Suvo pranje ili pranje parom

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
sale_75
Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 10:22 pm

Suvo pranje ili pranje parom

Pet Dec 09, 2011 5:21 pm

Kupio sam BMW-a zeni pa sam malo i na njihovom forumu, pronasao sam ovo i skroz mi deluje zanimljivo. Ici cu da proverim pa Vam prenosim utiske, vidim da je decko raspolozen za saradnju pa mozete da ostvarite i popust.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako administratori dozvole poslao bi nekom od njih telefon za buducu saradnju jer se ostvaruje popust od 20% bilo da je clan foruma ili clan kluba .

Pronasao sam i ovo:
... r_embedded
Poslednja izmena od sale_75 u Pet Dec 09, 2011 5:29 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Marko NS
Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 7:31 am

Re: Suvo pranje ili pranje parom

Pet Dec 09, 2011 5:29 pm

Deluje zanimljivo... :) jel se zna koja je cena pranja??
Living for the open roads.
Korisnikov avatar
sale_75
Honda CB750 C

Pet Dec 09, 2011 5:32 pm

Komplet pranje: Putnicki i karavani (Spolja, unutra i dezinfekcija klime/ventilacije) 500din
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Pet Dec 09, 2011 5:55 pm

Ja mogu samo da pohvalim perionicu isao sam vise puta i prezadovoljan sam uslugom.
Jedan put sam cak i prao motor(motorni prostor) bez ikakvih posledica.

Dakle preporuka za perionicu i Jonny-ja od mene!!!!!!!!!!

Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pet Dec 09, 2011 7:48 pm

Extra :D
FANTAZ'JA
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Pet Dec 09, 2011 7:55 pm

Kolega Johnny B Lude je ovde kod nas na forumu. Njegova Prelude (ova sa snimka) je perverzija od auta.
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Sub Dec 10, 2011 9:06 am

Djeluje ok,samo cini mi se da je proces spor? :scratch:
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Sub Dec 10, 2011 9:17 am

Meni se cini da na ovom prvom snimku pere cist auto ili su moji kriterijumi niski.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Sub Dec 10, 2011 10:03 am

Mene vise zanima da li peru ventialciju na taj nacin, posto je drugacije dosta teze. Vidi raspitaj se Sale :) :

[youtube]fRD5AtGGLsI[/youtube]
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sub Dec 10, 2011 11:38 am

Pa ima na snimku se vidi gde peru i ventilaciju. Nego mene zanima kako to da nema opasnosti po elektriku i elektroniku kad je u pitanju vodena para :eek: Ako je stvarno tako onda je ovo savršena fora za pranje enterijera ali i motornog prostora. Meni IvanT reče da maksimalno izbegavam pranje motora od kada sam ugradio plin ali pošto je mastan na više mesta a hteo bih da menjam dihtunge zanima me da li je ovo stvarno bezopasno za elektroniku?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Sub Dec 10, 2011 12:31 pm

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Sub Dec 10, 2011 1:52 pm

sErGiO napisao:Pa ima na snimku se vidi gde peru i ventilaciju. Nego mene zanima kako to da nema opasnosti po elektriku i elektroniku kad je u pitanju vodena para :eek:
nema opasnosti jer je u pitanju suva para bez vode, hemikalija i sl. ;)
mada ne vidim poentu pranja auta od spolja ovim postupkom, sta se postize, koliko vidim proces je spor a isti je efekat kao i pranje "puskom" u perionici :rolleyes: za enterijere i motorni prostoj je ok stvar
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sub Dec 10, 2011 2:43 pm

Alex156 napisao:http://www.opelclub.rs/forum/viewtopic. ... e5c49cb23e" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo dubinsko je stvarno prejeftino, mozda krece napokon konkurencija ili sta. :S
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Sub Dec 10, 2011 9:47 pm

sErGiO napisao: Nego mene zanima kako to da nema opasnosti po elektriku i elektroniku kad je u pitanju vodena para
Napisah vec gore da sam prao motor kod njega i evo jos uvek radi!!!
Covek nije blenta pa malo i pazi na "osetljive" delove. Da se nesto razumemo motor nece biti kao iz fabrike,ali se razlika definitivno vidi.
Ako hoces mogu u ponedeljak da stanem pored tvog vozila kad budem prolazio pa da bacis pogled ispod haube ako mozes da izletis sa posla!?

Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Sub Dec 10, 2011 11:00 pm

Koliko sam razumeo pranje mora da se zakaze... :blush:
Slika
Korisnikov avatar
sale_75
Honda CB750 C

Ned Dec 11, 2011 1:47 am

Bio veceras sa BMW-om i prezadovoljan sam, stvarno su ga momci odradili vrhunski. Od sada pa u buduce ne menjam perionicu, a zakazao sam za Skodu dubinsko i pranje motora pa cemo da vidimo kako ce i to da ispadne.
Cena dubinskog pranja i pranja spolja ispada 2.000,00din + pranje motora, barem mi je tako rekao danas momak, sto mislim da je stvarno mizerija.
Sve preporuke za ovog momka!
Korisnikov avatar
sale_75
Honda CB750 C

Ned Dec 11, 2011 1:58 am

Crni napisao:Mene vise zanima da li peru ventialciju na taj nacin, posto je drugacije dosta teze. Vidi raspitaj se Sale :) :

[youtube]fRD5AtGGLsI[/youtube]
Peru venetilaciju povrsinski sa spoljne strane koliko sam razumeo ali me nemojte drzati za rec i ako vlasnik zahteva da mu se komplet opere onda mora da se skine polen filter i tu se nesto radi.
Najbolje je okrenu ti ga i raspitati se o svemu u zavisnosti kome sta treba.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 11, 2011 10:09 am

I za ovo treba imati svog majtora. Pusac sam i trudim se da mi s ene oseca u automobilu duva. Nakon poslednjeg pranja u BG-u (nisam iz BG-a ali 15 dana mesecno provodim u njemu) auto je dobio takav miris da je to neopisivo, vonja vonja vonja. Niti su vadili patosnice niti papiric koji je ocigledno bi tu za bacanje itd. :/

Uglavnom, poseticu i ja ove ovih dana, Sale :hbg .
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Ned Dec 11, 2011 11:11 am

pranje "puskom" u perionici
je najgora stvar za auto koju mozes da mu priustis...

pritisak puske je preveliki i niko ne testira automobile i njihovo zasticivanje protiv takvih pritiska iz takvih uglova... tako da verovatnoca propadanja karoserije iz razloga sto se voda zavuce tamo gde ne treba je ogromna... uzmi za primer samo one plastike iznad tockova... tu su da bi odbile vodu i sprecile propadanje krila itd... i pod normalnim uslovima voznje ispod toga voda nikada nece stici... kod "puskiranja" se tu nalije vode koja nema gde da ode niti kako da ispari na 99% automobila jer nije ni planirano da se tu ikako moze naci pod bilo kakvim prirodnim uslovima... i onda kada ti potruli ceo auto za par godina... a ti se pitas zasto... nemoj da puskiras auto...

sto je brzo to je kuso...

ne kaze se to bezveze... crevo bez pritiska i rucno pranje sundjerom... tako su automobili predvidjeni da se peru :)
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Ned Dec 11, 2011 11:35 am

sale_75 napisao:Bio veceras sa BMW-om i prezadovoljan sam, stvarno su ga momci odradili vrhunski. Od sada pa u buduce ne menjam perionicu, a zakazao sam za Skodu dubinsko i pranje motora pa cemo da vidimo kako ce i to da ispadne.
Cena dubinskog pranja i pranja spolja ispada 2.000,00din + pranje motora, barem mi je tako rekao danas momak, sto mislim da je stvarno mizerija.
Sve preporuke za ovog momka!

