Alfa 147, kada otkaže kode ključ a nema rezervnog

Bez duše bismo bili samo mašine...
sima
Pridružio se: Pet Apr 29, 2011 10:41 am

Alfa 147, kada otkaže kode ključ a nema rezervnog

Pet Avg 19, 2011 8:21 am

Za vlasnike Alfe 147 koji nemaju rezervni kode ključ, šaljem prevod ( kakav takav ) iz originalnog uputstva za Alfu 147 u slučaju da otkaže kode ključ.

SIGURAN START

Ako to nije moguće isključiti motor inhibitora s Alfa Romeo kod sustava, theYandUwarning svjetla boravak na i Motor ne pali.

Pomoć pri pokretanju je potrebna za pokretanje motora.

VAŽNO! Savjetujemo vam da pažljivo pročitajte cijeli postupak.
Ako pogrešiте tijekom hitnog postupka, ključ za paljenje mora biti okrenut
na zaustaviljanje STOP i operacija se mora ponoviti od samog početka (tačka 1).

1) Pročitajte 5 cifreni elektronski kod na CODE kartici.
2) Okrenite ključ za paljenje na MAR
3) Potpuno pritisnuti papučicu gasa i držite je pritisnutom. I upozoravajuće (warning)
svjetlo će se pojaviti za osam sekundi i onda će nestati, tada pustite papučicu gasa.
4) Upozoravajuće (warning) svjetlo počne da bljeska: nakon što je bljesnulo isti broj
puta, kao prva brojka na kodu kartice, pritisnuti papučicu gasa i držati ga
pritisnutom dok se upozoravajuće (warning) svjetlo ne upali, (za četiri sekunde), a
zatim ugasi, tada pustite papučicu gasa.
5) Upozoravajuće (warning) lampica počne bljeskati: broj treptaja koji odgovara
drugom broju na CODE kartici, pritisnite papučicu gasa i držate je pritisnuto.
6) Ponovite ovaj postupak za preostale brojeve na CODE kartici.
7) Nakon poslednjeg broja, zadržati papučicu gasa pritisnutu. Upozoravajuće
(warning) svjetlo se pojavljuje (za četiri sekunde), a zatim odlazi, a sada otpustite
papučicu gasa.
8) Kada se brzo bljesakanje svjetlosti, Upozoravajuće (warning) pojavi (za oko četiri
sekunde) kompjuter potvrđuje da je operacija ispravno sprovedena.
9) Pokrenite motor okrećući ključ za paljenje od MAR do AVV, bez vraćanja ključa
za STOP poziciju.

Isto tako, ako Upozoravajućw (warning) svjetlo ostaje na ekranu, okrenite za zaustavljanje STOP i ponovite postupak počevši od tačke 1).

VAŽNO! Nakon hitnog SIGURNOG STARTA poželjno je da se obratite Alfa Romeo ovlaštenom servisu, jer ovaj hitni postupak se mora ponoviti svaki put ako ne možete pokrenuti motor.

A OVO JE SA SERVISNOG CD- A: SIGURAN START

Za početak oporavka postupka, korisnik mora provesti sljedeće aktivnosti u cilju:

Pročitajte koda na kôd kreditne kartice.
Okrenite ključ na ON. svjetlo dijagnoza upozorenje dolazi na za self-test;
Pritisnite i držite papučicu gasa. svjetlo dijagnoza upozorenja se gasi nakon 8 s.
Kada je dijagnoza svjetlo ugasi, pustite papučicu gasa.
Nakon što je otpuštena papučica, upozorenje svjetlo će treperiti na frekvenciji od 0,8Hz dužnost ciklus 25%. Kada upozorenje Svjetlost je došla na broj puta jednaka prva znamenka u kodu, pritisnitei držite papučicu gasa doznačiti NCM to prepoznati.svjetlo dijagnoza će doći i ostati na, fiksna, za 4 s.
Nakon što je otpuštena papučica, upozorenje svjetlo će treperiti na frekvenciji od 0,8Hz dužnost ciklus 25%. Kada upozorenje Svjetlost je došla na broj puta koji je jednaksljedeći znamenka u broj, pritisnite i držite papučicu gasa doznačiti NCM toprepoznati. svjetlo dijagnoza će doći i ostati na, fiksna, za 4 s.
Ponovite operacije 7 i 8 za sljedeću znamenke sve do posljednje.
Nakon što je otpuštena papučica, kada je posljednji broj je priznat, svjetlo upozorenja treperi na frekvenciji od 1,6 Hz dužnost ciklus od 25% za 4 s, ili će izaći što prije, ako je pokretanje motora dozvoljeno (> 450 o / min) ukazuje na to da kod je prihvaćen, ili će doći na fiksne, sto znaci da je kod odbijen. Ako kod je prihvaćen,pokrenite motor. Ako kod je odbijena, ponovite postupak od točke 2. Za NCMs kojimjere vrijeme, pokretanje motora je dozvoljeno u roku od 10 minuta bez ponavljanja postupka.

