problem sa paljenjem...

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
Dedic
Garaža: Alfa Romeo 147 JTDm Restyle, 2006
Pridružio se: Sub Sep 03, 2011 9:22 pm

problem sa paljenjem...

Pon Okt 03, 2011 8:28 pm

...pozdrav ljudi...ovo je moja prva tema, a obzirom da su ovde sve sami zaljubljenici u Alfu, znam da cu imati pomoc iz prve ruke...imam alfu 147 restyle 1.9JTDm 2006 god. i nisam imao nekih problema do pre neki dan...nisam vozio auto par dana, tacnije 3, bio regularno parkiran ispred zgrade...nista neuobicajeno...medjutim kada sam seo da se provozam...nece da upali...ni verglanje...nista...na board-u ne prikazuje nista, alarm radi, medjitim kada okrenem kljuc cela instrument tabla pocne samo da blinka...pretpostavljam da ima neke veze sa akumulatorom, mada on je relativno nov...proverio sam kleme, sve je pricvrsceno, posle toga sam premostio na caletov auto i upalio iz prve...moje pitanje glasi, da li neko ima ideju sta bi to moglo da mi izvlaci toliko struje?...da li je alarm problem, jer je bio ukljucen sve vreme ta 3 dana...da nije mozda do cd playera, cisto pitam laicki posto znam da postoji fora sa vezivanjem na paljenje...ili je ipak akumulator oslabio? Ako neko ima ideje ili misljenje neka javi, rado cu saslusati, da bih resio ovaj problem... Hvala unapred! :wave:
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Re: problem sa paljenjem...

Pon Okt 03, 2011 8:35 pm

Bila je neka slična tema već, i ispostavilo se da je akumulator. Odobrio sam ti ipak poruku, kad si se već ovako lepo raspisao :grin: Dobrodošao :wave:
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Uto Okt 04, 2011 8:54 am

Dobrodosao...i kad resis problem, stavi Alfu u Virus. Bas je lepa.

Ako je akumulator relativno nov, verovatno ti nesto izvlaci struju. Odes kod elektricara da proveri.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
neno-164st
Garaža: alfa romeo 145 1.6 boxer
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 7:22 pm

Uto Okt 04, 2011 9:33 am

Oce i alarm ako se auto nepali tri i vise dana da izvuce struju,narocito ako ni akumulator nije bas nov.Desavalo se i meni posle tri dana nevozenja ca nemoze da vergla,kad je alarm ukljucen.
Inace dobrodosao i sto pre neke slike alfe da ''okacis''
:arflag
Korisnikov avatar
Duke Nukem
Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:49 am

Sre Okt 05, 2011 11:27 am

Kako alarm moze da iscrpi akumulator? Pa led dioda trosi minimum minimuma...
Slika
Korisnikov avatar
Dedic

Sre Okt 05, 2011 5:59 pm

...drustvo, hvala na odgovorima...jos uvek ne znam sta je u pitanju...u svakom slucaju automobil radi kao sat, nema problema, sem ove sitnice :P ...koja i nije sitnica ako me ove zime to bude smaralo...moracu da skoknem do drugara koji se bavi auto elektrikom da vidim sta je u pitanju...ako neko jos ima ideju sta vuce struju, a ja i dalje mislim da nije akumulator, molim vas da mi odgovori... ZIVELI! :drink
P.S....postavicu uskoro slike...nema problema!!!
Korisnikov avatar
Dedic

Čet Okt 20, 2011 7:39 pm

...problem solved... :grin: ostao sam dužan za rešenje problema...otisao do druga da raskacim cd charger koji sam mislio da mi srce struju iz akumulatora, i ostavio kola 2 dana bez paljenja, kad ono akumulator ponovo prazan... skinuo sam akumulator sa caletovih kola stavio na svoja i ostavio 2 dana bez voznje, sve radi... Zakljucak: Kupljen NOV akumulator inace veće snage nego koji mi je bio u kolima...stavio sam 65ah, zakacio charger, ostavio kola, sve radi sada kao sat, nema nikakvih problema...IPAK JE AKUMULATOR BIO NEISPRAVAN...STO JE ZA MENE BILO NEVEROVATNO JER JE BIO SKORO NOV!!! U svakom slucaju hvala svima na savetima...moja alfa i dalje leti putevima kao zmaj...bez problema :wave:
Korisnikov avatar
dieselman
Garaža: 147 jtdm 16v
Pridružio se: Pet Avg 19, 2011 8:06 pm

Pet Okt 21, 2011 7:06 am

..koje je marke bio akumulator?
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Pet Okt 21, 2011 5:28 pm

Pohvala za Dedica što je opisao i problem i rešenje...
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
Dedic

Sub Okt 22, 2011 1:02 pm

dieselman napisao:..koje je marke bio akumulator?
...akumulator Black Horse 55Ah...ovaj novi koji sam stavio je iste marke samo 65ah... :drift
dusan147 napisao:Pohvala za Dedica što je opisao i problem i rešenje...
...ja kapiram da forum tome i sluzi, da svako ko ima problem, moze da ga resi uz pomoc ljudi koji su bili u slicnim situacijama... :coolguy:
Korisnikov avatar
Centiped
Garaža: 147 1.9 jtd 8v
Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 9:50 am

Sub Mar 10, 2012 5:40 pm

Danas mi se dešava nešto slično gore opisanom problemu. Pri pokušaju startovanja automobila displej je počeo da blinka sve moguće greške da bi ih posle 15ak sekundi pogasio a za to vreme čuo se neki štekćući zvuk. Ono što mi je interesantno je da se radio, po vađenju ključa, sam upalio. Ugasio se tek kada sam skinuo akumulator. Akumulator je sad na punjenju pa ću kada se napuni pokušati da upalim auto.
Korisnikov avatar
Dedic

Uto Mar 13, 2012 7:52 pm

...pozdrav druže...što se tiče tvog problema...ne bih da budem isključiv po pitanju akumulatora, ali je verovatno on problem...preporučio bih ti da ga staviš na punjač 24-48 sati i probaš ponovo sa njim, ali ako ti to ne pomogne definitivno moraš da kupiš nov akumulator...meni je to rešilo probleme, a do tada sam se smarao po majstorima i isprobavao što šta...simptome si već pročitao...ne bih da se vraćam na to... :D
...Toliko od mene...veliki pozdrav! :wave: :quadrifoglio
Korisnikov avatar
Centiped
Garaža: 147 1.9 jtd 8v
Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 9:50 am

Sre Mar 14, 2012 7:18 pm

Hvala ! :wave:
Da, bio je akumulator u pitanju, FIAMM titanium, iz simptoma sam pretpostavio da je on ali je dan ranije palio "na pola ključa". Naručio sam Exide EA770 i zamenio ga danas (uzgred, kako vi trpate ovaj akumulator unutra, em je knap, em mi je falilo 1 cm da zavrnem maticu kaiša koji osigurava akumulator) alfa je upalila , malte ne dok sam prinosio ključ :grin: ali su se sad pojavile ASR i ABS greške. Pošto sam prste ogulio nameštajući akumulator nisam imao živaca da se bakćem dalje. Moja neka logika je da je izgoreo osigurač, pošto imaju zajednički, pa ću to sutra pogledati. Što se "zombi" radija tiče on ostaje misterija za mene, mada mi brat automehaničar (na žalost 1400 km daleko) kaže da imam "živu" žicu tj. loša mi je negativna klema, što i nije neki problem za zameniti. U svakom slučaju zahvaljujem na podeljenom iskustvu.
:arflag

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”