ulje 2.0 ts
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Ne mogu naći sve komentare u vezi ulja, a vidim da ih ima kontradiktornih. Primakao se servis zamjene motornog ulja pa me zanima koje. Mislim da će to svakako biti 10w 60 ali ne znam koji proizvođač, ko ima neka iskustva ili teorijska znanja neka kaže. U BMW sam volio sipati mobil 1 pa me zanima šta mislite i o tom ulju. Koje parametre treba da gledam i tako to. Inače juče zva radnju i selenija 10w 60 racing košta oko 10-11 evra da li je to OK cijena i kolika je cijena u okruženju. Hvala
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Imas na ovom forumu gomilu informacija oko ulja bas za te motore...samo malo istrazi i sve ces naci.
Acqua-Olio-Benzina
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Što kaže starac ima ovde dosta tema posvećenih ulju pa potraži, nego nisi napisao ni koji je tačno motor u pitanju. Da li je stari TS 8v sa lancem ili noviji 16v sa kaišem i varijatorom.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- icemilos
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Momci,u 2.0 8V trenutno mi je Shell mineralno 15-40 koje sam sipao nakon dvogodisnjeg stajanja motora u podrumu.
Plan mi je bio da sipam full synt. Shell Racing 10-60,ali mi je radnik iz prodavnice auto-djelova predlozio Agip full synt. 10-40 po duplo nizoj cijeni (koja mi nije presudna).
Sta mislite,sta da sipam?
Napomenucu da se auto vozi normalno (za jedan Alfa Romeo)...

Plan mi je bio da sipam full synt. Shell Racing 10-60,ali mi je radnik iz prodavnice auto-djelova predlozio Agip full synt. 10-40 po duplo nizoj cijeni (koja mi nije presudna).
Sta mislite,sta da sipam?
Napomenucu da se auto vozi normalno (za jedan Alfa Romeo)...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- icemilos
Ja sam zadovoljan sa selenia racing, varijator se ne čuje na paljenju a sa 20K se čuo 1-2 sec. A što se tiče ostalih stvari isto je, doduše ja ne peglam auto. E sad što se tiče uštede
SCHUMACHER mislim da ne trebaš na to gledati pogotovo po pitanju ulja. A još kad ti kaže majstor tek tada ga nemoj slušati jer oni vole usuti nešto zbog čega ćeš ti ponovo doći. Mislim da je za tvoj motor dobro ulje MOBIL SUPER 2000 X1 10W-40. Vjerovatno su i SHELL HELIX PLUS HX7 10W-40,Total Quartz 7000 10W40 dobra ulja.Ma gledaj cijenu i ona neka ti kaže da li je ulje dobro ili ne. Ne slušaj budale koji kažu da sipaš lošije ulje i češće ga mijenjaš.
SCHUMACHER mislim da ne trebaš na to gledati pogotovo po pitanju ulja. A još kad ti kaže majstor tek tada ga nemoj slušati jer oni vole usuti nešto zbog čega ćeš ti ponovo doći. Mislim da je za tvoj motor dobro ulje MOBIL SUPER 2000 X1 10W-40. Vjerovatno su i SHELL HELIX PLUS HX7 10W-40,Total Quartz 7000 10W40 dobra ulja.Ma gledaj cijenu i ona neka ti kaže da li je ulje dobro ili ne. Ne slušaj budale koji kažu da sipaš lošije ulje i češće ga mijenjaš.
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Hvala Milose,cijena mi je tu najmanje bitna
A u pravu si,ne treba uzimati u obzir njihove preporuke,ipak bi oni samo da prodaju robu
A u pravu si,ne treba uzimati u obzir njihove preporuke,ipak bi oni samo da prodaju robu
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Ne razumem kako 10w40 moze biti full sintetika. To mi nesto ne pije vodu.
Agip bi trebalo da je odlicno ulje. Jedno vreme sam se razmisljao da ga nabavim i sipam u svoj motor pa sam ipak sipao Seleniu Racing 10w60.
Da sam na tvom mestu pre bih sipao taj Shell.
Agip bi trebalo da je odlicno ulje. Jedno vreme sam se razmisljao da ga nabavim i sipam u svoj motor pa sam ipak sipao Seleniu Racing 10w60.
Da sam na tvom mestu pre bih sipao taj Shell.
FANTAZ'JA
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
E nemam pojma.
A mozda jeste full synt...
Da ja ne gatam puno,sipacu mu Shell Racing i cao.
A mozda jeste full synt...
Da ja ne gatam puno,sipacu mu Shell Racing i cao.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Prouci ga malo, moze se desiti da je i ono odlicno za tvoj motor. Ja licno mislim da ne mozes da napravis gresku koje god ulje da sipas u motor. Ima li tu Selenie Racing, mozes li nju da nabavis?
FANTAZ'JA
- nemanjan
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Kod mene je DELPHI 10/40 u 2.0TS 16V, presao oko 5000 od zamene bez problema, ne cuje se varijator sve u svemu, zadovoljan sam
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Danas sam bio kod Ivana na Bezaniji video Selenia tabelu sa fabrickom preporukom za TS i JTD motore, ne za sve, tj. nema za 8v. Za dizel je opste poznato da ima manje nedoumica. Sto se tice TS, evo da razjasnimo sta kaze fabrika i koliko ulja staje.

