Pozdrav,
već par puta mi se dešava da ne mogu da pomognem ljudima da upale svoj auto pomoću kablova.
Alfa 156 na plusu od akumulatora ima neku skalameriju od plastike, kada se otvori ima jedino neku malu pločicu gde može da se nakače klešta od kablova.
Pločica je tanka i imam utisak da nije dovoljno da bi se ostvario pun kontakt.
Naravno, klešta (od kablova) imaju zaštitnu plastiku, pa dodatno smeta oko kontakta sa pločicom.
Da li ja nešto pogrešno radim?
Pitanje - Paljenje drugog auta pomoću kablova
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Re: Pitanje - Paljenje drugog auta pomoću kablova
Jao bre da... Zaboravih da ti kažem. Vrlo lako je da može da se desi da oni tvoji kablovi ne valjaju. Iste takve sam posle kupio za onu Fiestu i isti problem sam imao kad je trebalo kolegi auto da upalim. Uzeli smo posle neke stare kablove koje je imao lik što ga je šlepao i upalio je kategorije odmah 
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Proveriću kontakte unimerom da vidim stanje, danas komšija ostao bez struje i neće ni da čuje.
Namerno sam se otvorio za ove kablove bili su najkvlitetniji (najdeblji).
Namerno sam se otvorio za ove kablove bili su najkvlitetniji (najdeblji).
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Vidi, možda je i ona plastika loše urađena pa sprečava da metal u'vati kako treba.
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Dakle bolje je skini svoj aku i pokušaj upaliti i to je zdravija opcija!!!
Druže ako ti je akumulator mio nemoj to da radiš. Kad kablovima spojiš 2 akumulatora velika struja krene od tvog akumulatora ka drugom jer imaš razliku potencijala a kablovi su jako debeli. To je neprirodno velika struja i prevelika brzina pražnjenja za koju najčešće olovni aku nisu predviđeni. Ovo se naročito odnosi na situaciju ako je drugi aku jako prazan a ti imaš jako dobre kablove koji će prenijeti veliku struju.Presretach napisao:Pozdrav,
već par puta mi se dešava da ne mogu da pomognem ljudima da upale svoj auto pomoću kablova.
Alfa 156 na plusu od akumulatora ima neku skalameriju od plastike, kada se otvori ima jedino neku malu pločicu gde može da se nakače klešta od kablova.
Pločica je tanka i imam utisak da nije dovoljno da bi se ostvario pun kontakt.
Naravno, klešta (od kablova) imaju zaštitnu plastiku, pa dodatno smeta oko kontakta sa pločicom.
Da li ja nešto pogrešno radim?
Dakle bolje je skini svoj aku i pokušaj upaliti i to je zdravija opcija!!!
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart