Da zlo bude jos vece, dva dana nakon sto je bila kod mene odlucih da odem da zamenim pk kais koji povezuje klimu, aalternator i.t.d. da napomenem da je kais kada ukljicim klimu jako tresao i cvilio. Kada je majstor skinuo kais ustanovili smo da je razlog takvog ponasanja remenica radilica koja je skroz bila pojedena, odnosno nisu postojali kanali. Naravno ja odem i kupim remenicu koja je staja;la 4.800din i kais 1.300. To sve lepo zamenimo i sada je sve u redu....Ali to nije sve, sutradan sam krenuo na posao i primetio da je pedala kvacila maltene skroz propala, tako da sam jedva mogao ubaciti u bilo koju brzinu jer je bila niska. Vec su poceli da me hvataju strahovi na koje sam bio upozoravan tipa, kvari se, i tako to...
Slucajno sam povukao pedalu prema sebi, odnosno na gore i pedala je dobila druk i lepo odvajala. Sagnuo sam se da bih pogledao o cemu se radi, jer sam posumnjao na cilindar kvacila i video da kod prednjeg desnog tocka puno vlazi. Nema da curi nista ali je dosta vlazno pretpostavljam da je cilindar, valjda...
Nista brze bolje pogledam na Netu koliko bi to moglo da kosta i dodjem do saznanja da ima dva cilindra ako ne gresim, i da oba kostaju oko 5-6.000din. Katastrofa poceo sam da padam u ocaj i pitam se da li sam stvarno pogresio...Planiram takodje da uradim i veliki servis sto sam uvek vodio racuna na svakom autu, pa to zelim i na Alfi...
Ljudi pomagajte, dajte mi savet, sta da radim? Utvari svestan sam da nema sta tu da se prica...izgleda da cu stvarno tek sada vise vremena provoditi kod majstora nego kod kuce, izgleda da su price bile istinite....
OCAJAN KUPAC..