Brava na vratima 156 - pomoc!!!
- Milan_AR156
- Garaža: Alfa Romeo
Zna li neko u cemu je problem ako se ne vraca (tj. ostane zaglavljena unutra) brava na vratima posle otvaranja? (sa spoljne strane) Hvala unapred 

- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
gurni kljuc u bravu i treba da se vrati, i drndaj je (pritiskaj) hoce da se vrati i tako ...
- Milan_AR156
Ma vrati se ona kad gurnem kljuc, ali znas li kako da to popravim, u cemu je problem?
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Imao sam taj problem, samo naprskaj WD i okolo i unutra(tamo gde bi gurnuo kljuc) i problem bi trebao da bude resen, bar privremeno, posle opet WD 

- Milan_AR156
To sam i uradio pre oko mesec dana i problem je bio resen (ispostavilo se kao sto kazes, privremeno), a sad vise ni WD ne pomaze...
- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
probaj da naprskaš sa uljem silikonskim u spreju, mada ti je i to privremeno rešenje.
problem je u unutrašnjosti brave
http://alfa156.net/
tu potraži tips sa leve strane pa onda Jeff & Pat's guide on how to fix the door handle button if it sticks.
problem je u unutrašnjosti brave
http://alfa156.net/
tu potraži tips sa leve strane pa onda Jeff & Pat's guide on how to fix the door handle button if it sticks.
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
To je skoro ne izlečiva boljka kod 156ice... da bi se sredilo, treba komplet rastaviti vrata- tj. skinuti unutrašnju oplatu, pa izvaditi bravu, pa izvaditi iz brave taj cilindar, podesiti oprugu koja ga vraća pomoću par šrafova, pa sve to vratiti... Po meni puno posla- lakše mi je svaki put ključem da je izvadim
doduše meni se to ne dešava stalno već kad operem auto pa dok se ne osuši 

Living for the open roads.
- Gerg
- Garaža: Lancia delta 1.6 LE
Alfa Romeo 156 selespeed - Lokacija: Srbija Trstenik
ja sam imao taj problem, na suvozacevim vratima,i jednom sam se iznervirao,i jedno minut sa se zajebavao sa tim,otvaaraj zatvaraj,i vise nema problema.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Imao i ja kada sam kupio,naprskao sam sprej za podmazivanje lanca na motoru (silikonski) i posle WD da malo ispere i evo više od godinu dana bez problema.
- Milan_AR156
Hvala svima... Pokusacu za pocetak sa silikonskim, a za prolece cu ostaviti skidanje cele brave (sad je 'ladno)... 

- mmladen
- Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Isti problem i kod mene pa cu i ja uraditi kako vi savetujete mada trajnog resenja nema dok se sve ne rasturi a dotle cekat cu prolece.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”