alfa 1.4 ie slabo povuce pri gasu
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
Alfa mo ne povuce trenutno pri davanju gasa vec posle jedno 3 do 4 sekunde.To mi se desavalo ranije ali u manjem intervalu a u vecem kada je neko crevo za vakum skinuto.Sada je sve na njoj ali kada stanem na raskrsnicu i krenem punim gasom ne cimne odmah nego lenjo krene kao da se gusi pa posle nekog vremena povuce ali opet ne bas kako treba.Isto se desava na benzinu i gasu.Ja sumnjam da mi je zapusen katalizator ba bih da skinem i stavim lonac te velicine.Ko ima neko misljenje neka mi kaze interesuje me da li se nekome to desavalo,uzgred radi lepo,menjani su kablovi svecice,servisirana komplet.Bas mi ide na zivce to sto se gusi po gotovu kada hocu nekog da preteknem onda ne smem na brzinu vec dam gas i cekam dok se seti za nekoliko sekundi da povuce...haos..
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
ja sam nesto slicno imao... nije IE...vec karb...
Dve situacije...jednom svecica zeza a drugi put mi auspuh bio zapusen, probio vunu u loncu i zablokirao protok...
Dve situacije...jednom svecica zeza a drugi put mi auspuh bio zapusen, probio vunu u loncu i zablokirao protok...
- neno-164st
- Garaža: alfa romeo 145 1.6 boxer
prekontrolisi dizne,mozda je do njih,da je kat.nebi vuko uopste a ne posle par sekundi-seti se,pa krene.Meni to lici na lose dizne koje u momentu ne daju dobru smesu u cilindrima 
- lalicspecial
Inace hvala na savetima ...zato i sluzi ovaj forum pozz..svim alfistima!
Re: alfa 1.4 ie slabo povuce pri gasu
Nasao sam problem ..stelovanje plina..toliko se razlikuje kvalitet plina kod nas da je cudo...moram da odem u bg kod nekog na kompjutersko stelovanje stalno mi je garav auspuh sada masina vuce odvio sam slavinu heheheh...ona ce mene da zeza ..necu mnogo da je gazim ...neno-164st napisao:prekontrolisi dizne,mozda je do njih,da je kat.nebi vuko uopste a ne posle par sekundi-seti se,pa krene.Meni to lici na lose dizne koje u momentu ne daju dobru smesu u cilindrima
- Gorstak33
- Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993. - Lokacija: Beograd
Ma sve je u kvalitetu plina.Ja isto osetim razliku i to bas.Prekjuce sipao na MOL-u u KV,jedva sam se dovuko kuci,kao da vozim traktor,sto kazes lenjo se vuce kao raga.E jutros sipam na EKO,da se otkine na pola.
- lalicspecial
Cudno mi je bilo znam da nisam nista dirao a inace sporo vozim po gradu ne ludujem ali kada sam hteo malo da je produvam ona se gusi i eto vidis a ne mogu nikako da je nastelujem da ne cadji na auspuh.Bas cu u dogledno vreme ici u bg tamo imaju kompjutersko stelovanje na emisiju izduvnih gasova i nema da omane..Gorstak33 napisao:Ma sve je u kvalitetu plina.Ja isto osetim razliku i to bas.Prekjuce sipao na MOL-u u KV,jedva sam se dovuko kuci,kao da vozim traktor,sto kazes lenjo se vuce kao raga.E jutros sipam na EKO,da se otkine na pola.