HHO System-voznja na vodu, sta mislite o ovome-iskustva
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
HHO System-voznja na vodu, sta mislite o ovome-iskustva
Danas sam bio prisutan prilikom ugradjivanja ovog sistema u jednu Ladu Nivu.
Ne znam da li je bilo reci o ovome, ali evo opsirnije na ovom linku:
http://www.unionkaric.rs/hho_sistem_voznja_na_vodu.html
Ne znam da li je bilo reci o ovome, ali evo opsirnije na ovom linku:
- Raca
- Garaža: Alfa Romeo 159 jtdm, 2007 112.000 km
Re: HHO System-voznja na vodu, sta mislite o ovome-iskustva
Ma nije samo da mislimo, već pomalo i radimo na tome, evo mojih radova pa vidi: i
To je budućnost za svaki auto, nadam se!
To je budućnost za svaki auto, nadam se!
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Drugar je ugradio u pomenutu Nivu ovaj sistem, pre ugradnje joj je trebao aerodrom da dostigne 80km/h, posle ugradnje smo je probali na plin, isla je oko 140 km/h i posto se javila tendencija ka prevrtanju iste, moralo se usporiti
Sa otprilike 10 litara plina i krvnicke voznje presla je 142 km
Sa otprilike 10 litara plina i krvnicke voznje presla je 142 km
- nalfa
- Garaža: AR 159 JTDm 16V
Raco,
koliko se vidi na filmu, za sada samo koristiš struju iz corse da bi elektroliza radila.
Da li si pokušao da ubaciš vodonik u usis?
Gde planiraš da odradiš ugradnju i da li znaš nekog da je to uradio na dizelu?
koliko se vidi na filmu, za sada samo koristiš struju iz corse da bi elektroliza radila.
Da li si pokušao da ubaciš vodonik u usis?
Gde planiraš da odradiš ugradnju i da li znaš nekog da je to uradio na dizelu?
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Kako to radi na savremenom dizelu? Na primer na JTDm 16v...
Alfa je stil... ostalo je status...
- Raca
- Garaža: Alfa Romeo 159 jtdm, 2007 112.000 km
Ja sam ovo sastavio pre neki dan(drugi snimak na mojoj Alfi je od Subote) pošto mi je prvi uređaj curio(vidi se da sam stavio veće plastike i mesingane uvodnike).NIsam još gurao u usisnu granu vazduha jer tražim zgodan uvodnik koji mora da bude na šraf, sa dihtungom.
Kada HHO gas upalim na kraju creva, to puca kao puška i baca plamen oko 20cm, sto puta sam probao.
Ovaj uređaj ide na Corsu i jednu Vectru na testiranje, a za moju Alfu (159 jtdm) sam siguran da može(pogledajte malo you tube, ceo svet vozi na HHO), ali moram sa elektroničarem da vidim da li 159-ka ima neki uređaj, kao što je lambda sonda na benzincima, koji kada je izduv siromašniji daje signal da se ubrizgava više goriva.Ima te elektronike na netu ali ja sam mašinac pa konsultujem elektroničare.Na dizel motorima je najbolji efekat!
Imate sajt http://www.cbc.rs" onclick="window.open(this.href);return false; post: HHO-znamo li nešto o tome, pogledajte i pravite sami.
Ja ovo ne radim da bih komercijalizovao a ubeđen sam da će za godinu dve ugradnja HHO-a biti normalna stvar kao TNG sada.

Kada HHO gas upalim na kraju creva, to puca kao puška i baca plamen oko 20cm, sto puta sam probao.
Ovaj uređaj ide na Corsu i jednu Vectru na testiranje, a za moju Alfu (159 jtdm) sam siguran da može(pogledajte malo you tube, ceo svet vozi na HHO), ali moram sa elektroničarem da vidim da li 159-ka ima neki uređaj, kao što je lambda sonda na benzincima, koji kada je izduv siromašniji daje signal da se ubrizgava više goriva.Ima te elektronike na netu ali ja sam mašinac pa konsultujem elektroničare.Na dizel motorima je najbolji efekat!
