Hitno potrebna pomoc ! ! !
- AST
- Garaža: 156 2.0 SW JTS Selespeed-Distinctive
U cetvrtak sam uzeo 156 2.0 jts sw ! Predstavio sam se u virusima! Doterao sam je u Mladenovac nisam imao nikakvih problema sve je bilo ok ! Vozio sam po gradu malo u petak do malo pre kad sam je upalio a ona zadimila ko luda mislio sam da je ona voda koja izlazi iz auspuha kondenzat ili nesto slicno kad po mojoj proceni koliko sam video to je ULJE bRATE moj izgeda da je produvao ili ko zna sta vec i ja krenem da okrenem krug i dajem mu malo gas a on zakucava pa cima i ugasi mi se pred kapijom sva sreca i izbaci ENGINE OIL PRESSURE LOW i SWITCH OFF ENG. DO NOT PROCEED. Nekako ga ubacim u dvoriste i ako nije hteo ni da upali al ga ja malo sacekao pa upalio nekako i ubacio u dvoriste ugasio i odmah na forum! Bojim se da nije samo to sto pise za ulje nego da je rikno skroz! Molim vas ko se razume u ovo sta dalje uraditi sem dosipati neko bilo kakvo ulje do servisa al ih ja ovde u Mladenovcu ne poznajem koji rade alfe jer sam se skoro doselio! Ima jedan ok servis i cimao sam njih sada ali ne rade danas!
Zena svaki cas treba da mi se porodi a auto rikno! Ako iko zna nesto ovom neka da neki savet jer sam u mat poziciji! Cekam vas odgovor i odoh malo da se smirim da bi hladne glave pozvao ovog sto mi je prodao da ne bude svasta!

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Na šlep pa kod Deše na Dušanovac, druge nema.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- AST
Jel moze njegov broj, adresa ? Znaci taj majstor je najbolji za alfe!? Jel je taj covek na forumu? Da se pozovem na vas sa foruma da ste mi dali broj ? Kud me sad ovo strefilo bez prebijenog sam dinara i ovako sam se pozajmio pare za kupovinu sad jos ovo ! Izludecu! Hvala vam na brzom odgovoru !
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Servis Dejan Dajic - Desha
011/344-41-59
063/339-617
Djordja Kratovca 54
Slobodno se pozovi na ARCS forum i objasni sta i kako.
Mada, ne bi bilo zgoreg da ti taj sto ti je prodao auto, vrati dio para

011/344-41-59
063/339-617
Djordja Kratovca 54
Slobodno se pozovi na ARCS forum i objasni sta i kako.
Mada, ne bi bilo zgoreg da ti taj sto ti je prodao auto, vrati dio para
- AST
Hvala za broj ! Zovem ga sutra pa cemo videti sta ce reci! A sto se tice vracanja para ako je neki veci kvar , to je sigurno tako vec neko vreme samo je bilo prikriveno i on mi je to precutao onda mu vracam auto i trazim pare nazad ili eventualno da plati popravku jer kod mene nema teoretske sanse da se ista desilo! Video sam ja u sredu kada sam bio da gledam da izbacuje dim na auspuh ali kapiram ok hladan je i napolju je bilo hladno pa sam to povezao sa tim ali danas na +14c to nije normalno + sve ono sto sam vec napisao gore! Hocu iz koze da izadjem! Samo da ne krene nocas porodjaj! 
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Opusti se bolan. U krajnjem slucaju mozes pozajmiti kljuceve od nekog komsije. Zato razmisljaj unaprijed i pitaj ih hoce li ti se moci naci na usluzi, ukoliko ti zatrebaju. 
- AST
Idem odmah da se raspitam kod nekih ljudi i da proverim taksiste za svaki slucaj koliko deru do Bg pa da vidim sta cu i kako cu ! 
-
KaligulaKa
- Drug Član

