Dimenzije guma za Alfu 156
Pozdrav svima,kupio sam felne 17 inca za alfu 156,nasao sam povoljne gume 235/45/17 pa me zanima da li ovakva guma pase ili ce cesati rubove kada se volan skroz namota???Da li je bolje naci gume 225/45/17 , 215/45/17 ili i one prve mogu dobro da pasu na alfu 156?
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
235 je puno siroko.Ili 215 ili 225(njih je imala GTA).Mislim da je zbog puteva i svega drugog bolje 215. 

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
mislim da će da češe...evo uporedi sadašnju svoju veličinu sa tim prvim:
http://www.tiretips.net/
p.s. daj sliku felni koje si kupio, jesu li 5x98
http://www.tiretips.net/
p.s. daj sliku felni koje si kupio, jesu li 5x98
Uzgred ja i ne znam cije su ove felne(koja marka)? Namenjene su navodno za alfu i lanciu posto je promer 5x98...
A guma 205/40/17???Predpostavljam da ima jako mali profil za nase puteve....Sta mislite o njoj?
A guma 205/40/17???Predpostavljam da ima jako mali profil za nase puteve....Sta mislite o njoj?
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Pa, niža je od svih gore navedenih, ne znam, ako ti smeta kamen u bubregu stavi je slobodno
. Šalim se, za 29mm je manja u prečniku celog točka u odnosu na 215/45, a nije baš malo. 

potpis
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
niska je. Sredi malo te felnice (ja bih ih ovarbao u crno ili sl.) i stavi gume 215/45/17...
Posto mi je alfa crna limuzina,mislim da cu staviti ovako bele za pocetak fore radi,lako cu ih prefarbati kada budem hteo...
Naci cu onda sigurno 215/45/17...Da li neko zna koja je to marka felni?I da li moram napraviti neke sredisnje cepove za felne od 60 mm ili mogu negde da se nabave?

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
skoro je neko od naših vijao te poklopce...teško ćeš naći alfine a da nisu nove za koje deru. Imaju da se uzmu preko ebay-a samo nisam siguran da su baš 60mm. Javi koliko si se "izuo" za gume...

Javicu za gume cim kupim...
A sto se tice cepova imam stare alfine ratkapne sa lepim,celim znakovima,malo su manjih dimenzija,ali napravicu neki beli cep i nalepiti ovaj alfin znak sa ratkapni...Ako se pedantno i precizno uradi,bice ok...

- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ma da, ne mora to striktno u delti da se naruči. Ionako se malo teže nalaze čepovi, ako možeš da ih napraviš još bolje. Mislim da će baš da legnu bele felne na crnoj Alfi 156.
potpis
Kolege evo u cemu je problem,posedujem alfu 156 sportwagon 2.4 JTD na kojoj trenutno imam felne od 17" i gume 215/45-17.Sada sam za zimu kupio gume 215/55-17 i ne pasu mijer su dosta vislje i kace za krilo.Molio bih vas da mi pomognete i kazete da li bi te gume mogao namontirati ako bih zamenio opruge jer su kod mene sportske opruge.I ako neko pouzdano zna za koliko ccentimetara bi se digao auto sa standardnim oprugama otprilike.
Unapred hvala!
Unapred hvala!
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Ja bih se zamenio sa tobom za opruge ako mi odgovaraju. Što se problema tiče verovatno bi moglo da se reši uz distancere...Koje su ti opruge (-30 ili neke druge, koje su boje).
Neka neko ko malo bolje poznaje materiju napiše moramo li i da menjamo amorte i šta je najbolja situacija. Ja u glavnom hoću u patos a ne mogu da nađem opruge. Zamena bi mi bila idealno rešenje...
P.S evo uporedio sam. Profil ti je sada viši 4,3cm i zato kačiš...
http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html
Neka neko ko malo bolje poznaje materiju napiše moramo li i da menjamo amorte i šta je najbolja situacija. Ja u glavnom hoću u patos a ne mogu da nađem opruge. Zamena bi mi bila idealno rešenje...
P.S evo uporedio sam. Profil ti je sada viši 4,3cm i zato kačiš...
http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Druze moj ti je savet da vratis ili prodas te gume, jer to nije dimenzija za tvoj auto i tesko da ces to uspeti da namontiras , a cak i da bude tako opasno ce te lagati kilometraza , a cini da ti ni ABS nece funkcionisati efikasno. Drzi se fabrickih dimenzija i nemoj odstupati od istih jer to je isto kada bi sada sipao Modricu u svoj auto.Darko strucnjak napisao:Kolege evo u cemu je problem,posedujem alfu 156 sportwagon 2.4 JTD na kojoj trenutno imam felne od 17" i gume 215/45-17.Sada sam za zimu kupio gume 215/55-17 i ne pasu mijer su dosta vislje i kace za krilo.Molio bih vas da mi pomognete i kazete da li bi te gume mogao namontirati ako bih zamenio opruge jer su kod mene sportske opruge.I ako neko pouzdano zna za koliko ccentimetara bi se digao auto sa standardnim oprugama otprilike.
Unapred hvala!
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
a bre Mique propade mi varijanta za opruge
šalim se naravno, sigurnost na prvom mestu

šalim se naravno, sigurnost na prvom mestu

Ne bih menjao nego bih kupio jos jedan set standardnih moje opruge su crvene i mislim da na njima pise "EIBACH"!Gume sam dobio od ujaka iz Svajcarske i ekstra su tako da i njih ne bih prodavao.Probacu to sa oprugama nadam se da cu uspeti da ih namestim,a menjam i amortizere.Ako neko zna da to nece uspeti neka javi da ne pokusavam bezveze!
Hvala unapred!
Hvala unapred!
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Kad smo već kod guma za 156icu, na koji pritisak duvate svoje??
Living for the open roads.
- nenadapple
- Garaža: alfa romeo 156sw 2.4 20v +novaspeed chip
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
195/65 R15 Kleber zimske na 2.1 - 2.2
205/60 letnje Fireston-ke što su bile na njoj na 2.2 - 2.4
205/60 letnje Fireston-ke što su bile na njoj na 2.2 - 2.4
potpis
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Ja sam moje duvao na 2.2-.3, predpostavljao sam da bi trebao još malo jače- sada znam
Re: Dimenzije guma za Alfu 156
Baš mi je tako nešto trebalo
Ja sam moje duvao na 2.2-.3, predpostavljao sam da bi trebao još malo jače- sada znam

Living for the open roads.
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Jedva cekam da napravis Allroud Alfu i da me demantujes. 

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”