Prepakivanje tapacirunga

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Prepakivanje tapacirunga

Pet Avg 19, 2011 2:34 pm

Pozdrav svima, da li neko ima iskustva kako da prepakujem platnene delove sa tapacirunga na 156......ko je skidao zna da su oni lemljeni, odnosno samo su ubaceni u leziste i sa nekim izvorom toplote ti plasticni produzeci su spaljeni (kao ono lepilo sto ima plastican valjak koji se topi).....da li je moguce sa tim uraditi ili koristiti neko super lepilo....kupio sam sedista druge boje ali je plastika tapacirunga kod mene bolja pa bih hteo samo te delove materijala da prebacim sa novih kod mene.....svaki savet je dobro dosao...evo i slika kako izgleda spoj tapacira sa druge strane

Slika

Slika

Slika

...da sam znao da je ovolika ebada sa prepakivanjem enterijera odneo bi moje sediste i za 50 eura bi mu promenili sve vitalne delove, i to sam se raspitao :banghead: :banghead: :banghead: ...inace u Alfi 156 je nasminkano sediste od punta :eek: i svi delovi sa njega pasu na Alfino
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
losdokosti
Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 5:03 pm

Re: Prepakivanje tapacirunga

Pet Avg 19, 2011 6:16 pm

ako su ti pipci plasticni mogao bi da probas sa pistoljem za toplu plastiku a ako i to ne pomogne uvek imas veliki izbor bizon lepkova za ranorazne materijale i brzine susenja :wave: :arflag
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Pet Avg 19, 2011 6:50 pm

Oni se najlakse skidaju(razbuse) burgijom malo veceg promera od njih, a kasnije koristi neki lepak(sirok izbor).

Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pet Avg 19, 2011 8:33 pm

Hvala na preporukama, moracu malo da se raspitam za lepak koji bi odgovarao...nego imam kuci onaj slikon sto se koristi za sofersajbne kad se montiraju, mozda bi to drzalo cvrsto? jednom sam sa njim hteo da zalepim broj na fasadu kuce pa mi je kolega rekao ako ne zelis vise nikad da ga skines (u pitanju je stiropor izolacija i demit preko) onda ga lepi sa tim...na kraju sam upotrebio obican silikon
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon

Povratak na “Area Servizio”