Poštovani,
Imam 146Ti, 2.0TS, i dešava mi se da prilikom zaustavljanja, auto izgubi obrtaje, i u 90% slučajeva se ugasi. Promenio sam pločice i creva na prednjim kočnicama, ocistio dizne, ler gas...
Ako neko ima iskustva ili zna u čemu je problem, neka pomaže!
Hvala Unapred!
Gasi se prilikom zaustavljanja.
- nemanjan
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Falš vazduh?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
mom drugaraju je na jugu bila otišla ler dizna (ma šta to bilo)...iste simptome je imao kao ti.
- Masinac
- Drug Član

- Garaža: AR 166 dizlo
Pre par godina na kolima ista pojava.....ocistio sam mase i resio problem.
Mislim da niko ne ocisti mase na kolima a posle 10 godina veruj da je kontakt uzasno los.
Probaj od tog da pocnes posto je najlakse.
Mislim da niko ne ocisti mase na kolima a posle 10 godina veruj da je kontakt uzasno los.
Probaj od tog da pocnes posto je najlakse.
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Kod mene je na Fiata bio problem injektor (neki kao zovu polu karburator) . Isti slucaj, dok se zaustavljam samo je stucao i obara obrtaje, znao je i u voznji da stuca, recimo vozite 100 i on stucne iako se ne nabija gas.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- nemanjan
- Gerg
- Garaža: Lancia delta 1.6 LE
Alfa Romeo 156 selespeed - Lokacija: Srbija Trstenik
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kakve su svećice, potrošnja, lambda sonda, katalizator,...?
Problem može biti i gde se čovek najmanje nada, najbolje zakačiti Alfu na dijagnostiku i poveriti je nekome ko poznaje materiju...
Problem može biti i gde se čovek najmanje nada, najbolje zakačiti Alfu na dijagnostiku i poveriti je nekome ko poznaje materiju...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
ako ima ler ventil koji regulise polozaj leptira,imao sma taj problem na fiat unu 1.0 fire i desavalo se da ga samo prodrmam i vidno se pomeri i auto radi normalno,to bi mozda moglo mehanicki da se namesti sraf koji bi zadrzao leptir u nekom polozaju gde na leru radi normalno
bukvalno smanji ler gas toliko da se gasi,problem je resen dvogrlim karburatorom,auto propevao,lapo je i onda palio ali lose isao sa 28mm leptir na 2x32mm,potrosnja je bila osetna sa 8 na 11L plina ali sa onim je isao 140km/h a sa ovim 160km/h i 14'' gumama
u tvom slucaju verovatno glupost zaje.ava,proveri sve dzekove dal stoje dobro i eventualno ih prodrmaj,kao sto je kolega na 159 imao problem do mora kad mu je spao dzek sa dizne
bukvalno smanji ler gas toliko da se gasi,problem je resen dvogrlim karburatorom,auto propevao,lapo je i onda palio ali lose isao sa 28mm leptir na 2x32mm,potrosnja je bila osetna sa 8 na 11L plina ali sa onim je isao 140km/h a sa ovim 160km/h i 14'' gumama
u tvom slucaju verovatno glupost zaje.ava,proveri sve dzekove dal stoje dobro i eventualno ih prodrmaj,kao sto je kolega na 159 imao problem do mora kad mu je spao dzek sa dizne
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- milosks
pokusaj da ocistis leptir gasa.ocisti lepo zidove gde naleze leptir gasa
- nemanjan
Potrosnja se nije menjala za ovi dva i po meseca koliko je kod mene i predjenih cca 5000km. Svecice su po meni ok, nemam problem pri paljenju, auto ide isto kao sto je isao prvog dana. Za lambda i katalizator ne mogu nista da kazem, jer ne znam.
Re: Gasi se prilikom zaustavljanja.
alfanatic napisao:Kakve su svećice, potrošnja, lambda sonda, katalizator,...?
Potrosnja se nije menjala za ovi dva i po meseca koliko je kod mene i predjenih cca 5000km. Svecice su po meni ok, nemam problem pri paljenju, auto ide isto kao sto je isao prvog dana. Za lambda i katalizator ne mogu nista da kazem, jer ne znam.
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Re: Gasi se prilikom zaustavljanja.
Sauriann napisao:mom drugaraju je na jugu bila otišla ler dizna (ma šta to bilo)...iste simptome je imao kao ti.
potpis
- nemanjan
- Masinac
- Drug Član

- nemanjan
usis, protokomer, lambda, step motor, creva, mase, zamenjeno servo ulje. Mozda sam nesto zaboravio, jer problem traje vec 10-ak dana.Masinac napisao:Sta si sve kontrolisao do sad?
- Masinac
- Drug Član

koliko vidim ostaje ti jos struja do svecica i pritisak benzina pa da imas provereno sve vezano za paljenje.
Ako nemas na tabli upaljenu lampicu znaci da nije do kompa i raznih senzora.
Bas imas zez, najgore to kad nesto zeza a nije vidljivo
Ako nemas na tabli upaljenu lampicu znaci da nije do kompa i raznih senzora.
Bas imas zez, najgore to kad nesto zeza a nije vidljivo
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
tzv. step motor
mala crna kutijica sa konektorom sa tri pina, nalazi se iznad samog leptira, drze je dva imbusa.
u pitanju je mali elektroventil koji pravi bajpas za vazduh pored glavnog leptira na usisu.
ako on iole zeza, tako ce se ceo problem i manifestovati. u slucajevima kada to uocis, probaj u mestu, izbaci menjac iz brzine i pusti kvacilo, da obrnes motor iznenada do 6000-6500rpm pa ga pusti da se sam vrati na ler. malo se popravi stanje ali zamena ti ne gine.
mala crna kutijica sa konektorom sa tri pina, nalazi se iznad samog leptira, drze je dva imbusa.
u pitanju je mali elektroventil koji pravi bajpas za vazduh pored glavnog leptira na usisu.
ako on iole zeza, tako ce se ceo problem i manifestovati. u slucajevima kada to uocis, probaj u mestu, izbaci menjac iz brzine i pusti kvacilo, da obrnes motor iznenada do 6000-6500rpm pa ga pusti da se sam vrati na ler. malo se popravi stanje ali zamena ti ne gine.
- nemanjan
jeste step motor, majstor ga skinuo nesto cacnuo i auto se vise ne gasi, ali je napomenuo da bi bilo lepo uzeti nov, tako da ako neko ima ili zna nekoga ko ima neka mi javi