A ovaj pandur kada kaze "Moji momci" dodje mi da bacim peglu...

Tacno tako, u utorak sam bio do Panceva ispred mene pandurski pezo 3 pandura unutra. Nailazimo na pesacki kod Maxija baba i deda su stigli na pola ovi su samo malo sklonili levo i prosisali...Diego napisao:Mislim da je svako od nas prisustvovao jurnjavi sluzbenih vozila (onih zatamnjenih nemackih limuzina) po gradu ali i po ostalim putevima. Ne verujem da se bas tom prilikom osecao bezbedno.
Iz pouzdanih izvora znam da glavno interno pravilo glasi: Ko livadu pazi, moze i da je gazi.
Nazalost, tako je...
Eto vidis, koliko malo treba jednom nasem slizbenom licu da ga isprovociras. Kako bi se prema gradjaninu ophodio da je istog ovog zaustavio autu od 500eura? Kako li se ovo zavrsilo na kraju to samo oni znaju.Dottore napisao:strasno kako se ophode ovi sto snimaju
[youtube]WOTXPbcbXiw[/youtube]
Ovo nisu gastrabajteri vec rusi bar onaj lik sto vozi i zena pored njega a pozadi je sedeo nas covek cinimi se... A u Rusiji vazi sve ono sto je Marko NS napisao stim da pandur prilikom zaustavljanja mora da te pozdravi sa Dobar dan gospodine, pa da se predstavi imenom, prezimenom i cinom a onda da ti saopsti razlog zbog koga te je zaustavio pozivajuci se na zakom sa sve onim tackama i zarezima a onda tek da ti trazi dokumenta...Presretach napisao:Ovi gastrabajteri su mnogo pametni u Srbiji, a manji su od makovog zrna u inostranstvu.
Mogu samo da zamislim kad bi naš čovek u EU pokušao da se ovako ponašao prema muriji.
Neko te je opasno slagao kada si to napisao. Akcije uvek postoje. Nikako se ne moze tretirati kao zloupotreba sluzbenog polozaja. To sto su oni hteli da snime ni sami ne znaju sta su hteli jer su slepci kao i taj policajac mutavi koji ne zna da proceni tok situacije i da je okrene u svoju korist i da sve ide podmazano u korist njega i stranke.Marko NS napisao:Po novom zakonu o bezbednosti saobraćaja policajac mora da ima osnovanu sumnju da bi smeo da zaustavi neko vozilo. Tačnije ako nije u toku neka akcija (provere dubine šare ili nečeg sličnog) ne sme da te zaustavi ako nisi napravio neki prekraj, a i kad te zaustavi prvo mora da kaže koji je razlog zašto te je zaustavio pa tek onda može da ti traži dokumenta! U suprotnom može se tretirati kao zloupotreba službenog položaja... Siguran sam da su upravo to hteli da snime i prikažu na sudu.