Naime ako neko zna ili je imao slucaj neka mi odgovori ili pak neki mehanicar sta da uradim na mom vozilu kako ne bi skidao menjac svakog meseca??Pri polasku auto se tresao a pogotovu na opterecenju.Sa mojim mehanicarom skinuli smo menjac i pregledali korpu i lamelu.Lamela je vidi se menjana ranije i u odlicnom je stanju.Korpa je obradjena kod metalostrugara i vraceno je sve na vozilo.Rezultat je bio prestanak 'tresenja' auta ali su imale nekakve sasvim male vibracije koje su se vremenom povecavale i rezultat je da se za oko mesec dana pojavi isto podrhtavanje i tresenje auta.Kupim ja novu korpu i stavim ponovo rezultat isti jos gore trese.Narucio sam i novu lamelu sve me je iznelo oko 60e proizvodjac je italijanski neznam na M pocinje ime i kao nisu losi kako kaze prodavac inace moj skolski drug.Skinemo mi korpu i lamelu i odnesemo zamajac kod metalostrugara.Tamo se pokazalo da nije kriva nova korpa a zamajac jedva da se vidi da malo baca.To je obradjeno i montiran je nov set kvacila.Pri polasku jedva da je imalo neprimetnih vibracija ali kaze se da je dobro.Posle jedno nedelju dan apocinje po malo da se 'osecaju' vibracije tako da je proteklo do sada oko mesec dana mozda malo manje ali su vibracije vece nego u predhodnom periodu od postavljanja.Moje misljenje je da ce za mesec dana jos u eksplataciji doci do isto loseg rezultata kao pre.To sam predpostavio cim sam probao auto po postavljanju seta kvacila jer se osetila mala vibracija.
Takav problem sam imao i na zastavi 101 zbog toga znam,sve se isto desavalo..dok se nisam namenjao zamajaca,korpi i lamela,tokom cele godine.
Sta dalje??Kako utvrditi problem na licu mesta?Da li je neko upucen od mehanicara na sta obratiti PAZNJU?Molim nekoga ko zna da mo pomogne da ne bi skidao menjac svakog meseca..mehanicaru sve izgleda dobro prilikom postavljanja a da li ima neka caka?Ako neko zna neka pomogne i ako nezna neka pita nekog ko je upucen u to.Ja ne znam nisam mehanicar ja sam AUTOLIMAR I LAKIRER i odlicno poznajem svoj posao..nema odgovora koji neznam u mom poslu ali ovo stvarno ..ne znam sta da radim..GDE STE PRAVI MEHANICARI??A ne oni nabedjeni...
set kvacila alfa 33 1.4ie problem
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
Nisam mehanicar,a ni nabedjen
To sto si uzeo na slovo M je MecArm,plava ambalaza,sa belim slovima,jel tako???
Ja koliko znam to je djubre od marke,reparirani setovi...
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
[*]Upravu si da je mekarm ali ne vidi se da je nesto reparirano,mehanicar je bas zagledao kada je trebao da postavlja i stavljali smo na strug da vidimo da li baca...nije bacala korpa sta se dalje desava ko ce ga znati...a nije bas ni jeftino..dixynja napisao:Nisam mehanicar,a ni nabedjen![]()