Imate sajt http://www.cbc.rs" onclick="window.open(this.href);return false; post: HHO-znamo li nešto o tome, pogledajte i pravite sami.
Ja ovo ne radim da bih komercijalizovao a ubeđen sam da će za godinu dve ugradnja HHO-a biti normalna stvar kao TNG sada.
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Pozivam se na Njutnove zakone!!!
Odakle crpite enrgiju i u šta je trošite? Koja je razlika i gdje je dobit?

- icemilos
Kako ćeš eliminisati prerane eksplozije smjese kad ubaciš vodonik u cilindre. Kako ćeš regulisati količinu odnosno odnos. I na kraju koliko ti treba energije da podijeliš vodu na H i O i koliko ćeš je dobiti sagorjevanjem istog.
Drug nađe li ti sve te lonce i poklopce za uštedu goriva i živaca?Raca napisao:Ja sam ovo sastavio pre neki dan(drugi snimak na mojoj Alfi je od Subote) pošto mi je prvi uređaj curio(vidi se da sam stavio veće plastike i mesingane uvodnike).NIsam još gurao u usisnu granu vazduha jer tražim zgodan uvodnik koji mora da bude na šraf, sa dihtungom.
Imate sajt http://www.cbc.rs" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; post: HHO-znamo li nešto o tome, pogledajte i pravite sami.
Kako ćeš eliminisati prerane eksplozije smjese kad ubaciš vodonik u cilindre. Kako ćeš regulisati količinu odnosno odnos. I na kraju koliko ti treba energije da podijeliš vodu na H i O i koliko ćeš je dobiti sagorjevanjem istog.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
icemilos - trebao si procitati prvi post u ovoj temi i nasao bi sve odgovore koje tebe interesuju oko samog procesa i nacina na koji uredjaj radi, evo ti link ponovo:
Stvar je vrlo ozbiljna, ali nazalost ovde jos uvek nije zazivela u tolikoj meri u kolikoj zasluzuje. Najverovatnije cu je probati na svom autu cim skupim finansije
Stvar je vrlo ozbiljna, ali nazalost ovde jos uvek nije zazivela u tolikoj meri u kolikoj zasluzuje. Najverovatnije cu je probati na svom autu cim skupim finansije
- nalfa
Na koji konkretno Njutnov zakon misliš?icemilos napisao:Pozivam se na Njutnove zakone!!!
Da nisi nešto pobrkao?
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
ma kakav bre njutn!Tesla je elektrolizom izdvajao vodonik i kiseonik sto je upravo ovaj uredjaj..Treba malo vremena da se to napravi,usaglasi i uradi kvalitetno inace je izuzetna stvar a u mom kraju jedan elektricar se vozi samo na hho bez drugog goriva jeste kaze da ne moze brze od 80 km|h ali za po gradu gde auto najvise trosi je super!Ja planiram isto da napravim kada dodjem do materijala i vremena..bice to super..ima da leti moja trentara..nalfa napisao:Na koji konkretno Njutnov zakon misliš?icemilos napisao:Pozivam se na Njutnove zakone!!!
Da nisi nešto pobrkao?
- dusanGT
Postoje razne varijante "katalizatora" (na primer, voda+metanol, http://www.coolisbetter.nl/catalog/index.php) koji rade sličnu stvar, ali je HHO sistem najisplatljiviji (litar vode jednom nedeljno + elektrolit povremeno).
U sedmom pasusu (...može li HHO sistem na turbo motore sa intercoolerom...) pominje se upozorenje koje ukazuje na mogućnost korozije i probleme ubrizgavanja HHO u sisteme kod kojih je pritisak u usisnoj grani značajan...
U sedmom pasusu (...može li HHO sistem na turbo motore sa intercoolerom...) pominje se upozorenje koje ukazuje na mogućnost korozije i probleme ubrizgavanja HHO u sisteme kod kojih je pritisak u usisnoj grani značajan...
