim jer je u svoje vreme koriscen i kao takmicarski uredjaj.
Ja muziku u 156 nisam platio nesto mnogo - elipse 70, pojacalo 50, plejer je bio 100, woofer 40 + kablovi i ostalo...
Mislim, OK je Bose u smislu da ima woofer, pojacalo, changer, ali daleko od toga da zvuk moze da zadovolji nekoga ko kod kuce slusa muziku na KEF zvucicima i pojacalu slicnog kvaliteta.
Mada Dule dobro kaze, bolji zvucnici i pojacalo, pa posle vidis, ako ti to nije dovoljno kvalitetan zvuk, ides na neki plejer...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- 147_JTD
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 8V 115ks, 2003.
Kojote, bolje ubaci neki CD, ja sam recimo stavio Pioneer BT koji menja boje i stavih crvenu. Ubacio sam samo pozadi elipse 5-sistemske i sproveo instalaciju iz zadnjeg tapacirunga do elipsi. Auto je akustican i zvuk je odlican.
- CoyoteKG
tako nesto slicno cu najverovatnije i da uradim.
Nego tek sam uzeo Alfu, pa sam jos uvek neverovatno zaljubljen u enterijer. I zao mi je da mu oskrnavim masku sa nekim neoriginalnim plejerom.
Nego tek sam uzeo Alfu, pa sam jos uvek neverovatno zaljubljen u enterijer. I zao mi je da mu oskrnavim masku sa nekim neoriginalnim plejerom.
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Pogledaj kod nekoga kako to izgleda, ako ti se ne svidi, ostavi ovaj plejer, uzmes pojacalce i elipse i to ce ti opet biti jako dobro. Jos, recimo, napred stavis isto neke bolje zvucnike... 

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Gianni
- Garaža: AR 147 1.9Jtd GTA look ex
AR 159 1.9JtdM sw ex
AR 156 1.9Jtd16v restyling ex
AR 147 1.9Jtd Q2 wanna be ex
AR 147 1.9JTDm q2.
AR Giulietta 2.0 tct Sportiva. - Lokacija: Zemun
I ja cu morati da ubacim BOSE u 147-icu,tj prebacim iz jedne u drugu 
Zajeban je posao,ali se vidi razlika kako u snazi,tako i u kvalitetu zvuka,a nisam neki pacenik da mi zvucnici budu toliko jaki da mi prozori ispadaju,jer to je ipak za one sto voze Golf 2,punta i ostale gluposti
Ipak Bose je sasvim dovoljan za auto,jer kad se pojaca do kraja bukvalno ne cujem suvozaca kako mi se dere dok pokusava nesto da kaze
Samo bih jos dodao visokotonce u one rupe iza plastike gde pise "bose" jer tu nema nista,za razliku od obicnog audio sistema...

Zajeban je posao,ali se vidi razlika kako u snazi,tako i u kvalitetu zvuka,a nisam neki pacenik da mi zvucnici budu toliko jaki da mi prozori ispadaju,jer to je ipak za one sto voze Golf 2,punta i ostale gluposti

Ipak Bose je sasvim dovoljan za auto,jer kad se pojaca do kraja bukvalno ne cujem suvozaca kako mi se dere dok pokusava nesto da kaze

