ZOBS- alko test zajebancije

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
ivdzabg
Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pridružio se: Sub Nov 21, 2009 11:05 am

ZOBS- alko test zajebancije

Čet Sep 22, 2011 9:53 pm

Sinoc izadjem na momacko i mene zaduze da ostanem trezan zbog prevoza. Popijem jednu dunju i kiselu u kafani oko 22h, posle jedno pivo na splavu oko 01h.
Zaustavljaju me kod rampe na autobuskoj i brzinski vadim osvezivac daha i spricam ga sto vise. Pitaju me da duvam, ja samouvereno (bez pokusavanja da se dogovorimo) duvam i imam sta da vidim 1.29. U trenutku sam odlepio, smaram pandura da ponovo duvam, ne da mi zato sto ne moze kod ovih novih aparata ponovo. Ubedim ih da vadim krv na VMA, rezultati idu pravo kod sudije. U svojoj brzopletosti zaboravim da uzmem mobilni iz kola. Odem na VMA pa u neku tamo stanicu i kazu vode me u pol. stan Novi Beograd. "Sta cu tamo!!!" pa po zakonu zato sto sam vadio krv, moram na treznjenje 12 sati u stanici !!!
Tako sam sedeo sa narkomanima u "rupi" do 15h danas, nisu mi stoka ni dali da okrenem telefon da probam preko veze da me puste.
Odvratan osecaj nemoci kada sedite i ne znate sta se desava napolju i blejite 12h u jednu tacku.

Jel imao neko ovako nekako iskustvo, da znam sta me ceka na sudu?
Lepota je u ocima posmatraca.
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Re: ZOBS- alko test zajebancije

Čet Sep 22, 2011 10:44 pm

Nisi trebao da prskas taj osvezivac.
Cim smrdi mentol ili vide da zvaces ko mentol zvaku i sl. zna se aj da duvas.
Jesi bio sa kraljicom splavova u sobi? :grin:
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Čet Sep 22, 2011 11:10 pm

Imas li rezultate testa krvi? Ako si stvarno popio jednu dunju i pivo, ne verujem da bi trebao da imas problema.

E ala te snaslo... :doh:
Minketa
Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 1:09 am

Čet Sep 22, 2011 11:28 pm

Nista te specijalno ne ceka na sudu. Procitace ti jevandjelje kao i da je bilo koji drugi prekrsaj u pitanju... Budi smiren, uljudan, prihvati odgovornost za prekrsaj, i teraj dalje. Inace, rezultat na Draeger-u se na sudu prihvata kao precizan i validan, i cista je ludost ici na test iz krvi. U krvi se samo potvrdi rezultat sa Draeger-a, ili cak izmeri i veca koncentracija jer resorpcija odmice. Trosak testa svakako tebi pada na teret. S druge strane, sestra koja ti vadi krv nista ne moze da ti pomogne.
Po aktuelnom zakonu sve preko 1.2 promila ide u stanicu 12 sati na treznjenje.

Izdrzaces i tu kaznu, i nikom nista.
Korisnikov avatar
Mique
Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 9:09 am

Pet Sep 23, 2011 12:11 am

Drugar i ja smo imali udes i on je naduvao skoro 2.5 a bio je trezan kao i ja ... Popio je isto tako malo kao ti , ali uzeo je orbit , a nije nista jeo ... Fisherman's friend i beli luk su iz raja izasli ... Inace posto je i napravio udes pijan zamalo je izbegao tri meseca zatvora , bio je na treznjenu , platio sutra kaznu 120.000 dinara , oduzeli mu dozvolu na dve godine i tako ... Lepo iskustvo ... :glare:
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Korisnikov avatar
bums85
Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 11:11 am

Pet Sep 23, 2011 12:28 am

A kolika je bila casa sa tom jednom dunjom :) salim se
po tvojoj prici mi deluje nemoguce da si imao 1.29 od 2 pica,i to jos 3h izmedju pica :blink: mozda je taj osvezivac imao uticaja ili uredjaj nije bio ispravan. Ipak ti sacekaj rezultat krvi
Slika
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Pet Sep 23, 2011 6:27 am

Posle jedne casice dunje i jednog piva ne bi smeo da imas vise od 0,70 promila u krvi, pa i da si dugogodisnji alkoholicar. E, sad, nijedan organizam ne podnosi alkohol isto, subjektivan osecaj pijanstva je nesto drugo... :beer: :buddy Ako si slabo vecerao i to moze biti uzrok.

