Pomoc oko ulja!!!!
- Lesa156
- Garaža: Beograd
Drage kolege alfisti imam dilemu koje ulje da sipam u jtd motor. Dok sam vozio stila jtd sipao sam selenia wr 5-40, ali me majstor ubedjuje da sipam 10-40 sa alfinim znakom. Ni u jednoj radnji nema 10-40 sa alfinim znakom a da je iskljucivo za dizel motore nego je prvenstveno za benzince a, moze i u duzel. Da li neko od vas ima iskustva sa tim uljem u dizel motoru i da li valja sipati ulje koje nije iskljucivo za dizele. Hvala 
- pop 156
- Garaža: ar 156 1.8ts ar 159 1.9JTS
selenia 20k for arfa romeo je ulje koje spominjes, a meni su ga doneli od preko ali ja vozim 1.8 ts benzinacLesa156 napisao:Drage kolege alfisti imam dilemu koje ulje da sipam u jtd motor. Dok sam vozio stila jtd sipao sam selenia wr 5-40, ali me majstor ubedjuje da sipam 10-40 sa alfinim znakom. Ni u jednoj radnji nema 10-40 sa alfinim znakom a da je iskljucivo za dizel motore nego je prvenstveno za benzince a, moze i u duzel. Da li neko od vas ima iskustva sa tim uljem u dizel motoru i da li valja sipati ulje koje nije iskljucivo za dizele. Hvala
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Verovatno misli na Selenia 20K Alfa Romeo. Evo šta piše na sajtu proizvođača:
Znači da je isključivo za benzinske motore, za JTD koliko ja znam ide SELENIA WR 5W-40.Synthetic based lubricant developed for new generation ALFA ROMEO petrol engines
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Relja
- Saradnik Uprave

- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Sipaj ono sto si ranije sipao ili nesto u toj klasi i prema specifikacijama...i promeni majstora.
Poslednja izmena od starac vujadin u Pet Mar 25, 2011 2:52 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Acqua-Olio-Benzina
- ilija156
- Garaža: alfa GT
SELENIA TURBO DIESEL
Motorno ulje za vozila sa dizel motorima sa turbo kompresorom ili za motore sa multi-ventilskim direktnim i indirektnim ubrizgavanjem. Ovaj sintetički proizvod je tako napravljen da spreči ulje od zgušnjavanja zbog nagomilavanja ugljika usled sagorevanja.
SAE viskozitet: 10W - 40
Indeks viskoznosti: 155
Tačka tečenja: -30
Specifikacija: ACEA B3, API CD/SF, FIAT 9.55535-D2, VW 505.00, CCMC PD2, MIL-L-2104D LEVEL

Motorno ulje za vozila sa dizel motorima sa turbo kompresorom ili za motore sa multi-ventilskim direktnim i indirektnim ubrizgavanjem. Ovaj sintetički proizvod je tako napravljen da spreči ulje od zgušnjavanja zbog nagomilavanja ugljika usled sagorevanja.
SAE viskozitet: 10W - 40
Indeks viskoznosti: 155
Tačka tečenja: -30
Specifikacija: ACEA B3, API CD/SF, FIAT 9.55535-D2, VW 505.00, CCMC PD2, MIL-L-2104D LEVEL

- Diego
- Drug Član

- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Re: Pomoc oko ulja!!!!
starac vujadin napisao:Sipaj ono sto si ranije sipao ili nesto u toj klasi i prema specifikacijama...i promeni majstora.
- Lesa156
- Garaža: Beograd
Hvala svima
uzeo sam ipak selenia wr 5-40, to sam sipao u stila jtd, nece ni alfi nista da smeta
- vrezinac
- Garaža: Alfa 147 jtd
jel zna neko koliko L ulja treba kad se menja i koji filter uzeti... motor 1,9 jtd ... ?
- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Ja sam u Mass-u uzeo Kneht filter ulja, za 1000 i neki dinar. Prvi put sam dao toliko para za filter. Nisam nista cuo o iskustvima drugih sa istim, ali drzim da vredi dati pare za dobar filter. Kad vec ulje biramo valja i filter birati. Cetiri litre ulja je dosta za zamenu. Mislim da po prospektu ide 4.2l ali uvek ostane desetak posto starog. Ako imas uslova, sacekaj bar sat vremena da se iscedi staro ulje. To sto ostane u njemu jako zaprlja novo ulje.
-
KaligulaKa
- Drug Član

Selenia Wide Range 5w40 je i više nego odlično za tvoj motor,i 159 je koriste,nećeš pogrešiti,kaži majstoru da promeni profesiju,dobro ti nije rekao da sipaš 15w40