Auto poludeo MOTOR SYSTEM...

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
ivdzabg
Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pridružio se: Sub Nov 21, 2009 11:05 am

Auto poludeo MOTOR SYSTEM...

Sub Okt 08, 2011 2:16 pm

Pre neki dan na semaforu mi se ugasio auto (naravno uz gresku na bordu) pokusao da ga upalim, nece pa nece. Posle 10 min. nekako ga upalim ali sam morao da drzim gas sve vreme, nece da vuce na niskim obrtajima, nece u trecoj da vuce, na leru se gasi, svremena na vreme papucia gasa u opste ne reaguje... Ma uzas. Nekako dodjem do svoje ulice i tu auto poblesavi, kao da nista nije ni bilo. Naravno greska i dalje stoji.
Sutradan odem kolima na posao i u povratku sa posla sam isao pravo kod mehanicara i opet ista prica.
Nekako se dovucem, objasnim sta se desava majstor me gleda bledo. Uzimamo dijagnostiku i imamo sta da vidimo.
Greska na kod kljucu
Greska na lepezi gasa
Greska na ler gasu
Greska sonde
Greska protokometra
....

Kaze mi majstor kroz salu hocemo sve da menjamo, kada nisam umro :grin: Kaze mi uzmi finu smirglu i kontakt sprej (ne wurth nego bas kontakt sprej) i ismirglaj sve kontakte, buksne, kleme, osigurace i sve to isprskaj sprejom, i sve to uz obrazlozenje da je alfa popustila na kvalitetu elektrike (posto je imao puno posla nije mogao da se zeza sa tim). Hoce to i da radi kada na placevima pre prodaje operu motornu jedinicu, ili kada je povecana vlaznost vazduha.
Ispred garaze posle jedno sat i po zajebancije, obrisemo greske, upalim auto i totalno drugi auto. Ide ko blesav :grin:

Hteo sam ovo da podelim sa vama, cisto ako neko bude imao slican problem.
:arflag
Lepota je u ocima posmatraca.
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Re: Auto poludeo MOTOR SYSTEM...

Sub Okt 08, 2011 3:04 pm

:thumbsup:
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Sub Okt 08, 2011 5:06 pm

:good: :drink
potpis
Korisnikov avatar
rekesidim
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 8:09 am

Sub Okt 08, 2011 6:58 pm

i ja sam hteo sve to da odradim,ali nisam imao vremena,koji si sprej koristio,i sta si sve konkretno cistio....

Povratak na “Area Servizio”