To za alko test sto ti je pandur rekao da ne mozes ponovo da duvas slagao te je, kao sto imas pravo i da pred tvojim ocima stave neraspakovanu duvaljku.

Uglavnom, bez potrebe se sad nerviras, probaj da to zaboravis i gledaj da ti novcanu kaznu smanje ako mogu, a tri meseca bez vozacke ti je zagarantovano :banghead:
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Pet Sep 23, 2011 6:51 am

Možda je mali off, izvinjavam se...
Mene su sinoć (22:30) zaustavili u NS u Futoškoj ulici (kod groblja, a izgleda da su me neko vreme pratili), sasvim ljubazno tražili dokumente, pitali da li sam pio, gde radim i rekli: "Jel' znate šta ste uradili?". Ja kažem da ne znam...
Onda mi jedan od njih (zapamtio sam prezime - pisalo na pločici, kolega mu je sedeo u službenom Puntu) ubeđivao da sam prešao preko "duple pune" na Novom Naselju (ul. Bate Brkića, kod semafora)... Ja kažem da se tuda (iz Bate Brkića u S. Jovanovića, itd...) vozim svako veče i da tu nema nijedna dupla puna koja se može preći - ni namerno, ni slučajno...
On kaže da su me oni videli, a ja njih nisam i da je to 30000din i 6 tačkica...
Ja kažem OK - aj' da se mi vratimo tamo (oko 3km od mesta zaustavljanja) pa da vidimo... Da skratim priču - posle kraćeg razgovora (i čak crtanja u notesu mesta mog prekršaja od strane jednog od njih) oni kažu: "Aj' dobro, nećemo da pišemo"... i odoše...
Mene nije mrzelo da se sam vratim, prođem istom trasom i da se uverim da sam u pravu. Pitanje je: šta su ovi ljudi hteli?
Poslednja izmena od dusanGT u Pet Sep 23, 2011 7:02 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Pet Sep 23, 2011 7:01 am

dusan147 napisao: Pitanje je: šta su ovi ljudi hteli?
Hteli su

Slika
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Pet Sep 23, 2011 7:27 am

Trebao si odmah u najblizu PU i prijaviti olosh
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.1EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Pet Sep 23, 2011 8:11 am

Ma kome to prijaviti? Jos ce da ti kasnije prisiju neke kazne... Upoznao sam coveka koji je prosao tako da ga smarali, na kraju otisao na sud sa advokatom i dobio sud i sad kaze skoro svaki dan stoji mu patrola ispod prozora... A inace sam i ja tako prosao, da kad god su hteli da mi pisu neku kaznu, ja takav prekrsaj nisam napravio... Ali bas svaki put...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pet Sep 23, 2011 8:41 am

Meni se desilo pre 4 godine kod sajma da su me stigli zbog kao proslaska na crveno. Bilo nas je 4 u autu i kad mi je pandur rekao znaš li da si proleteo kroz crveno (oni okačeni semafori) ja se iznerviram (ovi moji počeli da se smeju pandurima kako su pokušali lopovluk) i kažem da neću ništa da potpišem. Još su svi iz auta izašli i posvedočili da sam prošao kroz
prvi treptaj zelenog (imaju valjda dva ili tri, pa žuto pa tek onda crveno). Dođe mi poziv, ja odem kod sudije uljudno ispričam šta se desilo i da su verovatno panduri misli da sam sam u autu pa pokušali da uzmu neki dinar. On to sve lepo tamo nešto zapiše i ćao, ovi panduri odustali od suđenja, nikad mi nije stigao nikakav poziv...
nik147
Garaža: Alfa Romeo 147 2.0TS SS
Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 5:10 pm

Pet Sep 23, 2011 9:33 am

Svi ti osvezivaca daha sadrze alkohol kao i one tecnosti za isprinaje usta.

Ugljeni hidrat koji se nalazi u zvakama npr. orbit nije iz secera dobijen vec iz alkohola.

Tako da nema velike vajde od toga.
Korisnikov avatar
Presretach

Pet Sep 23, 2011 10:37 am

Mali off.
Sa murijom se ne treba raspravljati, ako ste krivi naravno.
Recimo mene uhvate u kamionu C kategorije bez saobraćajne dozvole u kamionu, bez putnog naloga, nemam položeno za C i istekla mi dozvola.
Verovali ili ne pušten sam bez da mi je uzeo dinar i hvala Bogu ništa nije pisao.
Samo mirno sa njima, jedino da ne naletite na neku budalu što bi i rođenoj majci pisao kaznu.