Samo bih jos dodao visokotonce u one rupe iza plastike gde pise "bose" jer tu nema nista,za razliku od obicnog audio sistema...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Ja sam hteo da ugradim bose ozvučenje, čak sam ga našao u Boleču (doduše ne baš za male novce) ali sam odustao iz jednog prostog razloga. Kad već moram da rasturam pola auta onda ću ugraditi nešto ozbiljnije od toga pa sam na kraju malo po malo završio sa komplet izmenama muzike. U prednja vrata hertz dvokomponentni zvučnici, zadnja vrata herz dvosistemski, gepek 4-kanalno pojačalo + aktivni subwoofer a napred HU Sony.
Bose ne može da prismrdi ovome a pri tome su kod mene polovni samo woofer i pojačala a za ostalo imam garanciju. Ne znam koliko bi koštao nov bose ako ima da se nađe ali ispada da je nerealno skup za ono što pruža.
Bose ne može da prismrdi ovome a pri tome su kod mene polovni samo woofer i pojačala a za ostalo imam garanciju. Ne znam koliko bi koštao nov bose ako ima da se nađe ali ispada da je nerealno skup za ono što pruža.
- Gianni
- Garaža: AR 147 1.9Jtd GTA look ex
AR 159 1.9JtdM sw ex
AR 156 1.9Jtd16v restyling ex
AR 147 1.9Jtd Q2 wanna be ex
AR 147 1.9JTDm q2.
AR Giulietta 2.0 tct Sportiva. - Lokacija: Zemun
Pa pazi,mene je izlazi Bose dzabe,jer prebacujem iz jednog u drugi...
Koliko te je kostalo to zadovoljstvo za herc-ima?
Koliko te je kostalo to zadovoljstvo za herc-ima?

- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Mislim, ako oces, vadi moj Bose i daj mi tu tvoju skalaameriju...
Re: Car stereo odeljenje
To ti pricam...a imacemo i priliku da uporedimo moj Bose i tvoju muziku koja je jos bolja od one u mjoj bivsoj 156.Sauriann napisao:
Mislim, ako oces, vadi moj Bose i daj mi tu tvoju skalaameriju...

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Mene su zvučnici izašli :
Hertz dieci DSK 165 - 72e

+
Hertz dieci DCX 165 - 45e

+
Sony HU MEX BT-5100 - 170e

+
CRUNCH MXB 4125 - 50e

+
SAL Active subwoofer 350w - 80e

+
kablovi 20e
znači blizu 500e ali iz tri puta a HU sam platio na čekove...Samo za Bose polovan su mi tražili ako se sećam 350e...
Hertz dieci DSK 165 - 72e

+
Hertz dieci DCX 165 - 45e

+
Sony HU MEX BT-5100 - 170e

+
CRUNCH MXB 4125 - 50e

+
SAL Active subwoofer 350w - 80e

+
kablovi 20e
znači blizu 500e ali iz tri puta a HU sam platio na čekove...Samo za Bose polovan su mi tražili ako se sećam 350e...
- CoyoteKG
sve to lepo izgleda. Pogotovo plejer. Jel imas pri ruci neku fotku kako izgleda plejer u autu?
meni nije potrebna bas tolika snaga...
meni nije potrebna bas tolika snaga...
- Ducero
Saurian 

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Da, ništa bez Dušana i njegovih saveta... 
evo slike a par strana nazad ima i klip...

evo slike a par strana nazad ima i klip...

- giska
- Garaža: Alfa Romeo 33 Boxer 16v. QV
Alfa Romeo 146.1.4 T.S. - Lokacija: Novi Sad
Evo ja sam hteo da pitam za jedan savet oko izrade kutije za Woofer.
Nabavio sam madeinjapan-a i dva Kenwood-a od 10"
KFC-W2509
RMS-350w.
Hteo bi oba da strpam u jednu kutiju i zanima me kakvih dimenzija bi trebala da bude ta kutija na kojem mestu i koje veličine i dubine da budu izduvi i sl... kako bi izvukao maximum iz njih.
Ako nekoga ne mrzi da
i računa...
Nabavio sam madeinjapan-a i dva Kenwood-a od 10"
KFC-W2509
RMS-350w.
Hteo bi oba da strpam u jednu kutiju i zanima me kakvih dimenzija bi trebala da bude ta kutija na kojem mestu i koje veličine i dubine da budu izduvi i sl... kako bi izvukao maximum iz njih.
Ako nekoga ne mrzi da

- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Evo ovaj program mozda ti pomogne http://thepiratebay.org/torrent/3345862
- giska
- Ducero
Sone nece da radi ovaj program
giskabre
Necu da te lazem,od tih zvucnika ne mozes da ocekujes nesto mocno.Oni ce da lupaju ekstra,ali kvalitet zvuka Bass nece biti bas prijatan.
Dzaba je racunati nesto mnogo za ove zvucnike,jer sam vec radio kutiju za taj zvucnik po pravilnim proracunima i bio je uzas.Nakon izmena svih mera,radio je bolje.Njegov realno rms nije veci od 150w.On ne moze da se nosi sa velikom litrazom kutije.Ovde ljudi stavljaju orman u gepek i samo jedan vufer na kraju(neke nize klase).Rezultat svega toga je kao da neko lupa iz bunara.
Ovo su moje mere.Desnu stranu kutije samo copy+paste na levu

Sve ovo je dzabe ako ih stavis u jedno pojacalo.Oni ce da se kolju medjusobno(za snagu
) E vuferi i kutija su ovde najeftinije stvari.
Da bi sve radilo kako treba treba ti:
-dva monoblock pojacala po 400w(da im je realni rms 200w)
-pozitivni kabal da bude min 15 kvadrata
-negativni 15 kvardrata.
-razvodnik za cinceve(monoblock bi trebao na sebi da ima duble cinceve za drugo monoblok pojacalo...i sa tih pojacal nemoj da razvodis cinceve za pojacalo za elipse(jer ce da sviraju samo bas))
-kondezator 1 F
-kvalitetni cincevi
Sve delove za izgradnju kutije mozes naci ovde http://www.elementa.rs/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako te jos nesto zanima,pitaj

giskabre
Necu da te lazem,od tih zvucnika ne mozes da ocekujes nesto mocno.Oni ce da lupaju ekstra,ali kvalitet zvuka Bass nece biti bas prijatan.
Dzaba je racunati nesto mnogo za ove zvucnike,jer sam vec radio kutiju za taj zvucnik po pravilnim proracunima i bio je uzas.Nakon izmena svih mera,radio je bolje.Njegov realno rms nije veci od 150w.On ne moze da se nosi sa velikom litrazom kutije.Ovde ljudi stavljaju orman u gepek i samo jedan vufer na kraju(neke nize klase).Rezultat svega toga je kao da neko lupa iz bunara.
Ovo su moje mere.Desnu stranu kutije samo copy+paste na levu

Sve ovo je dzabe ako ih stavis u jedno pojacalo.Oni ce da se kolju medjusobno(za snagu

Da bi sve radilo kako treba treba ti:
-dva monoblock pojacala po 400w(da im je realni rms 200w)
-pozitivni kabal da bude min 15 kvadrata
-negativni 15 kvardrata.
-razvodnik za cinceve(monoblock bi trebao na sebi da ima duble cinceve za drugo monoblok pojacalo...i sa tih pojacal nemoj da razvodis cinceve za pojacalo za elipse(jer ce da sviraju samo bas))
-kondezator 1 F
-kvalitetni cincevi
Sve delove za izgradnju kutije mozes naci ovde http://www.elementa.rs/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako te jos nesto zanima,pitaj

- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Mora da radi. Evo ja sam sad izbrisao stari i instalirao ovaj. A sta nece da vam pokrene ili? Jel ste uspeli da skinete program?
- Ducero
Ja skinem,ali nece da otvori 

- giska
Hvala Dušane na detaljnom objašnjenju...od srede ću se pozabaviti sa izradom kutije pa se javljam ako zapne negde...
Znam da nije neki kvalitet zvučnika ali sam ih dobio povoljno pa rekoh malo da se poigram sa njima,ne idem na tekmičenja i sl.i nisu mi toliko bitne nijanse nego jednostavno sakupljam muziku za svoju dušu iz nekog hobija...
Znam da nije neki kvalitet zvučnika ali sam ih dobio povoljno pa rekoh malo da se poigram sa njima,ne idem na tekmičenja i sl.i nisu mi toliko bitne nijanse nego jednostavno sakupljam muziku za svoju dušu iz nekog hobija...