- icemilos
Текст закона како је Њутн записао на латинском је:
„Lex III:
Actioni contrariam semper et æqualem esse reactionem: sive corporum duorum actiones in se mutuo semper esse æquales et in partes contrarias dirigi.“
За сваку силу акције која делује на неко тело постоји и сила реакције. Сила реакције је истог интензитета и правца као и сила акције али супротног смера. Важно је истаћи да се оне узајамно не поништавају.
Ови закони су важећи само у класичној механици, где је брзина много мања од брзине светлости а маса тела пуно већа него је величина атомских делова (електрон, протон, неутрон). У случају изузетно великих брзина, упоредивих са брзином светлости, или изузетно малих маса, упоредивих са масом атома, појављују се други ефекти који се прецизно описују законима квантне механике и релативистичке физике. Из закона квантне и релатвистичке механике се добијају Њутнови закони тако што се апроксимира да су брзине бесконачно мале спрам брзине светлости.
E sad možda vi mislite na kvantnu mehaniku i teoriju relativiteta. Ali opet ako je nešto nastalo a mislim na razdvojeni H i O morala je da se potroši energija a ta ista energija se kasnije dobije prilikom sjedinjavanja ta dva elementa (gorenje H). Ajde sad da budemo maksimalno objektivni i da kažemo da nemamo gubitaka na toplotu ili nedaj bože nešto drugo. Suma sumarum je =0, znate kako kaže Sofronije, "ništa i ništa jesu ništa nema tvog dijela".
Daj me prosvijetlite sa tim HHO da vidim kako vozite peripetum mobile.
Ili da nećete kupovati gotov H a onda u autu imati samo sagorjevanje. U tom slučaju opet plaćate H koji nije nimalo jeftin i ponovo je suma ne =0 nego ste u minusu.
Neću dalje da postavljam pitanja oko sagorjevanja i optimalnog rada motora, oktanskog broja, nepredviđenih eksplozija u cilindrima, ubrizgavanja...
Na 3. Njutnov zakonnalfa napisao:Na koji konkretno Njutnov zakon misliš?icemilos napisao:Pozivam se na Njutnove zakone!!!
Da nisi nešto pobrkao?
Трећи закон: Закон акције и реакције
Текст закона како је Њутн записао на латинском је:
„Lex III:
Actioni contrariam semper et æqualem esse reactionem: sive corporum duorum actiones in se mutuo semper esse æquales et in partes contrarias dirigi.“
За сваку силу акције која делује на неко тело постоји и сила реакције. Сила реакције је истог интензитета и правца као и сила акције али супротног смера. Важно је истаћи да се оне узајамно не поништавају.
Ови закони су важећи само у класичној механици, где је брзина много мања од брзине светлости а маса тела пуно већа него је величина атомских делова (електрон, протон, неутрон). У случају изузетно великих брзина, упоредивих са брзином светлости, или изузетно малих маса, упоредивих са масом атома, појављују се други ефекти који се прецизно описују законима квантне механике и релативистичке физике. Из закона квантне и релатвистичке механике се добијају Њутнови закони тако што се апроксимира да су брзине бесконачно мале спрам брзине светлости.
E sad možda vi mislite na kvantnu mehaniku i teoriju relativiteta. Ali opet ako je nešto nastalo a mislim na razdvojeni H i O morala je da se potroši energija a ta ista energija se kasnije dobije prilikom sjedinjavanja ta dva elementa (gorenje H). Ajde sad da budemo maksimalno objektivni i da kažemo da nemamo gubitaka na toplotu ili nedaj bože nešto drugo. Suma sumarum je =0, znate kako kaže Sofronije, "ništa i ništa jesu ništa nema tvog dijela".
Daj me prosvijetlite sa tim HHO da vidim kako vozite peripetum mobile.
Ili da nećete kupovati gotov H a onda u autu imati samo sagorjevanje. U tom slučaju opet plaćate H koji nije nimalo jeftin i ponovo je suma ne =0 nego ste u minusu.
Neću dalje da postavljam pitanja oko sagorjevanja i optimalnog rada motora, oktanskog broja, nepredviđenih eksplozija u cilindrima, ubrizgavanja...