Sećam se jednom na vandrednom teh. pregledu kod bogoslovije samo su pakovali kamione sve građevinske firme. Stojim ja tu pored i slušam šta mu sve nude čovek je mogao komotno kuću da izgradi, cigle, armaturu...
Ma jok čovek ni da čuje.

Sad što se tiče alkohola,
kad se ide na pijančenje OBAVEZNO ići taxijem, mnogo je jeftinije kakva čuda mogu da se naprave sa alkoholom.
Ja praktikujem autobusom dodjem, a vraćam se taksijem kad idemo na izuvanje.
Svi da ste se "istalili" za taksi mogao si i ti da se opustiš, a ne po VMA da te razvlače.
Za veće razdaljine dogovorite se sa taxistom da ne uključuje taksimetar nego se dogovorite.

Nego može malo detalja, kako je u buvari, kakvih profila ljudi ima, kako se ophode sa ljudima i sl?
:drink
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pet Sep 23, 2011 10:44 am

Presretach napisao: Sad što se tiče alkohola,
kad se ide na pijančenje OBAVEZNO ići taxijem, mnogo je jeftinije kakva čuda mogu da se naprave sa alkoholom.
Ja praktikujem autobusom dodjem, a vraćam se taksijem kad idemo na izuvanje.
Svi da ste se "istalili" za taksi mogao si i ti da se opustiš, a ne po VMA da te razvlače.
Za veće razdaljine dogovorite se sa taxistom da ne uključuje taksimetar nego se dogovorite.
:drink
:podrzava
ili taksi ili http://www.safedriver.rs/, oprostite za off.
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Pet Sep 23, 2011 11:57 am

Da, kada se popije samo ici taxijem i nema da te boli glava :drink
Korisnikov avatar
ivdzabg
Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pridružio se: Sub Nov 21, 2009 11:05 am

Pet Sep 23, 2011 12:12 pm

Da sam popio vise isao bih taksijem, a u svakom slucaju ne bih trazio da mi vade krv zato sto i sam znam da u krvi pokazuje vise. Zato sam i trazio da idem na VMA. Svi koji su bili samnom na splavu, kad su culi nikome nije bilo jasno zato sto znaju i oni da sam popio pivo. Doduse nisam vecerao ali 1.29 je stvarno mnogo.
Analiza krvi ide pravo kod sudije i onda tek na sudjenju cu znati koliko sam imao u krvi, sto cu znati za 2-3 meseca.
Konkretno me je interesovalo da li je neko davao krv i kolika mu je bila razlika izmedju toksikoloskog nalaza i frulice :D
Lepota je u ocima posmatraca.
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Pet Sep 23, 2011 3:37 pm

Za tu jednu dunju i pivo ni ja ne bih išao taksijem, tako da potpuno razumem ivdzabg...
Dakle, kod sudije za prekršaje pokušaj da objasniš da:
a) shvataš da si napravio prekršaj, da ne piješ i da nemaš saob. prekršaje,
b) da ti je neobično da su izmerili toliko ‰, jer si popio ta dva pića u razmaku od dva-tri sata i
c) da nikog nikog nisi ugrozio, jer si vozio sporo, noću i pustim ulicama...
Srećno!
Presretach napisao: Sa murijom se ne treba raspravljati, ako ste krivi naravno.
Apsolutno tačno - u većini su razumni ljudi (imaju svest o tome šta znači nekom veća novčana kazna ili ostanak bez dozvole...) i procene ko je kandidat "da mu se oprosti" ako je neki prekršaj koji nikog ne ugrožava... Ali utisak kvare ovi drugi...
Alfa je stil... ostalo je status...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pet Sep 23, 2011 7:22 pm

Imao sam druže sličnu situaciju pre pola godine,i da nebi mnogo objašnjavao,bio sam prilično ljubazan,iskren,sa niskim tonom glasa sam objašnjavao sudiji i nisam se mnogo pravio pametan,i na kraju sam samo platio kaznu,bez oduzimanja dozvole i ostalih reprekusija,verujem da ima puno takvih sudija koji su spremni i da tolerišu razne stvari :grin: samo treba biti uljudan i kulturan!!
Mislim da ćeš ti to rešiti bez velikih kazni i problema :arflag :arflag
Korisnikov avatar
Presretach

Ned Jul 08, 2012 11:49 pm

Aj da ne otvaram novu temu.
Jeste li se sreli sa novim aparatom za alko test?
Potrebno je samo da se dune u aparat, nema vise one plastike pa da duvas dok ti oci ne ispadnu.
Preksinoc i danas su kidali sa testom po Srbiji i Beogradskim ulicama ( na Twiteru sam ispratio 3 ulice).

