Uzgred, vide li neko nagradnu igru u Blicu i glavnu premiju?
Verujem da je premija već "rezervisana", ali svejedno, svaki dan se pomolim pre nego što otvorim nalepnicu na naslovnoj strani
Pre Giuliette korišteni su Mi.To modeli estetski dorađeni u Maserati stilu. Ne znam za marketing, ali meni ova Giulietta izgleda sjajno, a kolaboracija sa Maserom je jedna od vrlo retkih prihvatljivih i poželjnih
Za Maserati sam uvek, ali ne treba Alfu podcenjivati. Jer kakva je krajnja poruka?
Zamisliti glas npr. Seke Sabljic:"Imate Maseratija koji je na servisu? Nema problema, mi imamo resenje za Vas! Alfa Romeo Djulijeta QV. Sluzice Vas dok se Vas ljubimac ne oporavi."
I u potpisu reklame:" Alfa Romeo - mi pravimo zamenska vozila od 1910."...
Znam da sam preterao, ali prosto ne svidja mi se ovakav pristup. Ocekivao sam malo vise stila. I u 8C ide Maseratijevo srce pa se niko ne buni, ali ovo mi je nekako ishitreno...
BTW, dobro izgleda... bas zato mislim da moze bolje da se uvede i predstavi sa vise stila. A ne kao zamensko vozilo necemu, pa makar u pitanju bio i Maserati...
Ima tu malo reklame za Alfu, tipa vlasnici Maserati-ja voze Alfa Romeo, ali verujem da je glavni akcenat dat na reklamiranju servisne mreže i podrške fabrike kupcima, koja je izostajala često, mislim na Maserati.
Sa druge strane pitanje je logike, nema tu nikakve uvrede, Maserati nema jeftinije vozilo koje bi dao za korišćenje dok je skupi Quattroporte na popravci, zato tu uleće Alfa koja jedina ima da ponudi nešto slično.
Treba posmatrati stvari globalno, Tamo gde Alfa staje sa 166 (mada ni njenog naslednika nema) nastavlja Quattroporte, nije kao kod BMW, ili Mercedes gde je pod jednim imenom cela gama...
@ Diego
Kolega Alfaholic je sve lepo rekao i potpuno se slažem, pa da ne ponavljam!
Svi smo pod istom kapom, delimo know-how gde to ima smisla i računa i nema tu nikakve sramote. U krajnjoj liniji Giulietta je i dalje Alfa od glave do pete, a jedino vizuelno po detaljima enterijera i exterijera asocira na Masere. Mislim da je urađeno sa ukusom i puno stila, te da je ovo samo od koristi Alfi...
Potpuno se slažem i nevidim tu ništa uvredljivo i podcenjivačko.Netreba ni porediti Alfu i Maser jer su skroz druga klasa a zbog porodičnih veza dva brenda ovo se nameće kao logično.
A o lepoti enterijera je izlišno i govoriti...
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020 Škoda Kodiaq Peugeot speedfight 3
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020 Škoda Kodiaq Peugeot speedfight 3
Ne postavlja se tu pitanje nekog hira fabrike, već je ključ u popularnosti "karavana", pogotovo na evropskom kontinentu, pa shodno tome i ponudi koja bi trebala podstaći prodaju. Gama mora da poraste, a u dizajnere Alfa Romea nikad nisam niti ću sumnjati. Dakle, nisam ljubitelj "wagona", ali nam je više nego potreban zbog mase kupaca koji preferiraju praktičnost vozila i raspoloživost slobodnog prostora...