- exit
- Garaža: 155 2.0TS 16v rosso
nasao sam neku firmu iz beograda koja ugradjuje hho sistem u vozila. rezltat toga je smanjena potrosnja goriva od 10 do 30 %.
www.hho.rs
mene zanima ovaj sistem sto sam video na opelu sa par postova iznad.
da li taj auto radi samo na hho ili u kombinaciji sa gorivom?
www.hho.rs
mene zanima ovaj sistem sto sam video na opelu sa par postova iznad.
da li taj auto radi samo na hho ili u kombinaciji sa gorivom?
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Kome nije jasno o cemu se radi:
... detailpage" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube]PgY-_NqqOgg[/youtube]
... detailpage" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube]PgY-_NqqOgg[/youtube]
- dusanGT
http://www.hho.rs/novosti/hho-generator ... ercegovini" onclick="window.open(this.href);return false;
Miloše - evo perpetuum mobile i kod vas...icemilos napisao:„Lex III:
http://www.hho.rs/novosti/hho-generator ... ercegovini" onclick="window.open(this.href);return false;
- nalfa
„Lex III:
Sad, kakve veze ima zakon akcije i reakcije sa bilansom energije o kome pričaš....
Ti valjda znaš, pošto i latinski govoriš. Svaka čast.
Sad, kakve veze ima zakon akcije i reakcije sa bilansom energije o kome pričaš....
- icemilos
Ustvari bolje pogledaj zakon o očuvanju energije, koji se može malo shvatiti iz 3. njutnovog zakona.
Za mene je tema gotova, ko ne shvata nikada neće.
Ako imate gotov vodonik onda još i možete smanjiti potrošnju ali ćete trošiti vodonik koji nije jeftin i usput ćete uništiti motor sa vodom koja će nastajati u motoru.
Evo prevod:...................nalfa napisao:„Lex III:
Sad, kakve veze ima zakon akcije i reakcije sa bilansom energije o kome pričaš....Ti valjda znaš, pošto i latinski govoriš. Svaka čast.
Ustvari bolje pogledaj zakon o očuvanju energije, koji se može malo shvatiti iz 3. njutnovog zakona.
Za mene je tema gotova, ko ne shvata nikada neće.
Ako imate gotov vodonik onda još i možete smanjiti potrošnju ali ćete trošiti vodonik koji nije jeftin i usput ćete uništiti motor sa vodom koja će nastajati u motoru.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Icemilos - ti si ocigledno pobrkao dosta loncica u prepisivanju sa wikipedije i pravis se veci katolik od Pape,tako da je najbolje da zaobidjes temu jer jedini kontriras svima ovde. Nije ni lepo da kolege sa foruma nazivas budalama, a koji hoce da ucestvuju u necemu sto sam pokrenuo...
- nalfa
Miloše,
tvoje znanje fizike je očigledno krajnje površno. Tu ne pomaže Paste-ovanje na latinskom. (ukoliko si zaista iz glave otkucao 3. Njutnov zakon na latinskom, javno se izvinjavam i plaćam večeru u Masteru, kada dodjem u BL). Zato nema razloga da ismevaš kolege i nazivaš ih/nas budalama.
Ukoliko hoćeš da nas uveriš u energetsku besmislenost cele priče, prikaži nam kalkulaciju potrebne energije za jedinicu mase HHO i uporedi sa dobijenom energijom sagorevanjem vodonika (gde bi trebalo dodati i efekat bogatije smese i efikasnijeg sagorevanja goriva).
Ne znam da li je cela stvar opravdana. Jasno je da energetski "ne pije vodu" da radi samo na istu. U kombinaciji sa gorivom, možda ima neke vajde.
tvoje znanje fizike je očigledno krajnje površno. Tu ne pomaže Paste-ovanje na latinskom. (ukoliko si zaista iz glave otkucao 3. Njutnov zakon na latinskom, javno se izvinjavam i plaćam večeru u Masteru, kada dodjem u BL). Zato nema razloga da ismevaš kolege i nazivaš ih/nas budalama.
