shock senzor na alfi 156 1.9 jtd
Gde se nalazi shock senzor na pomenutoj alfi, opalila mi je bocni suvozacev airbag, i sad se samo upali i ugasi, pokazujuci gresku sa ab.
- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
prvo u virus, a onda definiši "opalila mi je bocni suvozacev airbag"
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
I ja cekam definiciju pa da pokusam da pomognem 
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- dovlax2
mislim znam šta je pisac 'teo da kaže
, i znam gde mu je problem, ali neka prvo definiše

stvarno se izvinjavam zbog neupucenosti ali nemam nikakve strucnosti da bi ovo mogao bolje da definisem. elem, imao sam saobracajku i udario sam suvozacevom stranom u drugo auto, tad je iskocio airbag sa strane, i sad auto nece da upali, jednom zavergla i stane, izbacujuci gresku sa AB. Sorry ako opet nisam nesto dobro definisao 

- dovlax2
jbg. ono što sam rekao da mislim šta je problem u tvom slučaju ne važi (mislio sam da je loš kontakt u gepeku za bočne begove)
mislim da neće da ti upali zato što ti je iskočio onaj prekidač ispod vozačevog sedišta (prekida dovod goriva u slučaju sudara) samo ga pritisni pa ćeš videti da li pali auto
mislim da neće da ti upali zato što ti je iskočio onaj prekidač ispod vozačevog sedišta (prekida dovod goriva u slučaju sudara) samo ga pritisni pa ćeš videti da li pali auto
- testera
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 170 CV berlina
Verovatno je iskočio inercioni prekidač, nalazi se ispod vozačevog sedišta. Trebalo bi samo da se pritisne na dole i da radi. Proveri patos odozdo, ako je negde dalje voziš, da ne curi nešto.
Re: shock senzor na alfi 156 1.9 jtd
Kada vidim ovakve slike, dođe mi da u svoju ubacim rol bar. Ogroman propust kod tog modela je sigurnost, mnogo je mekana.djomla89 napisao:stvarno se izvinjavam zbog neupucenosti ali nemam nikakve strucnosti da bi ovo mogao bolje da definisem. elem, imao sam saobracajku i udario sam suvozacevom stranom u drugo auto, tad je iskocio airbag sa strane, i sad auto nece da upali, jednom zavergla i stane, izbacujuci gresku sa AB. Sorry ako opet nisam nesto dobro definisao
Verovatno je iskočio inercioni prekidač, nalazi se ispod vozačevog sedišta. Trebalo bi samo da se pritisne na dole i da radi. Proveri patos odozdo, ako je negde dalje voziš, da ne curi nešto.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Važno je da si ti živ i zdrav, biće Alfica još 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Tužan prizor! Sve najbolje...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- mmladen
- Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pa kud postavi ovakvu sliku?Bolje da nisam video ovaj prizor,izgleda da je stvarno premekana ova SW
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
nije 156 mekana, kombinacija velike brzine+makazice+soder+bandera+auto+hmmmm=rezultat sa slike nazalost, srecom nema povredjenih
mmladen napisao:Pa kud postavi ovakvu sliku?Bolje da nisam video ovaj prizor,izgleda da je stvarno premekana ova SW
nije 156 mekana, kombinacija velike brzine+makazice+soder+bandera+auto+hmmmm=rezultat sa slike nazalost, srecom nema povredjenih
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
99% ces morati da je nakacis na dijagnostiku da obrises sve greske koje su se javile na "SRS"- (racunar od vazdusnih jastuka) i mislim da ces taj senzor za bocne udare koji je sad stradao morati da iskljucis jer i pored brisanja greski mogao bi da ponovo izazove istu gresku i da nece da pali, jer da je samo inercioni prekidac auto bi ti verglao koliko hoces a u tvom slucaju on zavergla jednom i stane tako da ja mislim da je to u pitanju u svakom slucaju ja sam ti u komsiluku tako da mozes da svratis ako treba kakva pomoc
u svakom slucaju sta god da radite oko airbagova skinite kleme sa akumulatora sacekajte 10-15 minuta pa onda nastavite da ne ibste izazvali opaljivanje drugih airbegova koji su mozda osteceni od udara i slicno.
a bocni kras senzor ti se nalazi kod sedista u visini bocnih stubova
djomla89 napisao:stvarno se izvinjavam zbog neupucenosti ali nemam nikakve strucnosti da bi ovo mogao bolje da definisem. elem, imao sam saobracajku i udario sam suvozacevom stranom u drugo auto, tad je iskocio airbag sa strane, i sad auto nece da upali, jednom zavergla i stane, izbacujuci gresku sa AB. Sorry ako opet nisam nesto dobro definisao
99% ces morati da je nakacis na dijagnostiku da obrises sve greske koje su se javile na "SRS"- (racunar od vazdusnih jastuka) i mislim da ces taj senzor za bocne udare koji je sad stradao morati da iskljucis jer i pored brisanja greski mogao bi da ponovo izazove istu gresku i da nece da pali, jer da je samo inercioni prekidac auto bi ti verglao koliko hoces a u tvom slucaju on zavergla jednom i stane tako da ja mislim da je to u pitanju u svakom slucaju ja sam ti u komsiluku tako da mozes da svratis ako treba kakva pomoc
u svakom slucaju sta god da radite oko airbagova skinite kleme sa akumulatora sacekajte 10-15 minuta pa onda nastavite da ne ibste izazvali opaljivanje drugih airbegova koji su mozda osteceni od udara i slicno.
a bocni kras senzor ti se nalazi kod sedista u visini bocnih stubova

Drugari hvala na pomoci, auto je upalio iz prve, samo sam stiskao onaj prekidac ispod sedista. Inace kao sto je losdokosti rekao, nije alfica mekana, nego je to bila prevelika brzina...
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”