Sihron 2 brzine - alfa romeo 33 - 1.7ie boxer

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Korisnikov avatar
sparcocg
Garaža: AR-33 1.7 8V Boxer
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 12:18 am

Sihron 2 brzine - alfa romeo 33 - 1.7ie boxer

Pon Okt 24, 2011 8:14 pm

dje ste drugari.. sta se radi,, veliki pozz za sve vas.. imam jednu molbu za pomoc... cuje mi se sihron 2 brzine, kad saltam 1-2 i 3-2 brzina.. ne struze puno al me nervira.. prekjuce sam zamjenio set kvacila sa valeovim original i mislio sam da ce sa tim nestati al i dalje se cuje... u pg nema nidje polovnih menjaca da ga skinem i kupim, a u prodavnici tek nista :)

ko ce mi od vas objasniti, dal u menjacu postoji vise sihrona, ima li svaka brzina svoj sihron i td.. i moze li neko da mi nabavi ispravan sihron i posalje u pg, platicu sve sto treba...

inace sto se tice stanja alfe, izgleda isto kao i prije godinu dana kad sam je sredio, ni ogrebotinica :) novitet je sto sam stavio global 65% tamne foline na stakla sva sem soferke prednje i izgleda piiiip dobro :)

okacicu sjutra par slika da vidite
Alfa Romeo Forever
http://www.youtube.com/watch?v=QxP1OFKo0A4" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
StefanMih
Garaža: 156 JTD, 33 Racer, Panda 750
Pridružio se: Uto Avg 10, 2010 8:50 pm

Re: Sihron 2 brzine - alfa romeo 33 - 1.7ie boxer

Sre Okt 26, 2011 8:11 am

Bogomi nemash ga shto mjenjat, to je klasika na 33 mjenjachima....inache imam ti ja mjenjach iz 33 1.7 s tim shto pojma nemam dal se chuje...I treba mi mjenjach od 1.3 145ce....Acika ti ima mjenjach od 145 1.6 koji pasuje tebi i bolji je no taj iz 33..
Boki_Dj
Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03
Pridružio se: Pet Jul 17, 2009 11:38 am

Re: Sihron 2 brzine - alfa romeo 33 - 1.7ie boxer

Čet Okt 27, 2011 8:19 am

Zamena sinhrona je muški posao, zahteva jako dobrog masjtora. Kupuju se, naravno, samo novi. Koliko god da ti polovan izgleda dobro, može da prsne posle jednog dana. Može i da ti se posreći, ali to je lutrija. Isto kao i naći dobar polovan menjač, mada ih danas ima više na izboru, bar kod nas.
Ja sam daavno menjao sinhrone II i III brzine. 70€ sam tada platio za oba, plus novo ulje.
Majstor, legendarni na našim prostorima, tada mi je sredio ceo menjač (očistio, dotegao, štelovao, menjao neke zvrčke u njemu...). Potrošio je jednu noć i dan. Od tada na dalje taj menjač radi ko bonbona, nije mi ni malo žao potrošenih para :)
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."

Povratak na “Boxer Odeljenje”