Dalje, Ivan kaze da je idealan nivo ulja jedna trecina ispod gornje tacke. Pomenuo sam mu varijator, a on se samo nasmejaao i rekao mi da to nema veze.
Sledeci put cu poneti aparat pa da slikam kako valja jer na sajtu Selenie pretraga po modelu ne radi...

Dalje, Ivan kaze da je idealan nivo ulja jedna trecina ispod gornje tacke. Pomenuo sam mu varijator, a on se samo nasmejaao i rekao mi da to nema veze.
Sledeci put cu poneti aparat pa da slikam kako valja jer na sajtu Selenie pretraga po modelu ne radi...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Jutros mi je bas billa 1/3 ispod gornje tacke i reko aj da sipam i tako ja sipam i zaboravim se (ne baš mnogo). Izvadim merač i vidim da je na max možda i malo više.
Oće li da škodi ovaj višak?
Oće li da škodi ovaj višak?
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- Dragon
- Saradnik Uprave

ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Ne, bas smo pricali i oko toga jer se i meni jednom desilo da sam preterao. Ne brigaj.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Sve pohvale za Ivana i ja tamo odrzavam svoju Alfu.

Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
u sustini ako se pretjera 0.2-0,3l nije strasno... ali vise od toga bi moglo da dovede da zapenusha ulje i "okupa radilicu" iako ima zastitni lim iznad kartera ali moze da prodje...
ja sam jednom pretjerao 2dcl pa sam pitao na HR forumu Seba cini mi se...
ja sam jednom pretjerao 2dcl pa sam pitao na HR forumu Seba cini mi se...
-
gilegi
- Drug Član

Kolega icemilos ima POSLEDNJE UPOZORENJE da smiri svoj temperament i civilizuje rečnik. Važi za sve teme na ovom forumu.
- Dragon
- Saradnik Uprave

ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Nadjoh ovaj post na jednom sajtu, Covek vozi 1.6 120 ks.
I meni je trosila do 0,5l na 1000km dok sam koristio seleniu ali od kada sam preso na BARDAHL XTC c60 nemam vise tih problema a i motor radi tiho i ne cuje se varijator prilikom startovanja. Preso sam do sad 8000km sa tim uljem i nije potrosila ni gram.
Kakvo je to ulje? Znam neke koji preporucuju ovaj brend za motore.
I meni je trosila do 0,5l na 1000km dok sam koristio seleniu ali od kada sam preso na BARDAHL XTC c60 nemam vise tih problema a i motor radi tiho i ne cuje se varijator prilikom startovanja. Preso sam do sad 8000km sa tim uljem i nije potrosila ni gram.
Kakvo je to ulje? Znam neke koji preporucuju ovaj brend za motore.
- sErGiO
A koja je gradacija ovog ulja? Ako je kao HPX 20W-50 onda je to gusto ulje koje nije dobro za visoke obrtaje, a naročito nije dobro kad se vozi auto zimi na minus 15 
- Dragon
- Saradnik Uprave

ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Pa ne znam, ima 10W40, 10W50, a na pakovanju 10W60 je nacrtan motor...
http://www.moto-berza.com/moto-vesti/do ... 60-10w60-/
http://www.moto-berza.com/moto-vesti/do ... 60-10w60-/
- sErGiO
Koliko vidim na sajtu proizvođača ulje za automobile u gradaciji 10W-60 ne prave, imaju 10W-40:
http://www.bardahl.rs/auto/auto-ulja/xt ... .pr71.html
Nemam pojma da li bi nešto škodilo da se to ulje za motor stavi u auto
http://www.bardahl.rs/auto/auto-ulja/xt ... .pr71.html
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Koji je interval zamene za Q8 F1 (10w50)?
Uskoro mi se bliži zamena i najverovatnije će ići Q8. Dosta sam čitao i ovde i po netu utiske ljudi sa njim i u velikom broju su pozitivni. Nekolicina ima neutralne utiske, negativnih nisam našao za razliku od Selenie racing koje se bar kod mene pokazalo kao odlično na potrošnji i radu motora. Ipak kažu ljudi da se Q8 ne kopira što opet niko ne može biti kod nas 100% siguran dok za Seleniu svi znamo da sigurno nije originale kao i većina ostalih.
Nije mi cena na prvom mestu nego kvalitet, ali zašto platiti nešto skuplje ako je istog kvaliteta?
Uskoro mi se bliži zamena i najverovatnije će ići Q8. Dosta sam čitao i ovde i po netu utiske ljudi sa njim i u velikom broju su pozitivni. Nekolicina ima neutralne utiske, negativnih nisam našao za razliku od Selenie racing koje se bar kod mene pokazalo kao odlično na potrošnji i radu motora. Ipak kažu ljudi da se Q8 ne kopira što opet niko ne može biti kod nas 100% siguran dok za Seleniu svi znamo da sigurno nije originale kao i većina ostalih.
Nije mi cena na prvom mestu nego kvalitet, ali zašto platiti nešto skuplje ako je istog kvaliteta?
potpis
- alexa
Drugar je sipao neki Agip namenjen za motore,presao 8.000km kaze da je super...sErGiO napisao:Koliko vidim na sajtu proizvođača ulje za automobile u gradaciji 10W-60 ne prave, imaju 10W-40:
http://www.bardahl.rs/auto/auto-ulja/xt ... .pr71.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
ulje za motocikl ne može da šteti automobilskom motoru, obrnuto je problem jer moto ulja moraju da imaju aditive za mokro kvačilo pa kad se naspe automobilsko ulje može da dođe do proklizavanja.
druga stvar agregati u motociklima se već 20 godina vrte na obrtajima koji su mnogim automobilskim agregatima debelo nedostižni, daleko su veća opterećenja a i sama exploatacija je daleko ozbiljnija tako da ako naspeš neko kvalitetno moto ulje u automobilski agregat ne možeš da pogrešiš.
što se tiče lično bardhala pojedini ljudi se kunu u to ulje u na primer hondama koje su prešle po 100000km a koriste se tako što par puta mesečno izbace svu vodu od pucanja, paljenja gume i sl.
druga stvar agregati u motociklima se već 20 godina vrte na obrtajima koji su mnogim automobilskim agregatima debelo nedostižni, daleko su veća opterećenja a i sama exploatacija je daleko ozbiljnija tako da ako naspeš neko kvalitetno moto ulje u automobilski agregat ne možeš da pogrešiš.
što se tiče lično bardhala pojedini ljudi se kunu u to ulje u na primer hondama koje su prešle po 100000km a koriste se tako što par puta mesečno izbace svu vodu od pucanja, paljenja gume i sl.
- alexa
Slazem se za obrtaj,tom logikom sam i ja razmisljao..Ipak se motori dosta vise vrte..
Sto se tice cene,mislim da nije nesto skupo to Agip koje je sipao,a kaze da posle tih 8.0000 km nije promenilo ni boju,ni viskozitet,niti ga je nesto trosio..
Re: ulje 2.0 ts
Slazem se za obrtaj,tom logikom sam i ja razmisljao..Ipak se motori dosta vise vrte..
Sto se tice cene,mislim da nije nesto skupo to Agip koje je sipao,a kaze da posle tih 8.0000 km nije promenilo ni boju,ni viskozitet,niti ga je nesto trosio..