Sve je krenulo od sijalice... 147

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
Eruanno
Garaža: Alfa Romeo 147, 1.6TS
Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 9:13 am

Sve je krenulo od sijalice... 147

Sre Avg 17, 2011 8:14 am

Evo da se javim i podelim muku... Kada sam kupio moju Alfu 147, kupio sam je sa riknutim sijalicam na panelu sa komandama za usmerivace vazduha. Posto je "originalne" sijalice moguce naci samo u delti i jedna kosta 1900 din. :bluechin: pokusao sam da experimentisem i to sam vec objavio ovde posto sam nasao u jednoj radnji iste sijalice doduse malo su sire ali je leziste isto i lepo leze... U pocetku mi se cinilo da se malo vise greju ali posto sam uglavnom vozio na manjim relacijama nije mi toliko smetalo do jednog trenutka kada je bilo jako toplo a ja sam isao na nesto duzi put. Sve je bilo ok dok nisam posle tog puta seo u auto i hteo da pojacam ventilator! Sva tri potenciometra su se unutra istopila! Nije samo to sto nisam mogao da podesim usmerivace vazduha ili pojacam ili smanjim brzinu ventilatora vec je non stop bilo ukljuceno grejanje! :banghead:
Sta je tu je! Uzeo sam i narucio polovan deo sa otpada i zamenio citav panel! 50e!!! E sad nastupa jos jedan problem koji je iskocio! Posle toga je poceo displej koji prikazuje kilometrazu da se pali i gasi i ritmu... To mi se i ranije desavalo kada sam skidao taj panel i vozio kola bez centralne konzole ali kada sam je vracao prestajao je... Videcu da li ce hard reset (skidanje klema sa akumulatora) da mu pomogne da dodje k sebi...

U SVAKOM SLUCAJU HOCU DA UPOZORIM LJUDE KOJI MENJAJU SIJALICE DA TO NE RADE SA DIVLJACIMA I DA BUDU OPREZNI STA UGRADJUJU POSTO NA KRAJU ISPADNE SKUPLJA DARA NEGO MERA... :bye:
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Re: Sve je krenulo od sijalice... 147

Sre Avg 17, 2011 9:19 am

Trebao si samo da pripazis na jacinu sijalice kao i eventualno na velicinu(da li negde dira plastiku i sl posto nije originalna). Verovatno pise na sijalicama. Ja sam proveravao tako za led pozicije da li ce da istope unutrasnju plastiku fara jer su vece ali sve je ok evo skoro god dana jer je jacina ista a i led se manje greje...
Znaci mogu i kopije ali dobro pripaziti.
Pozz

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Eruanno

Sre Avg 17, 2011 10:20 am

Da, u pravu si... Ali nisam ni pomisljao da ce da se istopi... :doh: Ali dobro. Sad radi i nema vise sa tim igranja... Jos samo da vidim sta se desava sa displejom za kilometrazu i zasto sad on blinka... :majstor
Korisnikov avatar
flojd
Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:03 am

Sre Avg 17, 2011 12:14 pm

Mislim da bi posle zamene centrale za klimu morao da uradis proxy alignment da bi racunar prepoznao deo koji si zamenio to bi moglo da resi tvoj problem :wave:
Korisnikov avatar
Eruanno

Sre Avg 17, 2011 12:49 pm

Ce probam... To barem nije problem... Cim dodjem kuci laptop u ruke! :kanal

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”