Vraćanje kilometar sata
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Tako će nam biti sve dok kupujemo vozila a kilometraža se vraća nekažnjeno. Treba dobro rebnuti onoga ko čačka kilometražu! Moja prešla 230 000 i bolja je od svih koje sam vidio do sada. Auspuh nema čađi, ulja troši 0,5l na 10 000km, a auto sam kupio od pouzdanog čovjeka koji nije pipnuo sat. Kad sam kupovao sajlu ručne u radnji mi prodavac reče da je moje auto ko novo i da zna sve o njemu i da bi volio da je njegova alfa utegnuta kao moja. Ali svaki cigo svoga konja hvali!!! 
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Ma ta kilometraža je bitna samo prilikom kupovine radi provere. Kasnije ako auto koristiš to postaje manje bitno pogotovu ako auto ostane duže kod tebe i zameniš vitalne delove...Bolje i 330.000 al da znaš na čemu si nego "80.000" na putu za groblje.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Sad vidim da sam pogrešno napisao da ecu pokazuje više
a u stvari pokazuje manje.Kod mene na zadnjoj proveri sat kazivao 172500 a ecu 167000 od prilike i to iznosi da je greška 3,19 % tako da se približno uklapa u te okvire što je Sauriann naveo.
Ali i dalje mi nije jasno kako do greške može doći kada i ecu i sat dobijaju sa istog mesta podatke o predjenoj km.To što neko ima 0 km. to već aludira da je neko čeprkao sa ecu ali razlika od 2-3 procenta mi baš nije jasna...
Ali i dalje mi nije jasno kako do greške može doći kada i ecu i sat dobijaju sa istog mesta podatke o predjenoj km.To što neko ima 0 km. to već aludira da je neko čeprkao sa ecu ali razlika od 2-3 procenta mi baš nije jasna...
- mmladen
- Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Kod nas koji imamo 0 na ecu moguce da je neko ceprkao ali ne sa namjerom da vrati kilometre nego nesto drugo pa ostale nule 
- icemilos
E Mladene to je najvjerovatnije, pa ja nisam čuo da je neko čaprkao po satu sa namjerom da mu digne kilometražu. To možda kod vas u zemlji Srbiji!mmladen napisao:Kod nas koji imamo 0 na ecu moguce da je neko ceprkao ali ne sa namjerom da vrati kilometre nego nesto drugo pa ostale nule
- interceptor
- icemilos
Tješi se!!!interceptor napisao:E pa radilo se i to radi carinjenja...
- interceptor
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Vrlo često se uvoze havarisana vozila sa malom kilometražom, gde se havarija ne vidi jer je deo motora, menjača, ili čega već pa dodatno hoće da spuste cenu carine, zato se kilometraža podiže, a kasnije se možda vraća, a možda i ne, pa šta ti zapadne.
Samo gledati stanje auta, a ako ono pokazuje pozitivne karakteristike, ući u proveru kilometraže, nikako obrnuto...
Samo gledati stanje auta, a ako ono pokazuje pozitivne karakteristike, ući u proveru kilometraže, nikako obrnuto...
- icemilos
Joj što je pošten ovaj naš narod pa još i diže kilometražu da proda auto jeftinije, e svaka čast!!!alfaholic napisao:Vrlo često se uvoze havarisana vozila sa malom kilometražom, gde se havarija ne vidi jer je deo motora, menjača, ili čega već pa dodatno hoće da spuste cenu carine, zato se kilometraža podiže, a kasnije se možda vraća, a možda i ne, pa šta ti zapadne.
- icemilos
A logika da je carina manja ne pije vode kod mene jar ja neću kupiti auto kome je čačkano po kilometraži a ako kupujem auto gledam stanje i kilometražu i dajem mu više za tu njegovu carinu. Uštediš 300 evra na carini a na cijeni....padaš jer trebalo bi da svi zaobilazimo takva auta. Ovdje završavam priču jer sa lopovima i lopovlucima se ne vrijedi raspravljati, ubijediše te!
