Kao za inat ističe mi vozačka 22.01. i prinuđen sam da obijam prag MUP-a zbog ovog parčeta plastike! I znate šta? Svaki put kada odem dobijem odgovor "ne znamo mi još ništa, javite se vi u sledeći utorak, četvrtak, petak,...."!!! Pa sad vi meni kažite kako čovek da sačuva živce
A za četiri dana ću strepeti od vožnje jer nikad ne zna čovek na koga će da naleti! Malo mi falilo da žurka obuhvati i probleme sa saobraćajnom i tablicama, registracija mi ističe 26.12. i pre par meseci sam imao fiks ideju da sačekam par dana i među prvima stavim nove tablice, ali kada sam video one bilborde i kada sam shvatio da će doći i februar dok se sistem ne uhoda, odnosno da ljudi uz tablice dobiju saobraćajne i nalepnice kako je predviđeno, nije mi palo na pamet da žurim i sada sam srećan što ću na red doći među poslednjima, 26.12.2011!
U međuvremenu mi ostaje da i dalje izlazim sa posla i proveravam kada će "sistem" da proradi oko izdavanja novih vozačkih
Da ne zaboravim, službenik nema pojma ni koliko će se plaćati, da li će trebati nove fotografije (logično da ne treba ako posedujemo nove lične karte i pasoše), a šokirala me je ideja da će možda trebati i lekarski pregled zbog nove vozačke!!? Majko mila
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g., ex AR 155 2.0 16v Super '98, ex AR 155 1.7ts '94, ex AR 164 2.0ts '89, ex AR 164 2.0ts '91, ex AR 164 2.5td Super '96, ex AR 164 2.0tb Super '96, ex AR 164 2.0ts Super '98.
@dexxxter
Tako je, i nemoj te se igrati sa ubacivanjem kojekakvih motora sa stranaca inace bice
kada vam oduzmu auto.
Sto se tice lekarskog uverenja za vozacku od toga nema nista, jednostavno ako je istekla produzujes i dobijas novu. Po dobijanju nove reg.tablice pored nalepnice koja se lepi na soferku dobija se i papir umesto saobracajne jer je za njenu izradu procedura ista kao i za nove pasose i licne karte, mesec dana.
Ovo trazih na netu, pa posto vidim da ovde fali...
Prednja strana
A – registarska oznaka vozila
B – datum prve registracije
I – datum izdavanja saobraćajne dozvole
C.1.1 – prezime vlasnika (firma odnosno naziv za pravna lica)
C.1.2 – ime vlasnika
C1.3 – prebivalište (sedište) i adresa vlasnika vozila
C.3.1 – prezime korisnika vozila (firma odnosno naziv za pravna lica)
C.3.2 – ime korisnika vozila
C.3.3 – prebivalište (sedište) i adresa korisnika vozila
Na poleđini saobraćajne dozvole nalaze se kodirani podaci i to redom na dole:
D.1 – marka vozila
D.2 – tip vozila
D.3 – komercijalna oznaka (model)
E – broj šasije
F.1 – najveća dozvoljena masa (ovde ubaci link ka pojmovima)
G – masa
H – važenje registracije (upisuje se datum kada se zamenjuju registarske tablice)
K – homologacijska oznaka
P.1 – radna zapremina motora
P.2 – snaga motora u kW
P.3 – vrsta goriva ili pogona
Q – odnos snaga/masa u kW/kg (samo za motocikle)
S.1 – broj mesta za sedenje uključujući i mesto vozača
S.2 – broj mesta za stajanje
Da li neko zna sta pise na cipu saobracajne i da li je nekom saobracajac iscitavao podatke sa saobracajne nekim citacem?
Mozete zameniti kada god hocete. Ako vas bas cimaju kazite izgubio sam i gotovo.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Koliko vidim, nigde nema godista automobila u saobracajnoj... Ni ovo nisu mogli da urade kako treba, a da ne pominjem registracione nalepnice i njihov kvalitet