Elem, promenio sam desni retrovizor. Kupio sam polovan sa neke starije 156 (maska ovog polovnog retrovizora nije u boji karoserije vec je od obicne crne plastike a ogledalo je plavocasto). Od svog originalnog retrovizora zadrzao sam samo oklop a od ovog polovnog citav mehanizam, sa ogledalom i senzorom temperature. Od te intervencije, svaki put kad upalim masinu, pa posle desetak sekundi - indikator grejaca na kontrolnoj tabli (narandzasta spirala) blinkuje. Ovo blinkovanje traje dok u drugoj brzini ne podigne obrtaje na oko 2200 i onda prestaje. I ovo blinkovanje se dalje, u toku voznje, nikada ne pojavljuje. Verovatno moram ponovo da rasklopim retrovizor i stavim senzor temperature sa svog originalnog retrovizora da bih resio problem.
Moje pitanje je: da li je ova pojava stetna za moju Alfu? Da li ovako mogu da vozim neko vreme ili je vazno da sto pre stavim originalni senzor? I, sta uopste znaci ta poruka?
JTD 8v, blinkuje indikator za grejace
- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
- Trapavko
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2003.
- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Re: JTD 8v, blinkuje indikator za grejace
Sta to prakticno znaci za motor, i koliko moze da kosta ova igranka?
I, kako to da se ovaj kvar poklapa sa promenom retrovizora? Koincidencija?
I, kako to da se ovaj kvar poklapa sa promenom retrovizora? Koincidencija?
- Danpil
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Mislim da to uopste nema veze sa menjanjem retrovizora...Kao sto je Trapavko rekao, otisli ti grejaci. Na primer meni se neki put desi da mi blinka indikator grejaca, ali to samo leti i to uglavnom kad auto stoji dosta na Suncu. Proveravao sam nekoliko puta sva cetri grejaca i rade, pregledao i ocistio kontakte, obriso gresku i mislio sam to je to, kad jedno dva puta mi se to opet pojavilo. To se pojavi kada das kontakt, sacekas 10-15 sekundi da prestane da blinka i vozis bez razmisljanja. A ako ti i dalje svetli onda su sigurno otisli grejaci. Oni nisu preterano skupi od 700-1300 dinara zavisi gde i zavisi koja marka.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Kada ode senzor spoljne temerature, onda blinka dioda klime na tockicu. Ovo ti se slucajno desilo da ti je riknuo grejac u isto vreme, pa si povezao sa retrovizorom.
Nista strasno, ja sam ranije na Stilu uyimao Febi grejace, kazu da su OK, a nisu preterano skupi.
Nista strasno, ja sam ranije na Stilu uyimao Febi grejace, kazu da su OK, a nisu preterano skupi.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.