Polen filter

Bez duše bismo bili samo mašine...
mmladen
Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:07 pm

Polen filter

Čet Nov 24, 2011 8:42 pm

Planiram da promenim polen filter pa me zanima koja je razlika izmedju nekog karbonskog filtera i onog obicnog kartonskog u cijenam ima itekako razlike.Kod mene u moju alfu idu dva komada u paru,nego zanima me takodje koliko stvarno prociscava vazduh taj filter i da li to ima samo efekta kod alergicnih osoba,ja inace nemam tih problema sa alergijama pa ko mislim ako je samo radi toga ja bih to i izbacio.Kako ona vozila koja su proizvedena pre 20 i vise godina nisu imali to cudo tehnike pa nikom nije smetalo,za mene bih taj filter bio efikasan jedino kad bi mogao spreciti ulazak dima i ostali gasova za sta ja bas nisam siguran da pomaze.Recimo kad se neposredno ispred mene nadje neki stari dizel(semafor,guzva itd.) tad se itekako oseti taj dim u unutrasnjosti pa koji ce mu onda taj filter
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Re: Polen filter

Čet Nov 24, 2011 9:59 pm

Pa dim baš ne može da eliminiša,
ali prašinu i ostale krupnije nečistoće svakako da može.
Pored toga sprečava da se zapuši saće radijatora i isprivača klime.

Pre20 godina je kroz ventilaciju ulazilo lišće u kabinu.

Nakon 6 meseci kada vidiš kako je to prljavo onda razumeš
da ima neku svrhu. Te sa aktivnim ugljem nisam viđao da potoje za Alfu...
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Čet Nov 24, 2011 10:30 pm

Ja koristim sa aktivnim ugljem vec 10.000 km tj. 4x sam ga menjao.
Matori je asmaticar i kaslje/gusi se bez obzira koji je filter.
Po teoriji, bolji je leti kada se klima ukljucuje, "kao" nije onako ostro hladno.
Po meni nema razlike, cak mislim da je bolji obican posto je iz jednog dela, ovaj sa aktivnim ugljem je iz dva dela dok se "nabudzi" moze da se desi da vuce 'falsh" vazduh :) .
mmladen
Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:07 pm

Pet Nov 25, 2011 9:15 pm

Kod alfe 156 redizajn od 2002 god.je filter obavezno iz dva djela i nalazi se na desnoj strani ispod nogu suvozaca i nije ga bas lako zamjenit.
Jos bih nesto pitao da li je moguce da ovaj jeftiniji filter (papirni) prosto uvuce,propadne od jacine motora to bi kao moglo na slabije motore,to mi jedan prodavac rece iz tog razloga su bolji ovi karbonski(jaci cvrsci) meni to opet nekako nelogicno kakvog uticaja ima snaga motora na polen filter :confused:

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”