muke sa alfom
od kad sam kupio alfu muka za mukom me stize sta je u pitanju alfa los majstor ili zla sreca?
- nalfa
- Garaža: AR 159 JTDm 16V
Bez detaljnijeg opisa tesko mozemo da kazemo sta je od toga.
Verovatno nista od navedenog, vec los izbor.
Dakle, koja alfa, koje godiste, koji motor, koliko presla, sta je problem, itd.
Verovatno nista od navedenog, vec los izbor.
Dakle, koja alfa, koje godiste, koji motor, koliko presla, sta je problem, itd.
more problema !alfa 166 2001 god 2.0 prvo karike uljne otisle zbog loseg ulja kanali se zacepili to odradjeno sve u fulu karike kvalitet glava svi ventili promenjeni i bio sam miran dva meseca onda mi auto poceo nemirno da radi kao svecice da promenim i sto sam i uradio pa nije bilo ok opet kao glava dva ventila otisla ja to sve opet sredim a auto opet brljavi na leru i konacno juce mi majstor kaze da je mozda dizna prljava od benzina i zakaze mi za ponedeljak a danas poslepodne kad sam je uterao na vece obrtaje izbacila mi je merac za ulje i to sam kad je teram 5500 obrtaja kad idem laganica 80 km na cas nista!sta reci na sve to!?
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
tesko da je presla 180 000, ako i jeste ulje joj nije redovno menjano... pre bi bilo jedno 400 iljada pa skidana kilometraza
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
da mene zez tako ja bih prvo premerio kompresiju to sto si stavio karike u kvalitetu ne znaci bas nista koje su marke ko garantuje da su original nije nista cudno da su ti crkle karike ponovo zato sto su "original" kako su ti crkla 2 ventila ponovo da li su izgorela, pokrivila se , glave u vodjicama koji su ventili stavljeni kakvi su hidro podizaci kakav ti je pritisak ulja , proveri dizne ali sumnjam da su one izbijanje meraca za ulje ne valja znaci da motor duva kad ste radili motor da li ste pregledali klipove kakvi su pogotovu lezista za karike koliki je zazor u kakvom su stanju hilzne-cilindri......
ja sam bio stavio u moju dizelku federal mogul karike koje su crkle posle 30 dana od ugradnje kvalitet nema sta posle sam stavio SM karike nemacke neke jako dobre i zgazio 80000 km posle generalne a da mi motor nije duvao
na osnovu ovoga sto si naveo sve mi mirise na slabu kompresiju tj da duva ko besan to sto radi slogirano moze da bude zbog vise stvari a jedna od njuh je i neravnomerna kompresij
deder malo preciznije kad sta kako si radio i ko ima li taj majstor znanja iskustva ili je onako neko sa strane...
Re: muke sa alfom
alfa nije kriva zato sto je vlasnici ne odrzavaju i naprave krsem to ne govori o autu nista vec sve o vlasniku ja takvima ne bi dao ni trotinet a kamoli kolazumbul_bosko napisao:more problema !alfa 166 2001 god 2.0 prvo karike uljne otisle zbog loseg ulja kanali se zacepili to odradjeno sve u fulu karike kvalitet glava svi ventili promenjeni i bio sam miran dva meseca onda mi auto poceo nemirno da radi kao svecice da promenim i sto sam i uradio pa nije bilo ok opet kao glava dva ventila otisla ja to sve opet sredim a auto opet brljavi na leru i konacno juce mi majstor kaze da je mozda dizna prljava od benzina i zakaze mi za ponedeljak a danas poslepodne kad sam je uterao na vece obrtaje izbacila mi je merac za ulje i to sam kad je teram 5500 obrtaja kad idem laganica 80 km na cas nista!sta reci na sve to!?