Dubinsko rade klasicnom metodom, jer sam nasao ovo u njegovom postu na Opel forumu:

P.S. Dubinsko se ne radi parom, vec masinom za dubinsko pranje (da ne bude zabune)

A kako je sa susenjem ovih dana? Ja sam zvao nekoliko servisa i svi su u fazonu da treba sacekati tople dane za dubinsko jer postoji opasnost da se ne osusi kako valja, pa pocne da vonja na budj.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
sale_75
Honda CB750 C

Ned Dec 11, 2011 10:48 pm

Rekao mi je da postavljaju nekoliko kalolifera koje usmeravaju ka unutrasnjem delu automobila i da ne treba auto da radi u mestu po ceo dan i noc kao sto rade po nekim perionicama.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Ned Dec 11, 2011 10:53 pm

Ovo sam isto video u jednoj perionici gde imaju posebnu prostoriju (komoru za sušeneje). Kad nisam pao u nesvest koliko su je zagrejali sa onim velikom kockastim kaloriferima. Na autu otvore sva vrata i gepek i sve se osuši bez problema...
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Dec 12, 2011 8:00 am

E to je druga prica. Onda cu da ih zovem za jedno dubinsko.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Johnny B lude
Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 11:44 am

Pon Dec 12, 2011 2:07 pm

Hello svima
Izvinjavam se sto nikako ne ucestvujem u diskusiji, ali nemam net. Nadam se da cu za par dana da ga dobijem pa sam tu za sva pitanja i podpitanja.
Ukratko:
Proces pranja je kraci nego u klasicnoj perionici
Auto je posle pranja potpuno suv, i odmascen (efekat poliranja) i slobodno otvaras prozor i ne ostaju fleke od vode ;)
Ovo je 'suva para' 5%vlage, a pritisak na pusci je 8 bar-a (klasicna puska 150-200)
Sto se motora tice i elektronike, nema isto nikakvog stetnog efekta jer je prakticno suva para, a ako motoru nije nista od kise, nece mu biti ni od ovoga ;) (oprano preko 60 motora)
Dubinsko je 2000din (komplet, tepisi, sedista, plastike...) i Gratis pranje spolja, a ne pranje motora. Susimo kaloriferima u zatvorenoj garazi, tako da vi dovezete auto u 10-11h, do 20h najkasnije je full cist i suv bez obzira na vremenske uslove. I da, imam masinu za dubinsko pranje, a parom samo skidam zvake i slicno sa tepiha, patosnica itd.

Nije potrebno akazivati, samo moze zvrc zbog vas, da ne uletit u guzvu i cekate bzvz. ;)

P.S. Ako su celnici kluba zainteresovani za saradnju, Samo nek mi se otvori posebna tema za perionicu, gde cemo 'razgovarati', a ja ARCS-u popust 20%, kao i ostalim klubovima sa kojim saradjujem.

Kontakt 064/122-59-47 Johnny

Hvala svima koji su bili i na pohvalama. Nadam se da cemo lepo saradjivati ubuduce.

btw, nije pocela konkurencija, pa su nize cene, nego su ostali malo bezobrazni, a ja cu za nas (ljubitelje svojih kola) drzati niske cene i top kvalitet.
P.S. Nasao sam se u ovom poslu i radim ga prvo sa zadovoljstvom, a zatim da malo zaradim, a ne kao ostali. Svratite bar na probu, pa dajte onda svoj komentar.
Tnx ;)

Bicu na netu nadam se za par dana, a za sva pitanja i info, molim vas na mob.
Pozz
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Dec 12, 2011 2:20 pm

Eto mene cim uzmem automobil sa poliranja. :) Ja sam imao problem sa podizacima i dalje je ostao, mora se malo jace stisnuti iako je nakon pranja lepo radio. :/

Zanima me da li i poprskate neki miris po tepihu, znam da neke perionice to rade i prijatan miris ostane?

Unapred hvala. :drink

Povratak na “Cafeteria da Romeo”