LCD displej
- mmladen
- Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Da li neko ima kompletno objasnjenje kako skinuti LCD displej ili se moze posebno skinuti onaj dio gde duva vazduh kada greje(hladi) posebno me zanima onaj dio na povrsini toga kucista displeja ne ona dva sa strane jer kad ukljucim ventilator i podesim da mi duva u soferku tad mi iz tog dijela odakle duva (gornji deo kucista displeja) cuje zveckanje prilikom voznje.Takodje mi se displej prilikom zagrejavanja zamuti tj postaje nejasan ali to je vec druga tema i koliko sam video nisam jedini sa tim problemom a i jako je skupo zamjeniti ga.Kako resiti ovo sa zveckanjem i sta je uzrok tome,dakle to se cuje samo ako je usmereno da duva na taj otvor na kucistu LCD-a kad usmerim ventilator u drugom smeru nema zveckanja,inace nemoze kod alfe biti da se nista ne cuje to mislim da je nemoguce ali daj da se bar ne mnoze zvukovi.
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Pogledaj u Tihomirčetovoj temi za skidanje viewtopic.php?f=6&t=51883&start=50" onclick="window.open(this.href);return false; a za novi displej ovde viewtopic.php?f=42&t=47988" onclick="window.open(this.href);return false; 

- mmladen
Koliko vidim po ovome sto se pise na forumu ovaj displej ne vredi ni menjati ali nadjoh i ovo pa da li je neko vec pokusavao na ovaj nacin resiti problem sa boardom
http://www.mte.net/sites/default/files/ ... 56-147.pdf
http://www.mte.net/sites/default/files/ ... 56-147.pdf
Ja sam skoro menjao LCD display na mojoj Alfi, narucio sa display iz Madjarske, kostalo me sa postarinom 76 eura. Promenio mi je display jedan elektronicar u NS-u za 1500 din. ...ako neko hoce da mu dam link za display i telefon elektronicara neka salje PM ili jos bolje na atasic76@gmail.com.
Pozz svima
Pozz svima
- mmladen
Koliko sam ja razumio kazu da ce se ponovo javit isti problem(kao razliju se neki kristali od toplote, sunca) kao ne vredi menjat,koliko je kod vas proslo vremena od zamene?
pa na drugoj alfi koju imam vec 5-tu godinu, a 2002.god. je, jos nije pocelo nista tj.display normalno radi , a pretpostavljam da posto je deo originalan ( na paketu je pisalo ricambi italia ili slicno),ni na ovoj na kojoj sam menjao nece poceti da brljavi bar toliko. meni se za te pare isplatilo da menjam, takodje se isplati da se kupi display kod vlade i mirka za 130 evra s tim sto sam ja sa ovim akcijama narucivanja iz Madjarske ustedeo 40 evra nego li da sam display uzeo od pomenutih vlade i mirka.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”