da mene zez tako ja bih prvo premerio kompresiju to sto si stavio karike u kvalitetu ne znaci bas nista koje su marke ko garantuje da su original nije nista cudno da su ti crkle karike ponovo zato sto su "original" kako su ti crkla 2 ventila ponovo da li su izgorela, pokrivila se , glave u vodjicama koji su ventili stavljeni kakvi su hidro podizaci kakav ti je pritisak ulja , proveri dizne ali sumnjam da su one izbijanje meraca za ulje ne valja znaci da motor duva kad ste radili motor da li ste pregledali klipove kakvi su pogotovu lezista za karike koliki je zazor u kakvom su stanju hilzne-cilindri......
ja sam bio stavio u moju dizelku federal mogul karike koje su crkle posle 30 dana od ugradnje kvalitet nema sta posle sam stavio SM karike nemacke neke jako dobre i zgazio 80000 km posle generalne a da mi motor nije duvao
na osnovu ovoga sto si naveo sve mi mirise na slabu kompresiju tj da duva ko besan to sto radi slogirano moze da bude zbog vise stvari a jedna od njuh je i neravnomerna kompresij
deder malo preciznije kad sta kako si radio i ko ima li taj majstor znanja iskustva ili je onako neko sa strane...
-
gilegi
- Drug Član

Boško, motor u tvojoj Alfi je zreo za dobrog majstora koji radi isključivo Alfe. Radilica i stvari oko nje su dokazan problem na 2.0 TS motorima, pa čak i kad sve ostalo izmenjaš a ne pogledaš radilicu opet imaš problem. Definitivno je u pitanju posao za ljude sa velikim iskustvom sa TS motorima.
i ja mislim da treba majstor koji poznaje alfe !kompresija u sva cetiri cilindra je 12 to sam premerio !izbila mi je ulje na merac zato sto je majstor pametni ustinuo crevo od ibera pa je pravila pritisak u motoru to sam dans resio !ostaje mi samo da vidim zasto brljavi na leru a ja mislim da je zbog dizne !karike su otisle jer je italijan zaboravio da menja ulje kad treba ja sipam po katalogu seleniju rejsing i menjam na 15000!radilica pregledana cilindri kao novi klipovi isto samo se karike zacepile zbog u
lja loseg
lja loseg
auto stvarno nije presao preko 200 hiljada sve ostalo na njemu je zategnuto mislim da je majstor samo nestrucan a daleko mi je ns nemam vremena da idem za ns zbog posla a za karike 100% je krivo ulje
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Ja bih ti predlozio da Racing menjas na 9000km, plafon 10000km. Mislim da je interval zamene 15000km veliki
.
Nije to motor da svako cacka oko njega, i uci se. To treba da se rasturi lepo, ispregleda sve, uradi po PSu i onda ces biti miran
.

gile napisao:Boško, motor u tvojoj Alfi je zreo za dobrog majstora koji radi isključivo Alfe. Radilica i stvari oko nje su dokazan problem na 2.0 TS motorima, pa čak i kad sve ostalo izmenjaš a ne pogledaš radilicu opet imaš problem. Definitivno je u pitanju posao za ljude sa velikim iskustvom sa TS motorima.
Nije to motor da svako cacka oko njega, i uci se. To treba da se rasturi lepo, ispregleda sve, uradi po PSu i onda ces biti miran
FANTAZ'JA
moguce da je velik interval al kad sam ga minjao ulje nije bilo sprzeno!a trebalo je biti da je ispregledan
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
jedni mi poslali pogresne sad se nejavljaju na tel
a sutra mi stizu kao valjda pravi iz sapca!