Re: Vraćanje kilometar sata
Ovo me sa kilometražom jako nervira pa zato ovako reagujem. Pogledajte malo na zapadu koje su cijene auta sa oko 100 000km ali ne od naših ljudi, rumuna, bugara, poljaka, mađara, nego baš od švede, švabe, holanđana. E onda vi vidite kakvo je auto kupljeno van i koliko je prešlo ako mu je cijena na uvozu niža 1000-2000 evra (govorimo a autima do 5000-6000 evra).icemilos napisao:Joj što je pošten ovaj naš narod pa još i diže kilometražu da proda auto jeftinije, e svaka čast!!!alfaholic napisao:Vrlo često se uvoze havarisana vozila sa malom kilometražom, gde se havarija ne vidi jer je deo motora, menjača, ili čega već pa dodatno hoće da spuste cenu carine, zato se kilometraža podiže, a kasnije se možda vraća, a možda i ne, pa šta ti zapadne.
A logika da je carina manja ne pije vode kod mene jar ja neću kupiti auto kome je čačkano po kilometraži a ako kupujem auto gledam stanje i kilometražu i dajem mu više za tu njegovu carinu. Uštediš 300 evra na carini a na cijeni....padaš jer trebalo bi da svi zaobilazimo takva auta. Ovdje završavam priču jer sa lopovima i lopovlucima se ne vrijedi raspravljati, ubijediše te!
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Bojim se da ne možemo mnogo da biramo, jer je takva situacija u glavama naših ljudi, poštenje je nevažno, jer je bitno da se zaradi novac - nažalost.
U skladu sa tim, nisi preterano realan i očekuješ mnogo. Ne kažem da ne treba težiti tome da ZAISTA kupiš automobil koji je takav kakvim ga predstavljaju, ali najčešće moraš da praviš kompromise, pa tako ne bi bilo pametno da propustiš dobar primerak samo zato što si se zainatio da ti niko ne dira sat.
Dešava se da neko pronađe preko očuvan automobil sa malo kilometara, ali sa nekom havarijom i onda ga uveze i ovde popravi za manje novca pa se svima isplati, prvo onome ko je taj auto dovezao, a onda i onome ko ga je kupio, jer je dobio realno dobar i malo vožen auto za cenu onih kršina koje se uvoze, šminkaju za prodaju i uvaljuju kao odlični polovnjaci.
To govorim iz ličnog iskustva, prvu Alfu sam dobio sa 70 000 km, a drugu sada sa 60 000 km, prva nedirnuta i kao iz salona, a ova druga uvežena na gore opisan način i još je bolja nego prethodna, još uvek pomalo miriše na novo...
Kad budeš imao novca da odeš u salon, onda ti niko neće pričati priču, bar ne ovako i ovoliko uvredljivu kako to rade današnji prodavci...
U skladu sa tim, nisi preterano realan i očekuješ mnogo. Ne kažem da ne treba težiti tome da ZAISTA kupiš automobil koji je takav kakvim ga predstavljaju, ali najčešće moraš da praviš kompromise, pa tako ne bi bilo pametno da propustiš dobar primerak samo zato što si se zainatio da ti niko ne dira sat.
Dešava se da neko pronađe preko očuvan automobil sa malo kilometara, ali sa nekom havarijom i onda ga uveze i ovde popravi za manje novca pa se svima isplati, prvo onome ko je taj auto dovezao, a onda i onome ko ga je kupio, jer je dobio realno dobar i malo vožen auto za cenu onih kršina koje se uvoze, šminkaju za prodaju i uvaljuju kao odlični polovnjaci.
To govorim iz ličnog iskustva, prvu Alfu sam dobio sa 70 000 km, a drugu sada sa 60 000 km, prva nedirnuta i kao iz salona, a ova druga uvežena na gore opisan način i još je bolja nego prethodna, još uvek pomalo miriše na novo...
Kad budeš imao novca da odeš u salon, onda ti niko neće pričati priču, bar ne ovako i ovoliko uvredljivu kako to rade današnji prodavci...