Ukoliko hoćeš da nas uveriš u energetsku besmislenost cele priče, prikaži nam kalkulaciju potrebne energije za jedinicu mase HHO i uporedi sa dobijenom energijom sagorevanjem vodonika (gde bi trebalo dodati i efekat bogatije smese i efikasnijeg sagorevanja goriva).
Ne znam da li je cela stvar opravdana. Jasno je da energetski "ne pije vodu" da radi samo na istu. U kombinaciji sa gorivom, možda ima neke vajde.
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
nalfa napisao:Miloše,
tvoje znanje fizike je očigledno krajnje površno. Tu ne pomaže Paste-ovanje na latinskom. (ukoliko si zaista iz glave otkucao 3. Njutnov zakon na latinskom, javno se izvinjavam i plaćam večeru u Masteru, kada dodjem u BL). Zato nema razloga da ismevaš kolege i nazivaš ih/nas budalama. Ko ne veruje i ne mora covek iz mog kraja koristi u golfu 2 samo vodu ali kaze da ne moze da ide brze od 80 na sat e sada to nije perpetumobile jer da bi bio to morao bi da sam stvara energiju od svog rada a to ovde nije slucaj jer imate vodu kao pogonsko gorivo koja se naravno menja isto kao i sto imate benzin u autu i njemu treba struja da upali,nafti treba struja tako i gasu treba struja.U ovom slucaju koristi se energija od alternatora koja je visak a koristi se od pogona motora,znaci ni hho ne bi mogao bez struje tj. varnice.To nije PERPETUMOBILE jer ima gorivo u ovom slucaju voda a tako imate i na solarne celije u tom slucaju je nazovi gorivo sunce..ja bar nisam do sada cuo daje neko uspeo da napravi tako nesto da samo sebe pokrece bez upotrebe necega..prema tome pogresna konotacija za PERPETUMOBILE jer se ne smatra voda kao pogonsko gorivo a zasto ne bi bila?Raketni motori idu na vodonik...kome nije jasno neka prouci i ne moze biti pametniji od TESLE za sada jos niko nista revolucionarno nije otkrio sem Kinezi tocak i barut i ta pusta struja...sve je isto ali u drugom obliku i na istoj osnovi..HHO nije nista novo to je mnogo staro za nas senzacija jer smo beda ne vidjena pa smo dosli i do toga da moramo da pravimo gorivo kako bi vozili ove krseve....
- Sale NB
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 mjet tct
Fiat Qubo 1.3 mjet
ex. Alfa 147 1.9 JTD 16v - Lokacija: Novi Banovci
Miloš ovde barata pod pretpostavkom da će automobil prvo proizvoditi dodatnu el. energiju, pa onda tu energiju upotrebiti za elektrolizu... itd.
Alternator nekog prosečnog automobila proizvodi npr. oko 120 ampera, što potrošači u automobilu nikad ne mogu da povuku.
Čak i u našim napucanim Alfama, koje imaju nadprosečno mnogo električnih potrošača, alternator ima dovoljno rezerve.
Da bi proizveo tih potrebnih 6-12 ampera više, ( toliko obično troši HHO generator na nekom 2.0 motoru), motor će potrošiti zanemarivo veću količinu goriva.
Svako ko ima malo bolju "muziku" u kolima i neko dobro pojačalo zna da ti uređaji vuku mnogo više od 6 ampera, a to se na potrošnji uopšte ne primećuje.
Uvođenjem dodatnog kiseonika, postiže se bolje iskorišćenje goriva, pa će se već samo kroz taj efekat anulirati i premašiti povećana potrošnja i ostvariti ušteda.
Sam vodonik kao zamensko gorivo učestvuje u malom procentu, ali ipak se tu nakupi cca 7-8 litara na 1000 km. ( ako generišemo cca 1,5l/minut). To je, barem u mom slučaju, oko 150 km više po rezervoaru, ili 1000 dinara po sadašnjoj ceni evrodizela.