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
bas te krenulo naglavacke,kakve su hilzne,jel ste ih povadili ili samo izvukli klipove
pazi da se ispod hilzne ne podvuce djubre pa nece da legne ravno,ako si ih povadio prvo ubaci klipove pa sve zajedno spustaj ako treba zameni i gumice ispod hilzni
ocisti svo djubre u dnu bloka da ne bi nesto utrcalo gde ne treba
pazi da se ispod hilzne ne podvuce djubre pa nece da legne ravno,ako si ih povadio prvo ubaci klipove pa sve zajedno spustaj ako treba zameni i gumice ispod hilzni
ocisti svo djubre u dnu bloka da ne bi nesto utrcalo gde ne treba
ko na nas krene iz mesta je naje&o
ma ova nedelja sto pre da prodje nije mi dobro aj piiiip ne radim ja taj motor valjda majstor zna sta treba
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
i mnogim ozbiljnim majstorima se to desavalo,obrati paznu i napomeni da ne zaboravi
glava ne legne ravno i naduvava creva,na prvom paljenju trokira i kulja beo dim sa mirisom antifriza
imao taj problem,jer su majstori pazili do jednog trenutka kad je hilzna samo malko mrdula i nakrenula se neprimetno a dok je blok u autu to se ne vidi
glava ne legne ravno i naduvava creva,na prvom paljenju trokira i kulja beo dim sa mirisom antifriza
imao taj problem,jer su majstori pazili do jednog trenutka kad je hilzna samo malko mrdula i nakrenula se neprimetno a dok je blok u autu to se ne vidi
ako se to desi sta ce biti motoru?zamisli danas mi stigli klipovi iz sapca i opet neispravni odustao sam u ponedeljak narucujem iz fabrike nove pa kad dodju i sta kosta nek kosta
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
problem je sto su vecina delova kod italijana slicni a razliciti,recimo za 1.6 motor svi su nosili uljnu kariku 3.5mm a kod mene 4mm i ne postoje u Srbiji
tako i kod tebe sve je to TS motor ali nisu isti,jel moze neka dorada da se izjednace i dobije istra tezina,visina...
u cemu se razlikuju,daj neke slike da razmotrimo,mozda je jednostavna dorada
tako i kod tebe sve je to TS motor ali nisu isti,jel moze neka dorada da se izjednace i dobije istra tezina,visina...
u cemu se razlikuju,daj neke slike da razmotrimo,mozda je jednostavna dorada
ma izderani klipovi skroz nema nista od njih ma necu da doradjujem nove cu da sacekam i kraj sta da radim tko je najbolje al ne ceka mi se
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
vidi u rikambiju ili u stil autu,kit komerc,tiki ventu
prelistaj oglase delovi za generalne... ili stranac motor da nadjes
prelistaj oglase delovi za generalne... ili stranac motor da nadjes
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
Re: muke sa alfom
da li si probao u novom sadu za klipove cubi ili cugi promet kazu da imaju sve za generalne klipove hilzne karike.... sm proizvodjac koliko ja znam to su svabe moj bosista ih hvali i ubacuje kaze da suse dobro pokazale i ja sam ih stavio u moju bivsu dizelku i nisam zazaliozumbul_bosko napisao:ma izderani klipovi skroz nema nista od njih ma necu da doradjujem nove cu da sacekam i kraj sta da radim tko je najbolje al ne ceka mi se
tel 021/443354
ma sve sam pregledao celu srbiju jedino je ostalo da uvoznici naruce u fabrici i tako cu i uraditi u ponedeljak dosta mi je polovnih losih klipova
odradjen novi klipovi i karike nova glava auto je lepo radio i isao 2000km onda opet sranje poceo lose da radi na benzinu i poceo ulje da trosi vise ne znam sta da radim?
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Koji bedak. Ne znam, ja nemam nikakvog iskustva sa Alfinim benzincima ali iz svega napisanog ako čovek logički pogleda tebi nešto raz..bava sve što napraviš tj. neki kvar ili fabrička greška uzrokuje stalno isti problem. Ili je to ili si nešto propustio (tj. ne ti nego majstor koji je radio motor što otežava celu problematiku oko dijagnoze).
Jako me interesuje šta će na kraju biti (zbog muka u koje si upao predpostavljam da si preorao sve forume i da sličnih iskustava nisi našao). Pozdrav.
Jako me interesuje šta će na kraju biti (zbog muka u koje si upao predpostavljam da si preorao sve forume i da sličnih iskustava nisi našao). Pozdrav.