Šta vi mislite?
Na JTS baš ne može plin?
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Ne znam mnogo o JTS motorima, pa oprostite na n00b-ovskim pitanjima. Znam da je JTS relativno komplikovana mašina, direktno ubrizgavanje u cilindar, sofisticirano paljenje itd. ali da li još uvek važi da je na ove mašine nemoguće ubaciti plin. Ima jedna sjajna 159-tka sa 2.2 JTS-om, jako povoljno, mlada, očuvana, sa mnogo opreme i jako lepo ide, a kad stoji, ne čuje se da radi
. 159 ima velik gepek, za mene i prevelik, pa mi ne bi smetalo da stavim plin... Ipak, da ga vozim na benzin mi se ne isplati (možda nije strašno, ali onda ne bih menjao moj 2.4 za nju, ako me kapirate).
Šta vi mislite?
Šta vi mislite?
Turismo Internacionale
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Moze plin...nesto je skuplja cela skalamerija, ali ima je. S obzirom na to i s obzirom da mora vise da se vozi na benzin (racunaj oko 30% vremena od ukupne voznje) jer su injektori osetljivi na pregrejavanje, vreme dok se ne isplati ugradnja traje nesto duze.
Acqua-Olio-Benzina
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Tačnije kod ovih motora sa direktnim ubrizgavanjem sam čuo da se ne može eliminisati potrošnja benzina, dakle ideš na plin ali trošiš i benzin, naravno manje nego kad se ide samo na benzin. Pa ko voli nek izvoli vrijeme dok se otplati sam sistem je jakoooo dugo. Sama instalacija je oko 4000KM (čuo negdje)!
Osim JTS kod alfe tu su još FSI i TFSI kod W, IDE kod renoa....
Osim JTS kod alfe tu su još FSI i TFSI kod W, IDE kod renoa....
- Dora
- honorable

- Garaža: FIAT :(
Ovaj Starac uvek antiprotivan a sad kad treba da je on nije
Nema plin za JTS i tačka
Nema plin za JTS i tačka
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Ok, ja procitao da ima i da treba da se menja ECU, ali tebi vise veruem jer znas to milion puta bolje od mene.
...Uostalom, sta se ja javljam kada je plin sranje niti me to interesuje

...Uostalom, sta se ja javljam kada je plin sranje niti me to interesuje
Acqua-Olio-Benzina
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
starac vujadin napisao:
...Uostalom, sta se ja javljam kada je plin sranje niti me to interesuje![]()
- Dora
- honorable

Alfa ima specifičan položaj dizni, malkic su iskošene (položene) u odnosu na ostale konkurentne motore. Imaj uproblema sa diznam i na benzinu a kad dodaš plin, eto radosti i veselja... Ali majstorima
To je najrazvijenije za one opšte popularne marke koje se ovde ne spominju sa onim w u naslovu i tu to koliko toliko radi dobro.
Nisam bio ne znam ni ja otkad ovde i oma natrčim na to da Starac objašnajva plin i nije reko PU, PU, Pu
Kad me šlog nije strefio
Re: Na JTS baš ne može plin?
Dobro si napisao uopšteno je takostarac vujadin napisao:Ok, ja procitao da ima i da treba da se menja ECU, ali tebi vise veruem jer znas to milion puta bolje od mene.![]()
...Uostalom, sta se ja javljam kada je plin sranje niti me to interesuje![]()
Alfa ima specifičan položaj dizni, malkic su iskošene (položene) u odnosu na ostale konkurentne motore. Imaj uproblema sa diznam i na benzinu a kad dodaš plin, eto radosti i veselja... Ali majstorima
To je najrazvijenije za one opšte popularne marke koje se ovde ne spominju sa onim w u naslovu i tu to koliko toliko radi dobro.
Nisam bio ne znam ni ja otkad ovde i oma natrčim na to da Starac objašnajva plin i nije reko PU, PU, Pu
Kad me šlog nije strefio
- byMaX
Volvo S80 2006
Dakle, u prevodu, mogu da zaboravim na tu priču... A volim kad je očuvan, miran, lak. A ne težak i rastrešen kao JTDm. Al ajde...
Turismo Internacionale
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
^^uf slazem se sa tobom... vozio sam jednu 2.0 TS 156 iz Velenja do NS i osjecaj u odnosu na mog JTD-a (koji je btw super utegnut) je potpuno drugaciji, druga planeta... da nije gorivo tako skupo vozio bih benzinca bez razmisljanja, zvuk, mirnoca rada, ubrzanje kad udje u obrtaje... vrhunski...
jedino sto je JTD tisi preko 120 km/h
jedino sto je JTD tisi preko 120 km/h
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kolega iz Nemačke vozio 159 2.2 JTS na gas i sa njom prešao popriličnu kilometražu. Prilično je verziran (inženjer) i ljubitelj automobila, ali se napatio sa gasnim instalacijama iako je sve servise radio u renomiranim nemačkim servisima. I po forumima je bio aktivan i čitao da su tamo ljudi imali dosta problema sa ugrađenim gasom na JTS!
Epilog, pukao mu film i menjao (naravno uz doplatu) tu Alfu za 159 Sportwagon 3.2 Ti u totalnom fullu
Dakle, tehnički definitivno može plin na JTS, ali... Treba jako dobro održavanje i opet niko ne garantuje da neće biti skupih problema, pogotovo ovde kod nas...
Epilog, pukao mu film i menjao (naravno uz doplatu) tu Alfu za 159 Sportwagon 3.2 Ti u totalnom fullu
Dakle, tehnički definitivno može plin na JTS, ali... Treba jako dobro održavanje i opet niko ne garantuje da neće biti skupih problema, pogotovo ovde kod nas...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Vjerovatno je ta tehnika još u zaletu ali sigurno za par godina će biti bolja. Taman kad mognem kupiti 159, hehehe
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Hajde nam prosledi informacije o tom autu ako ga već ti ne kupiš...byMaX napisao:Ima jedna sjajna 159-tka sa 2.2 JTS-om, jako povoljno, mlada, očuvana, sa mnogo opreme i jako lepo ide, a kad stoji, ne čuje se da radi
- byMaX
Volvo S80 2006
Staviće ga na oglas one of these days. Ima čovek nekoliko automobila, firmu, porodicu, stalno je na putu, pa ja njega jurim da odem da slikam kola i da stavimo na oglas. Možda će ga i meni dati da ga prodam, pa ćete ga svi lepo videti...
Turismo Internacionale
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Re: Na JTS baš ne može plin?
byMaX napisao:Staviće ga na oglas one of these days. Ima čovek nekoliko automobila, firmu, porodicu, stalno je na putu, pa ja njega jurim da odem da slikam kola i da stavimo na oglas. Možda će ga i meni dati da ga prodam, pa ćete ga svi lepo videti...
Super, hvala na informaciji...
- Dora
- honorable

Može i mrtav konj da prne, samo mora neko da mu skoči na stomak... naravno da može, tehnologija postoji i usavršava se odavno.. Ali ja to ne bih montorao na moj autoDakle, tehnički definitivno može plin na JTS, ali... Treba jako dobro održavanje i opet niko ne garantuje da neće biti skupih problema, pogotovo ovde kod nas...
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Ne bih ni ja, odnosno nisam, iako me mnogi iz okoline čudno gledaju što vozim benzinca dvolitraša na benzin... pa još Alfu 
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Darko_NS
- Garaža: Skoda Superb 1.4
Lancia Lybra 1.8 - Lokacija: Novi Sad
a zar ne bi trebalo da taj jts trosi prilicno manje u odnosu na ts? ili je to bio samo marketing