Posredna dobit kod naših novijih Alfica je i produžen vek trajanja EGR-a, katalizatora, protokomera i ostalih skupih stvarčica koje vole da otkažu zbog naslaga i prljavštine. Uzgred, zbog promenjene smeše sa više kiseonika, auto se ponaša kao čipovan, naravno, ne treba očekivati čuda, ali razlika je osetna kod većine automobila.
Kod automobila sa kompjuterski kontrolisanim ubrizgavanjem, potreban je i dodatni čip, koji će smanjiti količinu goriva koje se ubrizgava, da bi se dobio maksimalni učinak i ušteda.
Malo mi je glupo da uopšte vodite ovu raspravu, kad dobar deo vozila javnog saobraćaja u Evropi imaju ugrađene HHO sisteme, ne samo zbog uštede, već i zbog smanjenja zagađenja okoline, a ovde mudri Srbi raspravljaju da li to uopšte funkcioniše!
Alternator nekog prosečnog automobila proizvodi npr. oko 120 ampera, što potrošači u automobilu nikad ne mogu da povuku.
Čak i u našim napucanim Alfama, koje imaju nadprosečno mnogo električnih potrošača, alternator ima dovoljno rezerve.
Da bi proizveo tih potrebnih 6-12 ampera više, ( toliko obično troši HHO generator na nekom 2.0 motoru), motor će potrošiti zanemarivo veću količinu goriva.
Svako ko ima malo bolju "muziku" u kolima i neko dobro pojačalo zna da ti uređaji vuku mnogo više od 6 ampera, a to se na potrošnji uopšte ne primećuje.
Uvođenjem dodatnog kiseonika, postiže se bolje iskorišćenje goriva, pa će se već samo kroz taj efekat anulirati i premašiti povećana potrošnja i ostvariti ušteda.
Sam vodonik kao zamensko gorivo učestvuje u malom procentu, ali ipak se tu nakupi cca 7-8 litara na 1000 km. ( ako generišemo cca 1,5l/minut). To je, barem u mom slučaju, oko 150 km više po rezervoaru, ili 1000 dinara po sadašnjoj ceni evrodizela.
Posredna dobit kod naših novijih Alfica je i produžen vek trajanja EGR-a, katalizatora, protokomera i ostalih skupih stvarčica koje vole da otkažu zbog naslaga i prljavštine. Uzgred, zbog promenjene smeše sa više kiseonika, auto se ponaša kao čipovan, naravno, ne treba očekivati čuda, ali razlika je osetna kod većine automobila.
Kod automobila sa kompjuterski kontrolisanim ubrizgavanjem, potreban je i dodatni čip, koji će smanjiti količinu goriva koje se ubrizgava, da bi se dobio maksimalni učinak i ušteda.
Malo mi je glupo da uopšte vodite ovu raspravu, kad dobar deo vozila javnog saobraćaja u Evropi imaju ugrađene HHO sisteme, ne samo zbog uštede, već i zbog smanjenja zagađenja okoline, a ovde mudri Srbi raspravljaju da li to uopšte funkcioniše!
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Rasprava se povela u pozitivnom smislu onako kako je i zamisljena da bude, osim jednog pojedinca koji je napisao to sto je napisao...
Ocekujemo jos nekih konkretnih primera pri ugradnji i iskustava, ako ih ima, jer je ova tema, barem meni, mnogo drugacija i zanimljivija od svih ostalih
Ocekujemo jos nekih konkretnih primera pri ugradnji i iskustava, ako ih ima, jer je ova tema, barem meni, mnogo drugacija i zanimljivija od svih ostalih
- nalfa
Sale,
da li sam dobro shvatio da si ti ugradio HHO u tvoju alfu?
da li sam dobro shvatio da si ti ugradio HHO u tvoju alfu?
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Tema je odlicna,ovako se i za plin pricalo kad se tek pojavio,a neko i dan danas ima isto misljenje za plin.... Mene zanimaju licna iskustva,i koliko je ceo sistem bezbedan.... Vidim na nekim sajtovima da je cena oko 280 evra,ako to stvarno radi i nije neka cifra...