Kompjuter ti je izbacio upozorenje da ne nastavljaš vožnju jer je pritisak ulja mali,možda je pumpa za ulje otišla....bolje da ga ne pališ nego šlep pa kod Deše!Ne vredi da se nerviraš,namesti se svaki kvar,ne brini!Postaćeš ĆALE i samo o tome treba da razmišljaš a djunta će se popraviti 
- AST
Brate hvala za utehu ! Puno mi znaci ! A to sto cu biti cale najvise! To da se svaki kvar resi svidja mi se entuzijazam samo da ne moram motor da menjam
Zvao sam caleta sutra ce doci sa kadet suzom pa da vidim ako dobijem sutra majstora i ako se dogovorimo da me odslepa do Bg-a ako uspe! Jasno mi je sta mi je izbacio na displeju znam engleski al mi je frka da nije nesto jos vise! Mada si me utesio ako je ta pumpa sto kazes! Jel imas predstavu ako je to koliko to moze da me zasece?
- AST
Zaboravih da kazem bio sam da pogledam koliko ima ulja na meracu pokazuje vise od pola znaci sasvim dovoljno ! I da danas kada se sve to desilo bas je digao temperaturu ko lud i motor se za kratko vreme zagrejao ko besan ! 
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Da li pali sad uopste. Zaboravi da pitam kakav je dim koje boje, i da li si proverio nivo rashladne tecnosti? Ako ti je nivo tecnosti pao, imas ulje na izlazu auspuha + dim beli onda je najverovatnije dihtung glave otisao, mada moze da bude xxx stvari
- AST
Brate moj ti pricas kao di si gledao ono sto sam ja gledao danas! Skoro si tacno opisao! Nije hteo da upali i lose je radio tj podrhtavao kao da ce se ugasiti i par puta mi se ugasio pred kapijom i onda sam malo cekao i nekako upalio usao u dvoriste i od tad ga ne palim da ne bude jos nesto gore! Poslusao sam SWITCH OFF ENGINE!
zABORAVIH da kazem da je za to vreme trzao i proklizavao cak nije hte ni da podje a dao sam mu gas na puno obrtaja ! Da li je ovo dodatno opisivanje otkrilo jos nesto novo? Poz i hvala na odgovoru! Rashladnu tecnost idem sad da pogledam pa cu pisati !
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
- Darkstar
- BANOVAN
Aj vidi bas me interesuje da li je pao nivo ako jeste onda je najverovatnije dihtung glave, ako je on ne pali ga ni pod razno, ali to su neki simptomi, gubitak snage, beli dim, gubitak tecnosti, ulje na izduvu, tako sam i ja davno davno imao probleme na ford sijeri i bio je dihtung glave
- AST
Nivo rashladne tecnosti je malo ispod maksimuma znaci ima je a i ulje sam gledao vise je od pola prema max! Sta li to moze biti?
- Darkstar
- BANOVAN
Jedino da se odslepa i da se pogleda u servisu, ovako na slepo pricati da je ovo ili ono je nezahvalno, meni lici na dihtung glave i dovoljno je malo ulja ili vode da prodje da bi dobio efekat kakav si imao dim gubitak snage i slicno, naravno necu da pametujem ovako, kad bi je video uzivo mozda bi i mogao da zakljucim sta je u pitanju, ovako samo nagadjam. piiiip ga da sam video ranije u toku dana problem mogao sam se iscimati sa mojom alfom pa da je odslepamo za bg da ne placas slep sluzbu koja nije jeftina. Sad je maler sutra krecem da radim i tek mi je slobodno 7-og
- AST
Hala brate na dobroj volji ! Imas li pojma koliko me moze zaseci slep sluzba? Dzabe i kad cale dodje sutra kad suza ne moze da izvuce samu sebe uzbrdo a kamoli jos i mene! Sutra cu videti da me odvuce bar do ovog servisa na ulazu u Mladenovac oni imaju pristojan servis pa da mi pripomognu kao prva pomoc ako hoce da se odvucem do Bg ako oni ne znaju da srede ! Oni su servis za skode ali sam video da rade i ostale marke! Nisam dosad video ni jednu alfu tamo al odoh da ih pitam sutra ako budu radili! Mnogo mi znaci vasa podrska sa foruma! Kad ovo resim a dace Bog da resim tu sam za sve sto zatreba! 
- Darkstar
- BANOVAN
Slep od Mladenovca u jednom pravcu jedno 5000-6000din sad sam gledao cene, sto se tice preventive najbolje je do tog servisa pa da cisto vide sta bi moglo da bude da znas na cemu si, verujem da mogu da izvale sta nije u redu, ali da li ce hteti da rade to je drugo, ako nisu radili alfe ne bi im dao u ruke
- AST
Slazem se stobom u potpunosti! Tako cu i uraditi! Slep sluzba stvarno skida kozu sledja! Ali ako nista ne uspem kod njih ni kao prvu pomoc onda cu morati da puknem taj kes koji nemam za slepanje
! Mada se iskreno nadam da ce biti sve ok !
- Darkstar
- BANOVAN
Ako ne uradis nesto do 7-og eventualno iscimacu se ja do tebe, subotu ne radim sigurno a petak vidim da nam ne rade neke radnje pa mozda ni ja ne radim , ali moram da proverim sutra. Pozz pa javi sta je bilo
- AST
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
Ne znam kad si planirao da ga oteraš u servis,ali mogu ujutru da se raspitam šta bi mogao da bude tvoj problem pa da se reši to.Samo ne daj dunđerima da mu prilaze,pričam ti iz iskustva.Nadam se da će sve biti OK 
- AST
Ako ti nije problem raspitaj se! Mislio sam ujutru da ga oteram da mi ga ovi za prvu pomoc srede ili bar da konstatuju sta je pa ako je nesto ali NESTO BAS BANALNO onda da mi odrade ali ako je nesto malo Teze da se odslepam do Bg i da kontaktiram majstora kog su braca navela gore !
I ja se nadam da ce sve biti ok!
- AST
http://www.fiat-servisjaksic.com/polovn ... obili.html Nadjoh ovaj servis na 3-4 km od mene je ! Zna li neko nesto o njima ili cuo! Svaki savet mi je dobro dosao! Zvacu i njih sutra pa da vidim sta ce reci! Pise da imaju tradiciju 30 god i rade italijane fiat, lancia i alfa + original delovi i te fore! Molim za savet!