Slika
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Re: Alfa 147, kada otkaže kode ključ a nema rezervnog

Pet Avg 19, 2011 10:28 am

Jel ovo google translate prevodio, postavi i originalan tekst ako je moguće.
Korisnikov avatar
ivdzabg
Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pridružio se: Sub Nov 21, 2009 11:05 am

Pet Avg 19, 2011 12:39 pm

Nesto slicno postoji i za fiat stila jtd, licno probao i radi ali sam zaboravio kako sta posto sam citao sa papira. probali smo sa rezervnim kljucem koji nema imobilajzer.
Lepota je u ocima posmatraca.
sima

Pet Avg 19, 2011 1:30 pm

Tačno. Evo originala.

EMERGENCY STARTING

If it is not possible to deactivate the engine inhibitor with the Alfa Romeo CODE system,
theYandUwarning lights stay on and the engine will not start. Emergency starting
is needed to start the engine.
IMPORTANT You are advised to carefully read the entire procedure before carrying
it out.

If a mistake is made during the emergency procedure, the ignition key should be turned
to STOP and the operations must be repeated from the start (point 1).
1) Read the 5-figure electronic code on the CODE card.
2) Turn the ignition key to MAR
3) Fully depress the accelerator pedal and keep it pressed. The Uwarning light will
come on for eight seconds and then go off, now release the accelerator pedal.
4) The Uwarning light begins to flash: after it has flashed the same number of
times as the first digit on the CODE card, press the accelerator pedal and keep it
pressed until the Uwarning light turns on (for four seconds) and then goes off; now
release the accelerator pedal.
5) The Uwarning light starts to flash: after the number of flashes corresponding to
the second digit on the CODE card, press the accelerator pedal and keep it pressed.
6) Repeat this procedure for the remaining digits on the CODE card.
7) After entering the last figure, keep the accelerator pedal pressed. The Uwarning
light turns on (for four seconds) and then goes off; now release the accelerator pedal.
8) A quick flash of the Uwarning light (for about four seconds) confirms that the
operation has been carried out correctly.
9) Start the engine turning the ignition key from MAR to AVV without returning the
key to the STOP position.

Conversely, if the Uwarning light stays on, turn the key to STOP and repeat the
procedure starting from point 1).

IMPORTANT After emergency starting it is advisable to contact Alfa Romeo Authorised Services, because the emergency procedure must be repeated each time the
engine is started.
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Pet Avg 19, 2011 8:16 pm

Ko nema rezervni ključ još manje ima code karticu.
Mislim da ovo piše u svakom uputstvu ...
sima

Pon Avg 22, 2011 7:14 am

Alfa 147 2001 o 2002 god. imale su samo jedan kode ključ i karticu. Italijani su smatrali da je to sasvim dovoljno, pošto bi trebalo da se ključevi od svega, pa i od kola, čuvaju i ne gube. Ovo je zamišljeno ako ti se desi da ti otkaže ključ, što se i desilo jednom mom poznaniku i to baš na benzinskoj pumpi. U kolima je imao kopiju iz uputstva i kode kartice, i to ga je spaslo pošto je bio od kuće udaljen 180 km. E šta ti vredi i ako imaš rezervni ključ ako je on od tebe udaljen 180 km. Mislim da je ova, još jedna lepa mogućnost na našim " alficama ", odlično smišljena. Znači, ako kupuješ polovan auto trebalo bi da tražiš i kode karticu, bez obzira koliko ključeva dobiješ, a ako je nema idi do prvog ovlašćenog servisa ili dobrog majstora koji može da ti iz tvog ključa pročita kod pa ga pribeleži.
Korisnikov avatar
icemilos
Garaža: alfa 166 TS
Pridružio se: Čet Jan 06, 2011 10:45 pm

Pon Avg 22, 2011 9:17 am

Važi li isto i za 166 2001g.p.? :scratch:
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Avg 22, 2011 10:57 am

Ja sam imao 2 kod ključa za 147-cu 2001.
sima

Pon Avg 22, 2011 11:12 am

Neznam da li ovo važi i za druge modele osim 147-ice, ali eto još jedna dobra mogućnost koju poseduju naše Alfe 147. Sigurno je više nego dobro što imaš 2 kode ključa. Moja je uvoz iz Italije, vlasnica, prva i jedina, je bila neka Ana iz Breše i imam sva dokumenta uz nju pa čak i sve zele kartone, tako da znam da je sa njome išla i na Maltu, Crnu Goru, Albaniju. Ja sam dobio jedan kode ključ i kode kartice kako za ključ tako i za radio i kompjuter, plus 2 CD-a.
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Uto Avg 23, 2011 9:47 pm

Takođe 2 kod ključa za 147-cu 2001.

Ne znam kako se na zelenom kartonu vidi gde sam bio sa autom???
Em se ne vidi, em to niko ne traži ... osim možda poneki Hrvatski policajac nama ...

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”