Iskoristicu i da kazem moje iskustvo sa alkoholom i picem, taxi je zakon nebitno da li sam u selu ili u gradu. Kad su me zaustavljali pijanog bio sam spreman i po 100e da im dam samo da me puste, a taxi je (u jednom smeru) 600-1000 dinara (za Beograd, sela deli se sa 3) , racunica je jasna da ne pricam za sranja koja mogu da se dese...

Tako da braco po muci (da ne kazem Alfisti :grin: ), pamet u glavu.

Da se vratim na aparat za duvanje, nije mi samo jasno da li ako taj "brzi" aparat pokaze alkohol, onda se duva u onaj sto dusu ispustis ili je on finalni?
Korisnikov avatar
darkbgd
Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
Pridružio se: Pon Nov 23, 2009 9:51 pm

Pon Jul 09, 2012 7:59 am

ja sa pandurima do sad nisam imao problema,ali veci je problem sto velika vecina nas(pa i ja) sednemo za volan mrtvi pijani.Tek kad se otreznis shvatis sta si sve mogao da uradis sinoc dok si pijan vozio.Tako sto kaze prersretac ili bus,taksi nikako pijan za volan.Onog dana kada to shvatimo tad necemo vise imati problema te vrste.
@sauriannA da se meni tamo neka 4 momka u automobilu smeju dok obavljam svoj posao,videli bi kako bi prosli to crveno bi im bilo najmanji problem.
Korisnikov avatar
milos80
Garaža: 147 1.6ts
Pridružio se: Pon Apr 25, 2011 7:37 pm

Pon Jul 09, 2012 8:12 am

Finalni, ako pokaze nesto to ti je kraj.... One stare dregere uopste vise ne nose. Imao sam iskustva sa tim novim aparatom vise puta. Bas poslednji put sam pitao pandura da mi objasni kako radi, i kako rece dovoljno je da samo kazes "dobar dan" u pravcu aparata i to ti je to. E sada, kapiram da i dalje ako osporavas aparat mozes na vadjenje krvi ali najbolje da ne dodje do toga.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pon Jul 09, 2012 9:01 am

Bez ljutnje, ali ja bih vas sve zadržao i par dana u kavezu.
Ja ne pijem alkohol uopšte, pa pravim $ranja povremeno, niko nije bezgrešan naravno, ali da svesno radiš nešto čime ugrožavaš sebe i druge, zero tolerance zbog toga!

Pre neko veče nas jedan idiot zamalo nije ubio jer je po navici sekao raskrsnicu, ušao u moju traku, samo zato što mu je ugao skretanja malo oštriji pa kao da mu bude lakše.
Klinac mi je bio u kolima, dobio je brisač u glavu, još gore bi se dogodilo nekom pijanom, pa nek je i Alfista.

Ne znam kakva je ovo zemlja, dok smo išli u školu odlikaše smo zvali raznim pogrdnim imenima, sad su panduri pederi zato što nas nisu pustili da prođemo nekažnjeno za ovo ili ono.
Svi moji drugari jako često voze sa alkoholom u krvi, niko nikada nije platio kaznu ili bio uhvaćen, dok mene zaustavljaju i kažnjavaju za sve i svašta.
Ne žalim se, uvek kad sam bio kažnjen bio sam kriv, sve sam svoje kazne "odradio" pošteno.
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pon Jul 09, 2012 7:38 pm

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pon Jul 09, 2012 8:17 pm

Haha, kaže onaj u komentarima: Što ne kažu koliko je tih u pijanom stanju napravilo saobraćajnu nesreću! Idiot...
Ma tipično, danas dolazim u poštu kad dolazi čovek sa detetom od 3 godine i psuje, kune, viče što je pauza sad baš kad je on došao. :doh:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”