Vrlo često mi se dešava da mi je potreban utikač za upaljač koji zahteva dat kontakt (imam glupi smartphone kome baterija traje ~2.5h ako ga ne diram). Naravno, tada moram da gasim klimu, svetla i ostalo što inače ne diram prilikom normalnog korišćenja, što zna da iritira, ali to mi nije glavna briga.
Da li je problem ako kontakt bude predugo uključen?
Žuta lampica (mislim da je za protokome), non-stop svetli tada. I crvena za pojas
Nešto mi se ne prepovezuje upaljač da ne ide preko ključa
AR 159: Dugo uključen kontakt
- nescha
- Garaža: Alfa Romeo 159 JTDm 16V SW 110kW 2007. crna metalik
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Da li si probao u polozaju pre kontakta , kada je otkljucan volan, kod mene tada ima struje u upaljacu i u dzeku za struju koji je nazad??
- nescha
Kod Alfe 159 nema klasičnog ključa sa mačem, već samo "debela kartica" (kućište sa čipom) koje se ubacuje u slot bez mogućnosti okretanja ili više dubinskih položaja.alfamen napisao:Da li si probao u polozaju pre kontakta , kada je otkljucan volan, kod mene tada ima struje u upaljacu i u dzeku za struju koji je nazad??
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Mislim da je mnogo jednostavnije rešenje da iz kutije sa osiguračima izvučeš još jednu utičnicu, od prevezivanja postojeće... Svaki bolji električar ti može to lepo upakovati samo treba dobro razmisliti gde je staviti, po meni ok je varijanta da je ubaciš u kasetu ili tako nešto...
Living for the open roads.
- nescha
(jednu imam i u gepeku). Takođe, ko ima hladnjak za piće ispod naslona za ruke napred, ima i predpripremu za dodatni upaljač (plastični slot treba da se otvori a isod ima metalna okrugla rupa taman za upaljač).
Međutim, to nije pitanje ovde. Pitanje je: Da li autu smeta dugo uključen kontakt (da ne crkne bobina
)?
Re: AR 159: Dugo uključen kontakt
To bi bila treća utičnica za upaljač u kolimaMarko NS napisao:Mislim da je mnogo jednostavnije rešenje da iz kutije sa osiguračima izvučeš još jednu utičnicu, od prevezivanja postojeće... Svaki bolji električar ti može to lepo upakovati samo treba dobro razmisliti gde je staviti, po meni ok je varijanta da je ubaciš u kasetu ili tako nešto...

Međutim, to nije pitanje ovde. Pitanje je: Da li autu smeta dugo uključen kontakt (da ne crkne bobina

- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Mnogo bolja varijanta je da kupiš novi Smartphone, recimo...

Turismo Internacionale
- nescha
A da, i da nije iPhone...
Re: AR 159: Dugo uključen kontakt
Potpuno si u pravu... Još da nađem takav, koji ima veliki ekran (>=4.3"), tanak i lagan, a baterija da mu izdrži sve napore ekrana, WiFi, 3G i auto sync procesa...byMaX napisao:Mnogo bolja varijanta je da kupiš novi Smartphone, recimo...
Btw. ja sam IT geek.

A da, i da nije iPhone...
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
LOL, ja sam 11 godina IT novinar i urednik u svim domaćim časopisima (Bar po 2-3 godine). IT geek ne opisuje, ni izbliza, šta sam
. Ali već dva meseca radim u Samsungu.
Ja nosim iPhone 4... privatno. Službeno Samsung Galaxy S Plus. Igrao sam se dosta i sa SGS2. Mislim da taj odgovara onome što želiš!

Ja nosim iPhone 4... privatno. Službeno Samsung Galaxy S Plus. Igrao sam se dosta i sa SGS2. Mislim da taj odgovara onome što želiš!
Turismo Internacionale
- Mario
- Garaža: -- Alfa Romeo 156 1.9 JTD
-- Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
-- Audi A4 B8 2.0 TDI
-> Audi A6 C7 2.0 TDI - Lokacija: Earth
byMaX napisao:IT geek ne opisuje, ni izbliza, šta sam.

Ja imam Samsung Galaxy S2 i sve preporuke. Takodje nisam fan "Jabuke".byMaX napisao:Igrao sam se dosta i sa SGS2. Mislim da taj odgovara onome što želiš!
- nescha
Huh, neću još da menjam ovaj moj HTC Desire HD. Taman sam mu naučio sve bubice, zvrčke sa tastaturom, ponašanje BT, WiFi i 3G... Nisam još spreman na nove promene. Još se oporavljam od prošlogodišnjeg šoka prelaska na Touch screen 

- nescha
- stefanves
- Garaža: 156 rest. 2.5 V6
Ja sam isto geek, i fan 'jabuke'.
Cisto da kazem.
Al' nosim Nokiu 6303 classic. Metalno kuciste koje gotovo da ne moze da se unisti, baterija traje 5-6 dana uz normalno koriscenje (cca. 1h razgovora dnevno).
Uzmi i ti tako nesto, i nemas potrebu da budzis Alfu.

Al' nosim Nokiu 6303 classic. Metalno kuciste koje gotovo da ne moze da se unisti, baterija traje 5-6 dana uz normalno koriscenje (cca. 1h razgovora dnevno).
Uzmi i ti tako nesto, i nemas potrebu da budzis Alfu.
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”