alfa 147
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
pa generalno koliko ja znam beli dim je ako ode dihtung glave pa mesha vodu i ulje... ali to bi onda trebalo stalno da dimi + da nestaje tecnosti za rashladjivanje i da ima masnoce u njenom rezervoaru... Proveri to, ako imas taj problem onda si uzeo lose auto sa bar 400 iljada km...
jedini "normalan" din je crn i to kada se zabode gas pa sila strujanja vazduha potjera garez iz izduva...
jedini "normalan" din je crn i to kada se zabode gas pa sila strujanja vazduha potjera garez iz izduva...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
... kad zbog nedovoljne količine vazduha ima više nesagorelog dizela. Na malom broju obrtaja, zbog male količine izduvnih gasova koji pokreću turbinu, kompresor nije postigao dovoljni pritisak (količinu) vazduha...DjomlaN napisao:...jedini "normalan" din je crn i to kada se zabode gas pa sila strujanja vazduha potjera garez iz izduva...
Alfa je stil... ostalo je status...
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
dobro da, tacno je i to, generalno crn vazduh znaci da fali vazduha u procesu sagorjevanja...
za potpuno ispravno auto normalno je da pri dodavanju gasa izadje odredjena kolicina crnog dima i to se ne desava samo na malim obrtajima
za potpuno ispravno auto normalno je da pri dodavanju gasa izadje odredjena kolicina crnog dima i to se ne desava samo na malim obrtajima
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
a jel neko spomenuo da je dizel a ne benzinac?
Kod dizela ide crni dim a kod benzinca beli..a ovde se spominje beli..
- dusanGT
Kod mene je (ispravna Alfa) na malim obrtajima (start ili turiranje u leru, kao i kad se na malim/srednjim obrtajima zabode do poda, a u menjač je u IV stepenu) veći crni dim nego na velikim (normalna vožnja). To zavisi od remapa.
Na primer, Boletova remapovana 159ka dimi na većim obrtajima...
Na primer, Boletova remapovana 159ka dimi na većim obrtajima...
Poslednja izmena od dusanGT u Pon Sep 19, 2011 7:01 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- alessandro
- Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Pretpostavka je da je dizel, zato sto pise 85 kW.Bug napisao:a jel neko spomenuo da je dizel a ne benzinac?
Everything should be made as simple as possible but not simpler.
- dusanGT
Ako hoćeš da ide ovako mora da dimi...
A može i da ne dimi...
Ja bih ipak Corvette ZR1... Iako je Škoda razbija
A može i da ne dimi...
Ja bih ipak Corvette ZR1... Iako je Škoda razbija
- dieselman
- Garaža: 147 jtdm 16v
...smokemaker...ne valja ti beli dim ako je dizelka...lako mogu biti vodjice ventila ili(pre) turbina.
- driveM
Ne znam konkretno za Alfu ali znam nekolicinu dizela koji imaju problema sa belim dimom. Nazalost, kod mnogih jos nije otkriveno sta je ali moze biti do turbine kao sto rece kolega.